| Περι βανιλιας | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Περι βανιλιας Δευ Δεκ 06, 2010 3:13 pm | |
| Στην προσπάθεια μου να φτιάξω βανίλια μόνος μου με διάφορες συνταγές που πείρα από διάφορους μελισσοblogαδες και ρωτώντας από εδώ και εκεί... το μόνο που κατάφερα είναι να χαλάσω αρκετά κιλά ζάχαρης και αρκετό χρόνο!!! Το ερώτημα είναι, μπορεί ένας αρχαριος που έχει λίγα μελίσσια(δέκα ας πούμε) να φτιάξει μικρή ποσότητα βανίλιας(όλες η συνταγές ήταν από 100κιλα ζάχαρης και πάνω)? Είναι δυνατών αυτή η μικρή ποσότητα βανίλιας να παρασκευαστεί χωρίς βανιλιερα? Τα φώτα σας παρακαλώ!!! Ευχαριστώ
| |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Δευ Δεκ 06, 2010 10:55 pm | |
| μπααα! χλωμο | |
|
| |
Μαρίνα Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 94
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Τρι Δεκ 07, 2010 12:53 am | |
| Θέλει αρκετό κουράγιο στο χτύπημα (όχι μίξερ) αλλά νομίζω ότι δεν αξίζει ο κόπος γιατί το κόστος έχει πολύ μικρή διαφορά από την έτοιμη οπότε αν υπολογίσεις και το χρόνο σου θα σου κοστίσει ακριβότερα. | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Τρι Δεκ 07, 2010 9:20 pm | |
| Να σας ευχαριστήσω και τους δυο για της απαντήσεις σας. - captain έγραψε:
- μπααα! χλωμο
Να υποθέσω πως το παραπάνω πάει στην παρασκευή χωρίς βανιλιερα... ή κάνω λάθος? Μαρίνα όντος με μίξερ το δοκίμασα και δεν απέδωσε όπως και με το χέρι το ίδιο γιατί θέλει να είσαι μασιστας ιδίως προς το τέλος που κρυώνει το μείγμα και πήζει!!! Όσο για το κόστος κατά την δική μου άποψη η διαφορά από την έτοιμη με αυτήν που μπορεί να παρασκευάσει κάνεις μόνος του είναι υπολογίσιμη και αν μάλιστα σκεφτώ πως στην δική μου βανίλια θα γνωρίζω τη ακριβώς έχω βάλει ώστε να παραχθεί τότε η αξία της θα είναι ανεκτίμητη!!!! Από την άλλη επιδει μου αρέσει να καταπιάνομαι με μαστορέματα γενικά(και ας τρώω τα μούτρα μου) και αφού είχα μια μικρή συζήτηση με τον φίλο μου και μηχανικό-σιδερά στο επάγγελμα σήμερα το πρωί δείχνοντας του φωτογραφίες από βανιλιερες και λέγοντας του την όλη θεωρία... συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα, να αποπειραθούμε να κατασκευάσουμε μια για δοκιμή!!! Οπότε το επόμενο ερώτημα μου είναι μπορεί κανείς να μας δώσει γενικές διαστασης μιας βανιλερας ? δηλ. ποια είναι η διάμετρο του εσωτερικού σωλήνα και ποια είναι η διάμετρο του εξωτερικού? ποιο είναι το συνολικό μήκος των σωλήνων αυτών? ο κοχλίας με πόσες στροφές γυρίζει το λεπτό ~? Τέλος μια καλή συνταγή θα ήταν καλοδεχούμενη και ας είναι για μεγάλη ποσότητα!!! | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Παρ Δεκ 10, 2010 11:28 am | |
| κανένας βρε παιδιά από εδώ μέσα δεν έχει βανιλιερα ώστε να μας δώσει πληροφορίες? | |
|
| |
johnnh47 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 49
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Σαβ Δεκ 11, 2010 8:33 pm | |
| δεν ξέρω εαν λέγεται βανιλιερα ενα ζυμωτήριο ειναι που φτιάχνουν και ψωμί ζεσταίνουν καλα 12 κιλα μελι το ρίχνουν μεσα ενα κεφαλη σκορδο και το βαζουνε να δουλεβη του ριχνουν 20 κιλα ζαχαρι και μετα πο λιγο προσθετουν περιπου αλλα 30 κιλα το ζυμάρι ειναι έτυμο οταν δεν κολάι στο χέρι . | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Κυρ Δεκ 12, 2010 7:59 pm | |
| Δεν μιλάω για ζυμωτήριο άλλο για βανιλιερα!!! Η βανιλερα είναι αυτό που φαίνεται στην παρακάτω link!! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.](το αρχείο ονόματι baniliera click onit ) Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για την προσπάθεια!! | |
|
| |
johnnh47 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 49
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Κυρ Δεκ 12, 2010 8:56 pm | |
| εγώ την διαδικασία με το ζυμωτήριο την είδα πριν μια εβδομάδα απο εναν μελισσοκομο δεν ήξερα το μηχάνημα που μου εδιξες αλλα την διαδικασία για 500 κιλα ζαχαρι την ειδα μια χαρα!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
oreinos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Κυρ Δεκ 12, 2010 9:27 pm | |
| αν έχεις λίγα μελισσάκια αγοράζεις έτοιμη την βανίλια κ τέλος.νομίζω συμφέρει καλύτερα και σε χρόνο και σε χρήμα | |
|
| |
ΣΠΥΡΕΤΟ Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 230
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Δευ Δεκ 13, 2010 10:03 am | |
| Λοιπόν φίλε Toadstul , εφόσον ενδιαφέρεσαι για την κατασκευή της ''βανιλιέρας , αλλά και για συνταγές παρασκευής τροφής θα σε παραπέμψω σε κάποιους φίλους που πραγματεύονται κατά τον αυτό τρόπο: -Στο ιστολόγιο του Κώστα Ελευθερίου (Μελισσοκομία Μαραθώνα) θα εντοπίσεις πληροφορίες για την βανιλιέρα , μην διστάσεις ζήτα πληροφορίες ο Κωστής είναι πρόθυμος μελισσοκόμος , θα σε κατατοπίσει... -Στο ιστολόγιο Beechalkis υπάρχουν αναρτήσεις για την ιδιοκατασκευή βανιλιερας -Στο ιστολόγιο του Κώστα Καλαπούτη ( Ελιξίριο)υπάρχουν αναρτήσεις σχετικά με την παρασκευή τροφής ''βανίλια'' -Σε κάποιο ιστολόγιο (από κάποιο μελισσοκόμο στο Καπαρέλι στην Πελοπόνησο) (μάλλον το : Μελισσοκομία Καπαρελίου )είχα δεί ανάρτηση σχετικά με την ιδιο-κατασκευή βανιλιέρας , το επώνυμο του συνάδελφου είναι Νάσης. Όσο για τις συνταγές καλύτερα να τις πληροφορηθείς από τα ίδια τα παιδιά , προσωπικά έχω κάποιες αλλά επειδή δεν τις εφάρμοσα ακόμη δεν τις προτείνω.. Εάν δεν βγάλεις άκρη γράψε μου μύνημα να το ψάξω πιό πολύ. Καλή επιτυχία! | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Περι βανιλιας Δευ Δεκ 13, 2010 12:49 pm | |
| Σε ευχαριστώ ΣΠΥΡΕΤΟ, από του Κώστα Ελευθερίου (Μελισσοκομία Μαραθώνα) έχω περάσει από το blog του όπως και από το blog Beechalkis επίσης και από Μελισσοκομία Καπαρελίου και έχω να πω πως είναι πάρα πολύ καλές οι αναρτήσεις τους... λείπουν όμως η διαστάσεις-λεπτομέρειες . Στο blog βιοελιξιριο έχει συνταγή για ζαχαροζυμαρο αλλά για βανίλια δεν βρήκα κάτι. Θα ''ενοχλήσω'' τον Κώστα Ελευθερίου ζητώντας του λεπτομέρειες της κατασκευής του αφού όπως μου λες είναι ''ανοιχτός'' και πρόθυμος Και πάλι σε ευχαριστώ | |
|
| |
| Περι βανιλιας | |
|