Στο τελευταιο μελισσοκομικο βημα ειχε ενα ενδιαφερον αρθρο μεσα για τη χρηση των ενργων μικροοργανισμων στην μελισσοκομια . Και πιο συγκεκριμενα ο αρθρογραφος γραφει ο χρησιμοποιει το ΕΜα στα μελισσακια απο το 2010 και παρατηρησε ο μειωθηκα οι απωλιες απο το ξεχυμωνιασμα αναφερει οτι το μερος ειχε υψηλη υγρασια και ειχε απωλειες μολις 10% , επισης δεν εχει χρησιμοποιησει ποτε αντιβιοτικα και μεχρι στιγμης δεν ειχε προβλημα με αμερικανικη σηψηγονια και nosema ceranae ,. Διαβαζοντας ολα τα παραπανω με εβαλε σε σκεψεις να το χρησιμοποιησω και εγω στα δικα μου υπαρχει κανεις αλλος που να το χρησιμοποιει εδω στο φορουμ , ωστε να μου πει και τις δικες του παρατηρησεις και αποψεις ????