Καλησπέρα σας. Ο τροπος που χρησημοποιω μέχρι τωρα στο σημάδεμα γινεται ως εξης.. Βρισκω την βασίλισσα δινω το πλαίσιο σε ένα άτομο και το κρατάει και με τον μαρκαδόρο περιμένω την κατάληλη ευκαιρία και την σημαδεύω επι τόπου πάνω στο πλαίσιο. Μέχρι πριν λίγες μέρες η επιτυχία σε 30 σημαδέματα ήταν 100%. Πριν λίγες μέρες λοιπον πήγα και σημάδεψα 4 νέες βασίλισσες μολις σφράγισαν τον πρώτο γόνο τους. Απο τις 4 τις 2 προφανώς τις έκοψαν. Τι πιστεύετε οτι φταίει? Οτι ήταν τόσο νέες ή ο τροπος που σημαδεύω?
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
Θέμα: Απ: Περι σημαδεματος. Πεμ Ιουν 12, 2014 11:58 am
Με αυτον τον τροπο σημαδεψα 6 βασιλισσες. Επιτυχια 100%. Απλα τις δικες μου τις αφησα καμμια 15αρια μερες πρωτα να γεννανε. Γενικα εχω ακουσει οτι το σημαδεμα εχει καποιο ρισκο ειτε τις πιασεις ειτε οχι. Τι να πω, ας πει και κανενας εμπειροτερος.
Εγω εχω χασει μια δυο μετα το σημαδεμα . Ο τροπος που τις σημαδευω ειναι ο εξης : Τις εγκλοβιζω στο πλαισιο με ενα πλαστικο που απο πανω ειναι σαν διχτυ , το πιεζω λιγο για να μην κινουνται , και οταν εχω καλη ορατοτιτα τις σημαδευω. Παλια τις εβαζα μεσα σε ενα πραγμα σαν συριγγα....
Εγω εχω χασει μια δυο μετα το σημαδεμα . Ο τροπος που τις σημαδευω ειναι ο εξης : Τις εγκλοβιζω στο πλαισιο με ενα πλαστικο που απο πανω ειναι σαν διχτυ , το πιεζω λιγο για να μην κινουνται , και οταν εχω καλη ορατοτιτα τις σημαδευω. Παλια τις εβαζα μεσα σε ενα πραγμα σαν συριγγα....
Και εγω αυτη την συριγγα με το σφουγκαρακι πηρα. Και σκεφτομαι να κατσω να τις σημαδεψω ολες αυτες τις μερες. Γιατι χανοντε ? απο στρες η τι αλλο ?
Αυτό με το δίχτυ μου φαίνεται καλό γιατί δεν πιάνεις τη βασίλισσα, δεν την απομακρύνεις από το χώρο της και λογικά δεν την πανικοβάλλεις όσο στις άλλες περιπτώσεις. Εγώ σκεφτόμουν με το μαρκαδοράκι να τις "ρίξω" μια καθώς κινείται, αλλά δεν είμαι έμπειρος και διστάζω. Ίσως δοκιμάσω πρώτα σε κανέναν κηφήνα!!!
να κανω μια ερωτηση....απο τη ν στιγμη που ξερουμε την ηλικια της βασιλισσας(εννοω εχουμε καποια σημειωση σε καθε μελισσι ποσο χρονων ειναι η βασιλισσα η εχουμε βαλει την αντιστοιχη πινεζα) και απο την στιγμη που βλεποντας αυγο ημερας ξερουμε οτι ειναι υγιεις και γενναει κανονικα....γι ποιο λογο να την σημαδεψουμε
γιατί πολλοί χειρισμοί απαιτούν να την βρούμε τοποθέτηση διαφράγματος κόψιμο παραφυάδων κτλ
συν ότι όταν ξέρουμε που είναι είμαστε πιο προσεκτικοί με το πλαίσιο που βολοδέρνει η κυρία
σήμερα πχ εγώ είχα την κυψέλη ανοιχτή για κανένα τέταρτο ψάχνοντας την κυρία για να την βάλω σε άλλη κυψέλη αλλά μάταια ............ άρχισε να αγριεύει το μελίσσι έπεφτε και σκοτάδι σιγά σιγά και έτσι τα παράτησα ενώ αν ήταν μαρκαρισμένη θα είχα τελειώσει την δουλειά μου
Επίσης βλέπεις αν το μελίσσι έχει κάνει αντικατάσταση.
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
Θέμα: Απ: Περι σημαδεματος. Παρ Ιουν 13, 2014 2:59 am
Επισης βλεπεις αν ο αφεσμος σε μια παγιδα είναι δικος σου.. Επισης γνωρίζεις την ηλικια της βασίλισσας,,,
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
Θέμα: Απ: Περι σημαδεματος. Παρ Ιουν 13, 2014 10:04 am
matteus έγραψε:
Και εγω αυτη την συριγγα με το σφουγκαρακι πηρα. Και σκεφτομαι να κατσω να τις σημαδεψω ολες αυτες τις μερες. Γιατι χανοντε ? απο στρες η τι αλλο ?
Λεγεται οτι αν πιασεις βασσιλισα στα χερια, απο το στρεσαρισμα βγαζει φερομονες κινδυνου και αυτο κανει το μελισσι επιθετικο απεναντι της. Επισης λεγεται οτι αφηνει ο μελισσοκομος ξενη μυρωδια πανω της με το ιδιο αποτελεσμα. Εχω βαλει σκοπο καποια στιγμη να τις σημαδευω πιανοντας τες, αλλα πρωτα θα πασαλειυω τα δαχτυλα μου με κηροπροπολη.
giorikas Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 9
Θέμα: Απ: Περι σημαδεματος. Τρι Ιουν 17, 2014 11:17 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΠΙΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΔΕΥΩ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ!!
Μετά το πέρας του σημαδέματος θα πρέπει να περιμένουμε λίγα λεπτά (2-3) για να στεγνώσει ο μαρκαδόρου αλλά και να εξατμιστούν οι μυρωδιές του. Υπάρχουν φορές λόγω του stress αλλά και των ξένων ομώνυμο οι μέλισσες να κουλουριάζουν τη βασίλισσα και να τη θανατώνουν.