Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο

Πήγαινε κάτω 
+7
DIMILIOD
mpampis13
Throubee
nikos37
monarchis
psath
mpediaditis
11 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 3:39 pm

Αυτή είναι η γενική αρχή. Όμως όλα συνηγορούν πως η παρατεταμένη παραμονή στα πεύκα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα Νοσεμίασης λόγω υγρασίας ιδιαίτερα τέτοια εποχή. Το 20-30 είναι σχετικό. Όπως αν τις αφήσεις 40 μέρες. Εξαρτάται όπως σου είπα από διάφορους παράγοντες. Το 20-30 μου φαίνεται πιο έφικτο στο πρώτο βάρεμα αλλά πέφτουν πολύ τα μελίσσια. Στο δεύτερο αν δίνει 15-20 μέρες είναι καλά.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 248

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 4:01 pm

ευχαριστω οσουσ απαντησαν.
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 10:06 pm

DIMILIOD έγραψε:
vasilis-m,εχω ακουσει οτι οταν οι μελισσεσ ειναι σε ανθοφορια που μαζευει για εμενα μελι,την ενοχλω οσο πιο λιγο!σοστω?οποτε για 20-25 ημερεσ δεν θα πειραξω καθολου τοισ μελισσεσ.και κατι δευτερο,ποσα πλαισια γονο και ποσα πλυθησμο πρεπει να εχει μια μελισσα,στα πευκα,για να την θεωρησω αδυνατη και να την παρω και να φυγω?matteus,οι μελισσεσ στα πευκα δεν πεφτουν σε πλυθησμο?αν πασ μια μελισσα δεκαρα στα πευκα,μετα απο 25 ημερεσ δουλειασ εκει,ποσα πλαισια περιπου θα μηνει,σε πλυθησμο?

Dimiliod, οπως ειπαν και τα παιδια στην μελισσοκομια δεν υπαρχει τιποτα στανταρ. Παντα θα βλεπεις και θα περιμενεις διαφορετικα πραγματα. Θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα. Οταν κατεβασα τα μελισσια μου στα πευκα τα ειχα ολα περιορισμενα στην γονοφωλια με 6-8 γονους ετοιμους να σκασουν. Επειτα εκει κατα την διαρκεια της μελιτοφοριας εδωσα πατωματα στα πιο πολλα. Ανοιξε η σουσουρα και ενω αλλα επεσαν αρκετα σε πλυθησμο αλλα δυναμωσαν παραπανω. Χαρακτηριστικα εχω μελισσι 3οροφο ασφυκτικα γεματο 23 Οκτωβριου και ακομα αναρωτιεμαι και εγω. Επισης ενα τυπικος ελεγχος καθε λιγο επιβαλλεται. Οταν οι συνθηκες ευνοησουν οπως εγινε και φετος, τα μελισσια τρυγουνται και σε 7 μερες ξανα τρυγουνται.

Κατι τελευταιο. Στη μελισσοκομικη γλωσσα η απωλεια του μελισσιου εκφραζεται με τη λέξη πεθανε η χαθηκε...αυτο γινεται ως αποτέλεσμα του σεβασμου που εχει ο ανθρωπος για την αξια του υπεροχου πλασματος που λεγεται μελισσα. Σου ευχομαι καλη τυχη.

olomelia
BeeForce
BeeForce
olomelia

Αριθμός μηνυμάτων : 544

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 10:48 pm

συμβαίνει κ σ'εμένα Matteus, 18άρια μελίσσια με 8-9 γόνους στο τέλος Οκτώβρη!
Μυστήρια πράματα μα πολύ ενθαρρυντικά. Υπάρχει μπόλικο υλικό να ενισχύσεις αδύνατα προς τον χειμώνα!
Πλάκωσε όμως ψύχρα και θα συμμαζευτούν οι κυρίες...
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 11:09 pm

olomelia έγραψε:
συμβαίνει κ σ'εμένα Matteus, 18άρια μελίσσια με 8-9 γόνους στο τέλος Οκτώβρη!
Μυστήρια πράματα μα πολύ ενθαρρυντικά. Υπάρχει μπόλικο υλικό να ενισχύσεις αδύνατα προς τον χειμώνα!
Πλάκωσε όμως ψύχρα και θα συμμαζευτούν οι κυρίες...

Αυτα ειναι cheers.  Σωστη η σκεψη σου για ενισχυση των αδυναμων θα το κανω και εγω. Αν και ειμαι της γνωμης το καθε μελισσι το δρομο του, ισως τελικα να ειναι λαθος αυτο. Σιγουρα θα μαζευτηκαν τωρα με τα κρυα, την τελευταια φορα τα εδωσα αρκετο χωρο γιατι βρηκα μεχρι και βκ. Παντως ο καιρος φαινεται να ξαναφτιαχνει απο δευτερα και ισως μελωσει και η σουσουρα κατω στα χαμηλα. Μεχρι στιγμης εδινε αφθονη γυρη και ισα ισα ειχε αρχισει να δινει και λιγο νεκταρ.
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 248

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Οκτ 24, 2015 8:56 am

matteus,ευχαριστω για την απαντηση,και οσο για το τελευταιο που λεσ,ΟΚ!

τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 3 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
 Παρόμοια θέματα
-
» Τρυγος Θυμαρι 2017
» Πεύκο μετά το θυμάρι
» πρωιμο θυμαρι
» πόσο θυμάρι - πόσο πεύκο
» Το γίνεται με το πεύκο; Πεύκο Κρήτη

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: