Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο

Πήγαινε κάτω 
+7
DIMILIOD
mpampis13
Throubee
nikos37
monarchis
psath
mpediaditis
11 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 248

τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Σεπ 16, 2015 9:06 am

καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση,monarchis.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
thoma.sbees
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 298

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Σεπ 17, 2015 7:32 am

DIMILIOD έγραψε:
καλημερα  παιδια,monarchis,mpediaditis,η και οποιοσ αλλοσ ξερει,το πευκο δινει μελι για τρεισ εβδομαδεσ και μετα σταματαει για τρεισ εβδομαδεσ,την περιοδο των τριων βδομαδων που δεν δινει μελι,δεν δινει καθολου μελι?ουτε λιγο για τοισ αναγκεσ τουσ?και εαν δεν δινει καθολου μελι ποσα πλαισια μελιου  περιπου πρεπει να αφησουμε μεσα στην κυψελη μασ για να αντεξουν οι μελισσεσ και να παμε στο βαρεμα του σεπτεμβριου με δυνατα μελισσια?(μιλαμε για κυψελη που εχει 3-4 πλαισια γονο και πλυθησμο 6-7 πλαισια)

το πρόβλημα δεν είναι αν δίνει έστω και λίγο μέλι το πεύκο για τις ανάγκες του μελισσιού. Αυτό καλύπτεται με μία τροφη. Στο πεύκο τα μελίσσια ξεγονιάζουν και αυτός είναι ο λόγος που τα βγάζεις για να βάλλουν λίγο γόνο και αν έχουν βάλλει τα ξαναπάς πεύκο.
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Σεπ 17, 2015 3:07 pm

monarchis,εδω στην κρητη περνουμαι τοισ μελισσεσ μασ απο τα πευκα στο κενο που κανει απο το πρωτο βαρεμα στο δευτερο και τοισ παμε σε μια περιοχη με γυρη για να κανουν γονουσ και μετα να τοισ ξαναπαμε πισω για το δευτερο βαρεμα?η,τοισ αφηνουμε στα πευκα με γυρεοπιτα και στα 2 βαρεματα του πευκου?
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Σεπ 17, 2015 4:29 pm

DIMILIOD έγραψε:
monarchis,εδω στην κρητη περνουμαι τοισ μελισσεσ μασ απο τα πευκα στο κενο που κανει απο το πρωτο βαρεμα στο δευτερο και τοισ παμε σε μια περιοχη με γυρη για να κανουν γονουσ και μετα να τοισ ξαναπαμε πισω για το δευτερο βαρεμα?η,τοισ αφηνουμε στα πευκα με γυρεοπιτα και στα 2 βαρεματα του πευκου?

Πρέπει να επιλέξεις σε πιο από τα δύο βαρέματα θα πας. Στα πεύκα βάζουμε γυρεόπιτα για συντήρηση. Στο πρώτο βάρεμα δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα από γύρη έξω ενώ στο δεύτερο όλο και κάτι βρίσκουν αλλά και ο κισσός και η ακονιζιά βοηθάνε πολύ τα μελίσσια. Η μεγάλη παραμονή στο πεύκο αδυνατίζει τα μελίσσια χωρίς να μπορούν να επανέλθουν αλλά αυξάνεται και ο κίνδυνος Νοσεμίασης.
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Σεπ 17, 2015 7:08 pm

monarchis,εχω παρακολουθηση απο την αρχη την συζητηση αυτη και εχω ψιλομπεδευτει!ο συναδελφοσ που εχει ανοιξει το θεμα μασ λεει οτι τελη ιουλιου πηγε τοισ μελισσεσ στο πευκο κατεθειαν απο τον τελευταιο τρυγο στο θυμαρι,μετα κατα τησ 20 αυγουστου κανει ενα τρυγο στο πευκο με πευκοθυμαρο,μετα 10 του σεπτεμβριου κανει αλλο ενα τρυγο στο πευκο και λεει οτι εχει και 3-4 πλαισια με γονο και οτι θα τοισ αφησει στο πευκο με αυτουσ τουσ γονουσ μεχρι το τελοσ του μηνα,οποτε ο συναδελφοσ εχει τοισ μελισσεσ του στο πευκο και τα 2 βαρεματα.ισχυει αυτο?εχω εγω κατι καταλαβει λαθοσ?το σωστο που πρεπει να κανω μπορεισ να το γραψεισ!
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Σεπ 17, 2015 8:56 pm

Το δεύτερο βάρεμα του εργάτη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Σε λίγο θα αρχίσει να κόβει το πρώτο.
mpediaditis
Μέλος
Μέλος
mpediaditis

Αριθμός μηνυμάτων : 59

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Σεπ 17, 2015 9:55 pm

παιδιά γειά σας
διαβάζω τις απαντήσεις σας και σας λέω ότι το μέρος που τις έχω πάει δίδει τώρα γύρη από κισσό και ακονιζά πολύ πράγμα (βλέπω και κίτρινη γύρη και δεν ξέρω από που είναι). monarchis δεν ξέρω φίλε αν μου δημιουργήσει πρόβλημα η νοζεμίαση (πέρυσι δεν είχα πρόβλημα) από βαρόα δεν είναι εμφανής μέχρις ώρας.. δεν ξέρω αργότερα. θα δούμε οκοκ
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 20, 2015 5:42 pm

καλησπερα,monarchis,ποτε περιπου αρχισε το πρωτο βαρεμα στο πευκο προσ σελακανο(σε εκεινεσ τοισ περιοχεσ γενικα,οπου ξερεισ) μερια?
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 20, 2015 5:45 pm

Σελάκανο δεν έχω ιδέα! Σύμη τώρα κόβει σχεδόν.
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 20, 2015 6:11 pm

ενταξει τωρα κοβει,ποτε περιπου αρχισε το πρωτο βαρεμα στην συμη?
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Σεπ 20, 2015 8:49 pm

Πριν από τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη αλλά όχι έντονα όπως άλλες χρονιές. Τουλάχιστον στα χαμηλά.
mpediaditis
Μέλος
Μέλος
mpediaditis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Σεπ 28, 2015 8:43 pm

καλησπέρα συνάδελφοι
πήγα το Σάββατο, προχθές, να κάνω ένα έλεγχο στα μελισσάκια μου που τα έχω ακόμα στο πεύκο,λόγω των έντονων βροχών που έκανε στην Ιεράπετρα μήπως και είχα κανένα ατύχημα? ευτυχώς δεν είχαν πάθει τίποτα από την βροχή , αλλά έπαθα ψυχρολουσία γιατί μόλις άνοιξα το πρώτο δεν υπήρχε πληθυσμός μέσα ούτε μέλια και γύρη παρά 8 πλαίσια άδεια και με κηρόσκορο. Τα υπόλοιπα ήταν οκ πολύ γόνο 3-4 πλαίσια στα 8 συνολικά, και λίγα μέλια τα ποιο πολλά οχι κλεισμένα και με λίγο γόνο στο κέντρο ορισμένα. Από ότι είδα δουλεύανε κανονικά και επειδή έχουν γόνο και πληθυσμό λέω να τα αφήσω μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να τρυγήσω και θα τα φέρω πίσω. δεν ξέρω αν είναι σωστή η σκέψη μου. Επίσης θά ήθελα την γνώμη σας για τον λόγω της λιποταξίας τέτοια εποχή (νεκρές δεν είδα, υπολείμματα βαρόας δεν είδα, ούτε στις υπόλοιπες) δεν ξέρω τι να πώ.
nikos37
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 280

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Σεπ 28, 2015 10:08 pm

Μανώλη καλησπέρα , σφήκες μήπως? Πριν δύο βδομάδες που είχα πάει με ένα φίλο για τρύγο στο πεύκο ,γινόταν ο χαμός. Δεν έχω ξαναδεί τόσες πολλές στη ζωή μου.
mpediaditis
Μέλος
Μέλος
mpediaditis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Σεπ 29, 2015 3:20 pm

γειά σου nikos37 δεν ξέρω φίλε ήταν δυνατό μελισσάκι θα χτύπαγαν μόνο αυτό?? είδα βέβαια σβούρους να έχει μερικούς τους σκότωσα αλλά μην φανταστείς μεγάλο αριθμό. δεν ξέρω τι να πώ.. ούτε πεθαμένες , ούτε αρρώστια μέσα έξω. Εγώ φοβάμαι ότι κάποιος τίναξε τον πληθυσμό σε μία κενή και τον πήρε. Θα μου πείς μόνο μία ε! μόνο μία για να μην κινήσει υποψίες λέω εγώ!!!! θα δούμε την επόμενη φορά που θα πάω...
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Οκτ 04, 2015 10:33 pm

Η θαμπαδα στο πευκομελο υπαρχει οταν το πευκο σταζει στην κυριολεξια και οι μελισσουλες το συλλεγουν με εντονο ρυθμο.

mpediaditis ποσο καιρο τα εχεις στα πευκα τα μελισσια σου??? Απο αυτα που περιγραφεις το συγκεκριμενο μελισσι δεν αντεξε στα πευκα λογω γονου η νοζεμιασης.
mpediaditis
Μέλος
Μέλος
mpediaditis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Οκτ 06, 2015 3:58 pm

φίλε matteus το μελισσάκι είχε 3-4 πλαίσια γόνο και 4 πλαίσια μέλι και γύρη.
Τα έχω στο βουνό από 29/7,γιατί είχε πολύ θυμάρι τότε. Χθές πήγα για τρύγο, τα υπόλοιπα συνεχίζουν πολύ καλά έχουν γόνο γύρες και πήρα και αρκετό μελάκι από το πεύκο οκ .Δεν είδα πρόβλημα από βαρρόα ή νοζεμίαση. Θα τις πάρω αύριο, βέβαια ο χρόνος που τις είχα στο πεύκο είναι μεγάλος, κανονικά είναι ΜΑΧ 40 ημέρες.
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Οκτ 21, 2015 3:44 pm

thoma.sbees(η και οποιοσ αλλοσ ξερει)αν πασ τοισ μελισσεσ σου στο πευκο κατα τοισ 5-10 οκτωμβριου και τοισ εχεισ παει δεκαρεσ με 6-7 πλαισια γονο και τησ παρεισ απο τα πευκα στοισ 25-30 οκτωμβριου,προλαβαινεισ να ανανεωσησ πλυθησμο μετα και να μπεισ στον χειμωνα με ασφαλεια και να μην σου ψοφησουν οι μελισσεσ?
vasilis-m
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 99

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Οκτ 21, 2015 6:08 pm

DIMILIOD δεν έχεις πρόβλημα. Αλλά δεν θα τις τσεκάρεις 2-3 φορές όσο είναι στα πεύκα; Αν δεις και πέφτουν τα μαζεύεις και φύγεις...
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Οκτ 21, 2015 8:09 pm

DIMILIOD έγραψε:
thoma.sbees(η και οποιοσ αλλοσ ξερει)αν πασ τοισ μελισσεσ σου στο πευκο κατα τοισ 5-10 οκτωμβριου και τοισ εχεισ παει δεκαρεσ με 6-7 πλαισια γονο και τησ παρεισ απο τα πευκα στοισ 25-30 οκτωμβριου,προλαβαινεισ να ανανεωσησ πλυθησμο μετα και να μπεισ στον χειμωνα με ασφαλεια και να μην σου ψοφησουν οι μελισσεσ?

Σε 20 μερες δηλαδη τι να παθουν? εκτος αν εχουν πολυ ψειρα. Θα ξεχειμωνιασουν με το γονο που δημιουργηθηκε πριν πας στα πευκα και με τον λιγο που θα κανουν στα πευκα.
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Οκτ 22, 2015 7:50 pm

vasilis-m,εχω ακουσει οτι οταν οι μελισσεσ ειναι σε ανθοφορια που μαζευει για εμενα μελι,την ενοχλω οσο πιο λιγο!σοστω?οποτε για 20-25 ημερεσ δεν θα πειραξω καθολου τοισ μελισσεσ.και κατι δευτερο,ποσα πλαισια γονο και ποσα πλυθησμο πρεπει να εχει μια μελισσα,στα πευκα,για να την θεωρησω αδυνατη και να την παρω και να φυγω?matteus,οι μελισσεσ στα πευκα δεν πεφτουν σε πλυθησμο?αν πασ μια μελισσα δεκαρα στα πευκα,μετα απο 25 ημερεσ δουλειασ εκει,ποσα πλαισια περιπου θα μηνει,σε πλυθησμο?
vasilis-m
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 99

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 12:25 pm

DIMILIOD έγραψε:
vasilis-m,εχω ακουσει οτι οταν οι μελισσεσ ειναι σε ανθοφορια που μαζευει για εμενα μελι,την ενοχλω οσο πιο λιγο!σοστω?οποτε για 20-25 ημερεσ δεν θα πειραξω καθολου τοισ μελισσεσ.και κατι δευτερο,ποσα πλαισια γονο και ποσα πλυθησμο πρεπει να εχει μια μελισσα,στα πευκα,για να την θεωρησω αδυνατη και να την παρω και να φυγω?matteus,οι μελισσεσ στα πευκα δεν πεφτουν σε πλυθησμο?αν πασ μια μελισσα δεκαρα στα πευκα,μετα απο 25 ημερεσ δουλειασ εκει,ποσα πλαισια περιπου θα μηνει,σε πλυθησμο?

Αν τις πας δεκάρες με 6-7 πλαίσια γόνο είναι αρκετά δυνατές κι αν έχουν γυρεόπιτα όλο το διάστημα που τις έχεις στα πεύκα είσαι εντάξει. Μπορείς να τις αφήσεις μέχρι να τελειώσει το δεύτερο βάρεμα .
Ναι όταν μαζεύουν μέλι δεν τις ενοχλείς αλλά κι ένας σύντομος έλεγχος 2-3 φορές νομίζω ότι πρέπει να γίνεται...
Είχαμε μεγάλο πρόβλημα φέτος με σφήγκες στα πεύκα κι έτσι κάποια μελίσσια έπεσαν σε πληθυσμό κι άλλα μπορεί να λιποτακτήσουν. Οπότε εγώ πήγαινα κάθε 5 μέρες έβαζα κόλλα για να πιάνω όσες πιο πολλές σφήγκες μπορούσα και τσέκαρα και τα μελίσσια αν δουλεύουν και τι πληθυσμό έχουν.
Μου ορφάνεψε ένα και το πρόλαβα. Όλα είναι σχετικά πάντως. Βλέπεις και αποφασίζεις.
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 12:51 pm

Όπως είπε και ο vassilis-m είναι όλα σχετικά γιατί υπάρχουν πάντα απρόβλεπτοι παράγοντες. 2-3 τρύγοι είναι εφικτοί αν οι συνθήκες είναι ιδανικές και κατα πόσο τα μελίσσια είναι σφιχτά. DIMILIOD στο πεύκο δεν πήγες φέτος μέλισσες;

Έχει επεξεργασθεί από τον/την monarchis στις Παρ Οκτ 23, 2015 3:14 pm, 1 φορά
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 2:24 pm

monarchis,οχι δικεσ μου μελισσεσ δεν πηγα στα πευκα για διαφορουσ λογουσ.εχω παει φετοσ για βοηθεια σε καποιον φιλο 2 φορεσ.εχω ακομη δυο ερωτηματα ομωσ scratch ,που δεν τα απαντησατε,και τα ξαναγραφω,α)ποσα πλαισια γονο και ποσα πλαισια πλυθησμο πρεπει να εχει μια κυψελη,στα πευκα για να την θεωρησο αδυνατη και να πρεπει την παρω και να φυγω για να μην μου ψωφηση.(στο περιπου)και β)εαν πασ μια μελισσα δεκαρα στα πευκα και να εχει και 6-7 γονουσ,μετα απο 25-30 ημερεσ δουλειασ στα πευκα ποσα πλαισια πλυθησμου θα εχουν μηνει?(στο περιπου)
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 3:11 pm

Οκτώβρη μήνα 4 πλαίσια και κάτω προσωπικά (2 γόνο και να πατάνε και στα 4 πλαίσια μέλισσες) πιστεύω πως είνα ένα μελίσσι που μπορεί να βγάλει το χειμώνα αν η μάνα είναι δυνατή. Η δεύτερη ερώτηση DIMILIOD εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και νομίζω πως κάποιος δεν μπορεί να σου δώσει μια ασφαλή απάντηση. Αν εξαιρέσουμε τις απρόβλεπτες καταστάσεις που προειπώθηκε και με ιδανικές συνθήκες (ποιες είναι αυτές άραγε και πόσο συχνά στη μελισσοκομία απαντώνταιWink τότε 3-5 πλαίσια. Είναι εντελώς υποκειμενικό σε συνάρτηση των χειρισμών που θέλεις να κάνεις. Τι θεραπείες έχει προγραμματίσει πόσα πλαίσια πληθυσμό και γόνο θέλεις για να ξεχειμωνιάσεις... Κλπ.
Τι σημαίνει όμως καλές συνθήκες; Σταθερές θερμοκρασίες για τη μελιττοέκρισση του πεύκου, να βρίσκουν γύρες άφθονες, η μάνα να γαζώνει, μελίσσια απηλλαγμένα από βαρρόα, να μην βρέχει, να μην υπάρχουν σφήκες και άλλα πολλά. Είναι σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο.
Όμως γιατί να τις πας 25-30 μέρες;
DIMILIOD
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο    τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Οκτ 23, 2015 3:19 pm

θα πασ τοισ μελισσεσ δυνατεσ  στα πευκα για 20-30 ημερεσ για να δουλεψουν και εαν πεσουν σε πλυθησμο,τοισ παιρνεισ και φευγεισ,ετσι μου ειπαν!monarchis,δεν ισχυει το παραπανω?

τρύγος στο θυμάρι και μεταφορά στο πεύκο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» Τρυγος Θυμαρι 2017
» Πεύκο μετά το θυμάρι
» πρωιμο θυμαρι
» πόσο θυμάρι - πόσο πεύκο
» Το γίνεται με το πεύκο; Πεύκο Κρήτη

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: