| Μελίσσια στην Αργολίδα | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Μελίσσια στην Αργολίδα Σαβ Δεκ 06, 2014 7:23 pm | |
| Μέχρι σήμερα μαζεύουν τα κορίτσια γύρη (μουσμουλιές-δενδρολίβανα-αγριοράδικα-τριφύλλι), έχουν τρία πλαίσια πλήρη γόνου, (στα και μάλλον βρίσκουν και πολύ νέκταρ, γιατί στο νερό είναι ελάχιστες έως καμμιά... | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Σαβ Δεκ 06, 2014 7:24 pm | |
| (στα οκτώ) ήθελα να γράψω, αλλά είναι και τα emoticons... | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Σαβ Δεκ 06, 2014 8:41 pm | |
| Κάπου στα ίδια είμαι κι εγώ. Έχω 10άρια με 4-6 γόνο (πριν 20 μέρες είχαν και 8 γόνο) και 8 άρια με 3-5 γόνο. Ρώτησα και έμπειρο μελισσοκόμο και μου είπε ότι 3 γόνο έχουν κανονικά τα μελίσσια στην περιοχή μας. Πάντως στη μουσμουλιά εδώ και 20 μέρες δουλεύουν πολύ καλά και είδα και ξυνοτρίφυλλα σήμερα. | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 119
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Κυρ Δεκ 07, 2014 10:30 pm | |
| Απιστευτα νουμερα συναδελφοι!!! Καταπολεμιση για βαρροα ποτε κανετε? | |
|
| |
2nios Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 61
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Κυρ Δεκ 07, 2014 10:55 pm | |
| Σε μια τόσο μικρή χωρά έχουμε εκπληκτικές διαφορές στο κλίμα.Τα κορίτσια μου έχουν σταματήσει τον γόνο πριν από 1 μήνα και. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Κυρ Δεκ 07, 2014 11:18 pm | |
| Έκανα το Σεπτέμβρη με μέσο όρο 4-5 γόνο, στη συνέχεια ανέβηκαν πολύ (και λόγω μουσμουλιάς) και τώρα βλέπω μια μείωση. Αναρωτιέμαι μήπως έχουν βαρρόα και χρειάζονται νέα θεραπεία. Το πιο πιιθανόν όμως να οφείλεται και Χειμώνα. Το μεσημέρι έχουμε 18C και τη νύχτα γύρω στους 10C. Δεν ξέρω, πάντως άνθη υπάρχουν. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Κυρ Δεκ 07, 2014 11:20 pm | |
| - 2nios έγραψε:
- Σε μια τόσο μικρή χωρά έχουμε εκπληκτικές διαφορές στο κλίμα.Τα κορίτσια μου έχουν σταματήσει τον γόνο πριν από 1 μήνα και.
Τι να πω... και μένα το ένα δεν έχει φρέσκο γόνο αλλά είδα κάτι ανοιγμένα βασιλοκέλια και ανησυχώ... | |
|
| |
2nios Μέλος
| |
| |
ΚΩΣΤΗΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 48
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Κυρ Δεκ 07, 2014 11:54 pm | |
| - psath έγραψε:
- Έκανα το Σεπτέμβρη με μέσο όρο 4-5 γόνο, στη συνέχεια ανέβηκαν πολύ (και λόγω μουσμουλιάς) και τώρα βλέπω μια μείωση. Αναρωτιέμαι μήπως έχουν βαρρόα και χρειάζονται νέα θεραπεία. Το πιο πιιθανόν όμως να οφείλεται και Χειμώνα. Το μεσημέρι έχουμε 18C και τη νύχτα γύρω στους 10C. Δεν ξέρω, πάντως άνθη υπάρχουν.
Φίλε psath υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν τα μελίσσια μου στην περιοχή σου; | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Δευ Δεκ 08, 2014 12:19 am | |
| Παιδιά μη ζηλεύετε. Εγώ μπορεί να έχω ανθοφορίες αλλά έχω και υγρασία... Εγώ τα έχω στο σπίτι μου, υπάρχει δηλαδή περιβόλι, αλλά υπάρχουν και σπίτια και φοβάμαι μην αρχίσουν παράπονα. Νόμιμος είμαι +30 μέτρα αλλά ο κόσμος είναι περίεργος. Άλλωστε δεν έχω και πολλά και δε φαίνονται. Σκέφτεσαι αλήθεια να τα φέρεις τόσο μακριά; Έχεις πολλά φίλε Κωστή; Θα σου έλεγα ότι καλύτερα είναι εκτός των περιχώρων της πόλης, όπου δεν υπάρχει υγρασία. Και για να μη λέτε ότι παίζω με τον πόνο σας, σας πληροφορώ ότι έξω ρίχνει καρέκλες. Μάλλον τίτλοι τέλους για τη μουσμουλιά! Έτσι πρέπει να γίνεται το Χειμώνα. | |
|
| |
2nios Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Δευ Δεκ 08, 2014 12:37 am | |
| [quote="psath"]Παιδιά μη ζηλεύετε. Εγώ μπορεί να έχω ανθοφορίες αλλά έχω και υγρασία... Άσε psath από υγρασία είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις περισσότερη από εμάς εδώ. Σκάβεις για θεμέλια και στο 1,5 μέτρο έχει νερό. Καλά κάνεις και γράφεις για ανάπτυξη και για γόνους για να χαιρόμαστε κ εμείς εδώ πάνω. Εύχομαι καλό χειμώνα σε σένα και σε όλους μας. | |
|
| |
ΚΩΣΤΗΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 48
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Δευ Δεκ 08, 2014 4:08 pm | |
| - psath έγραψε:
- Παιδιά μη ζηλεύετε. Εγώ μπορεί να έχω ανθοφορίες αλλά έχω και υγρασία... Εγώ τα έχω στο σπίτι μου, υπάρχει δηλαδή περιβόλι, αλλά υπάρχουν και σπίτια και φοβάμαι μην αρχίσουν παράπονα. Νόμιμος είμαι +30 μέτρα αλλά ο κόσμος είναι περίεργος. Άλλωστε δεν έχω και πολλά και δε φαίνονται.
Σκέφτεσαι αλήθεια να τα φέρεις τόσο μακριά; Έχεις πολλά φίλε Κωστή; Θα σου έλεγα ότι καλύτερα είναι εκτός των περιχώρων της πόλης, όπου δεν υπάρχει υγρασία. Και για να μη λέτε ότι παίζω με τον πόνο σας, σας πληροφορώ ότι έξω ρίχνει καρέκλες. Μάλλον τίτλοι τέλους για τη μουσμουλιά! Έτσι πρέπει να γίνεται το Χειμώνα. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε psath….αν και λιγο διπλωματική, την πέμπτη ξεφορτώνω Καλαμάτα. | |
|
| |
2nios Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Δευ Δεκ 08, 2014 4:16 pm | |
| - ΚΩΣΤΗΣ έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε psath….αν και λιγο διπλωματική, την πέμπτη ξεφορτώνω Καλαμάτα. Κώστα αυτό αληθεύει? Θα τα κάνεις τέτοιο ταξίδι τα κορίτσια σου? Αν ναι , συμφέρει? | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Δευ Δεκ 08, 2014 4:37 pm | |
| - 2nios έγραψε:
- ΚΩΣΤΗΣ έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε psath….αν και λιγο διπλωματική, την πέμπτη ξεφορτώνω Καλαμάτα. Κώστα αυτό αληθεύει? Θα τα κάνεις τέτοιο ταξίδι τα κορίτσια σου? Αν ναι , συμφέρει? Αλήθεια; Θα τα φέρεις; Γιατί "διπλωματική"; Σήμερα έχει ήλιο!!! | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Κυρ Δεκ 21, 2014 8:57 pm | |
| Στην Αργολίδα (Ερμιονίδα) δίνει ρέστα το αγριοράδικο, τα (δικά μου) δενδρολίβανα και οι κούκλες μου! Καλό ξεχειμώνιασμα σε όλους!!! | |
|
| |
agroths melissas Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 12
| Θέμα: Απ: Μελίσσια στην Αργολίδα Δευ Δεκ 22, 2014 12:54 pm | |
| εσεις εκει κατω ειστε ετοιμοι για τρυγο αμα ειναι...χαχαχα!!!! εδω εχουμε εναμισι μινα χωρις γονο.. δεν πειραζει .δοξα το θεο.!!!! καλο χειμωνα και καλα χριστουγεννα με υγεια και ολα τα αλλα γινοντε | |
|
| |
| Μελίσσια στην Αργολίδα | |
|