| ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ | |
|
+16woolf golas karnet Melissologia priobolos vassilis ethnic69 monarchis patentiaris doctor11 matteus ionis Vasilis. cyber2li spyroseva mpediaditis 20 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
mpediaditis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 59
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Τετ Σεπ 17, 2014 12:13 am | |
| φίλε ethnic69 συγνώμη που δεν σου απάντησα προσωπικά...!! οχι δεν έχουμε ακτινίδια κοντά τα έχω όπως είπα στο βουνό στο πεύκο εξάλλου όπως έγραψα και παραπάνω η αρχική εκτίμηση από την ανάλυση στο ΑΠΘ είναι ότι προέρχεται από φυτό και δεν περιέχει χημική ουσία. Διάβασα το άρθρο στην μελισσοκομική επιθεώρηση καμία σχέση φίλε, το μέλι είναι πάρα πολύ καλό με γεύση και μυρωδιά πολύ καλή.!!! Θα σας ενημερώσω σχετικά μόλις πάρω την ανάλυση. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Τετ Σεπ 17, 2014 9:55 am | |
| Πράσινο μέλι μπαίνει και στην περιοχή μας, όχι όμως τόσο που να φαίνεται στο βάζο. Στα κελιά όμως συγκεκριμένα και ξεκάθαρα μπαίνει πράσινο μέλι. Χρονικά μέσα στον Αύγουστο. Τότε μπήκε και σε εσένα ? | |
|
| |
golas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 165
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Τετ Σεπ 17, 2014 11:28 am | |
| πολύ ωραίο φένεται.Περιμένουμε να μάθουμε από ποιό φυτό. | |
|
| |
mpediaditis Μέλος
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Τετ Σεπ 17, 2014 8:06 pm | |
| γειά σας συνάδελφοι φίλε karnet το μάζεψαν τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο και το Σάββατο που πήγα μία από όλες συνεχίζει να μαζεύει πράσινο νέκταρ και γύρη. Είχε 3 πλαίσια με μέλι πράσινο. Δεν ξέρω ρε παιδιά τι είναι περιμένω και εγώ. Πάντως φίλε karnet αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Κο Θρασιβούλου να του πεις αυτό που γράφεις, ο άνθρωπος κάνει έρευνα για το πράσινο μέλι μετά που του έστειλα το δικό μου. αν θέλεις σου δίνω το τφ του.
| |
|
| |
woolf Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 55
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Παρ Οκτ 03, 2014 7:07 am | |
| τελικα απο τη ηταν το μελι?? | |
|
| |
mpediaditis Μέλος
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Δευ Οκτ 06, 2014 9:58 pm | |
| γειά σας συνάδελφοι δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση από το ΑΠΘ όταν έχω νέα θα ενημερώσω!!!!!
| |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Δευ Οκτ 06, 2014 10:11 pm | |
| | |
|
| |
DIMILIOD Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 248
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Πεμ Οκτ 23, 2014 9:53 am | |
| mpediaditis.εμαθεσ κατι για το πρασινο μελι? | |
|
| |
mpediaditis Μέλος
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Πεμ Οκτ 23, 2014 10:44 pm | |
| οχι φίλε περιμένω απάντηση | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Πεμ Δεκ 25, 2014 9:55 pm | |
| Με μεγάλο μελισσοκόμο της Κρήτης σε συζήτηση που είχα πρόσφατα μαζί του, μου είπε πως επίσης τρύγησε πράσινο μέλι. Τα μελίσσια του τα είχε σε μέρος με αλμυρίκια. Έκανα μια μικρή έρευνα στο δίκτυο και έμαθα πως το αρμυρίκι ή αλμυρίκι (Tamarix africana) δίνει πολλή γύρη αλλά και μέλι σε καλές χρονιές. Ελπίζω να επιβεβαιωθεί.
Τελικά με το δικό σου πράσινο μέλι τι έγινε; | |
|
| |
mpediaditis Μέλος
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Παρ Δεκ 26, 2014 9:06 am | |
| γειά σου συνάδελφε και Χρόνια πολλά καλές γιορτές να έχουμε. δεν ξέρω ακόμα από ποιο φυτό έχουν πάρει τα μελισσάκια μου νέκταρ για να βγει πράσινο το μέλι ακόμα περιμένω την απάντηση του Θρασιβούλου από το ΑΠΘ, προχθές που επικοινώνησα μαζί του ήταν σε σύσκεψη δεν μπόρεσα να μιλήσω μαζί του ...περιμένω νέα του και θα σας ενημερώσω. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Σαβ Σεπ 19, 2015 9:15 pm | |
| | |
|
| |
melicostas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Σαβ Σεπ 19, 2015 9:34 pm | |
| εχεις κισσους εκει κοντα? | |
|
| |
Kyriazisb Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Τρι Νοε 03, 2015 9:59 pm | |
| Πράσινο μέλι έχω δοκιμάσει από μελισσοκόμο εδώ στην Ημαθία, το οποίο προερχόταν από ακτινίδια που ήταν πριν το μάζεμα και τα είχε ρίξει κάτω το χαλάζι. Οι μέλισσες έπαιρναν τους χυμούς από τα πεσμένα ακτινίδια και το μέλι βγήκε καταπράσινο, αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Τρι Νοε 03, 2015 10:20 pm | |
| - Kyriazisb έγραψε:
- Πράσινο μέλι έχω δοκιμάσει από μελισσοκόμο εδώ στην Ημαθία, το οποίο προερχόταν από ακτινίδια που ήταν πριν το μάζεμα και τα είχε ρίξει κάτω το χαλάζι. Οι μέλισσες έπαιρναν τους χυμούς από τα πεσμένα ακτινίδια και το μέλι βγήκε καταπράσινο, αλλά όχι τίποτα σπουδαίο.
Το συγκεκριμένο μέλι που αναφέρεις μετά από λίγο διάστημα "έπηζε". Είχε γίνει και αναφορά σε κάποιο τεύχος της μελισσοκομικής επιθεώρησης αν δεν κάνω λάθος από την κα Τανανάκη. Αν βρω το τεύχος θα αναρτήσω λεπτομέρειες. Πάντως του mpediaditis είναι διαυγές και δεν έχει κρυσταλλώσει ακόμα. Εγώ που το δοκίμασα μπορώ να σας πω πως είχε ιδαίτερη γεύση και άρωμα. | |
|
| |
melist Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 32
| Θέμα: Απ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ Τρι Νοε 03, 2015 11:24 pm | |
| Κ στα δικα μου πλαισια, μεσα στα κελια εχω πρασινο μελι. Καπου ειχα διαβασει οτι στην αρχη ετσι ειναι το ρεικι κ μετα κοκκινιζει. Βρισκομαι στα Χανια. Δεν ειχα παραξενευτει... Με ανησυχησες λιγο τωρα... | |
|
| |
| ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΙ | |
|