| Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Johnniebee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 300
| Θέμα: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Παρ Ιαν 17, 2014 7:56 pm | |
| Διάβασα την μέθοδο του Μίλερ που λέει οτι φτιάχνει από 9 αδύναμα μελίσσια 56 πραφυάδες σε 2 1/2 μήνες χωρίς τροφοδότηση και μου φάνηκε πολύ βολική. Εγώ δεν θέλω να κάνω 56 παραφυάδες αλλά θα μπορούσα να την εφαρμώσω σε μικρότερη κλιμακα. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν την έχει εφαρμόσει κανείς ή αν έχει ακόυσει κανείς κάτι για τη μέθοδο αυτή... Πιστεύεται αξίζει; Θα την δικομάζατε; | |
|
| |
staver77 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 66
| Θέμα: Απ: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Παρ Ιαν 17, 2014 8:22 pm | |
| Πες μας δυο πράγματα για την μέθοδο. πχ βιβλίο που την διάβασες, την διαδικασία που εφαρμόζει…κάτι....παραπάνω.... | |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Παρ Ιαν 17, 2014 9:09 pm | |
| Νομιζω η μέθοδος αναλύεται στο βιβλίο του ίδιου του Μίλερ με τίτλο ''condensed from 50 years among the Bees''. Δεν το έχω διαβάσει. Εγώ είδα τη μέθοδο σε ένα άλλο blog αλλά και σε ένα θέμα αυτόυ του blog. Την αναφέρει ο koske σε αυτό το topic: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Και την διάβασα κι εδώ : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Είναι λίγο δυσνόητη όταν την διαβάζεις πρώτη φορά αλλα αν δώσεις προσοχή δεν έχει κατι δύσκολο. Στην ουσία φτιάχνεις μια ''γραμμή παραγωγής'' στην οποία κάποια μελίσσια ''φτιάχνουν'' γόνο που θα γίνει εργατικό δυναμικό σε ένα άλλο μελισσι όπου μια πολύ καλή μανα γεννά γόνο που θα τον βάλουμε σε ένα δυνατό ορφανό μελίσσι (το μελίσσι από το οποίο πηραμε την καλή μάνα) που θα κάνει τον γόνο ΒΚ και στη συνέχεια θα χωριστεί σε παραφυάδες. Είναι ένας κύκλος στον οποίο η καλή μάνα μετακινήται ανάμεσα σε δύο κυψέλες αφήνοντας πότε τη μία ορφανή και πότε την αλλη. Για να διατηρηθεί ο κύκλος χρησημοποιείται γόνος από άλλα μελλίσια που δεν είναι και τόσο παραγωγικά. Διαβάστε τη μέθοδο και θα καταλάβετε. | |
|
| |
aristis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 28
| Θέμα: Απ: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Παρ Φεβ 28, 2014 5:51 pm | |
| εγω την θεωρω απο τις ευκολες μεθοδους.. πρωτον γιατι δεν χρειαζεται να μετακινεις το νεο μελισσι 4-5 χιλιομετρα..ουτε διαφραγματα ουτε τιποτα.. και σε μικροτερη κλιμακα ειναι ολα ποιο ευκολα.. | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Παρ Φεβ 28, 2014 9:30 pm | |
| Μια παρατηρηση. Συμφωνα με την μεθοδο,απο τα 9 μελισσια φτιαχνουμε 3 η 4 παραφυαδες καθε 8-9 μερες .Στο διαστημα επομενως των 75 ημερων(2,5 μηνων) μπορουμε να εχουμε 8 φορες συνολικα επι 4 παραφυαδες την φορα που μας κανει ενα συνολο απο 32 το πολυ παραφυαδες .Πως προκειπτει το 56? Κατα τα αλλα προσαρμοσμενη στι τοπικες συνθηκες(ενδεχομενως και με τροφοδοσια)ειναι μια εξυπνη οσο και απλη μεθοδος που δεν απαιτει αγορα βασιλισσων ουτε εξειδικευμενες γνωσεις βασιλοτροφιας.
| |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Σαβ Μαρ 01, 2014 2:45 am | |
| - Sakis G έγραψε:
Μια παρατηρηση. Συμφωνα με την μεθοδο,απο τα 9 μελισσια φτιαχνουμε 3 η 4 παραφυαδες καθε 8-9 μερες .Στο διαστημα επομενως των 75 ημερων(2,5 μηνων) μπορουμε να εχουμε 8 φορες συνολικα επι 4 παραφυαδες την φορα που μας κανει ενα συνολο απο 32 το πολυ παραφυαδες .Πως προκειπτει το 56? Κατα τα αλλα προσαρμοσμενη στι τοπικες συνθηκες(ενδεχομενως και με τροφοδοσια)ειναι μια εξυπνη οσο και απλη μεθοδος που δεν απαιτει αγορα βασιλισσων ουτε εξειδικευμενες γνωσεις βασιλοτροφιας. Σακη δικαιο έχεις... Μάλλον θα κανει και 2-3 παραφυάδες από καθε ένα από τα 9 που έιχε από την αρχή και βγαίνει καπου εκέι ο αριθμός. | |
|
| |
mfit Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 15
| Θέμα: Απ: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Σαβ Μαρ 01, 2014 9:18 am | |
| Το βιβλίο του Miller μπορείτε να το βρείτε εδώ : - Κώδικας:
-
http://www.soilandhealth.org/03sov/0302hsted/030208miller/030408miller.pdf Στη σελίδα 349 υπάρχει το κεφάλαιο με τίτλο "INCREASING 9 WEAK COLONIES TO 56." | |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Σαβ Μαρ 01, 2014 11:44 am | |
| - mfit έγραψε:
- Το βιβλίο του Miller μπορείτε να το βρείτε εδώ :
- Κώδικας:
-
http://www.soilandhealth.org/03sov/0302hsted/030208miller/030408miller.pdf Στη σελίδα 349 υπάρχει το κεφάλαιο με τίτλο "INCREASING 9 WEAK COLONIES TO 56." Σε ευχαριστώ πολύ!! | |
|
| |
beesbikos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 95
| Θέμα: Απ: Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... Κυρ Μαρ 02, 2014 1:21 pm | |
| Φαίνετε πρακτική μέθοδος αλλά την έχει κανείς δοκιμάσει? | |
|
| |
| Μέθοδος του Δόκτορα Μίλερ... | |
|