Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Ελατο 2013

Πήγαινε κάτω 
+18
Γιώργος-Κόρινθος
ΚΑΝΑΡΗΣ
sakis apos
cyber2li
beteranos
filippoz13
Beerakias
MILIBEE
ΓΕΡΟΝΤΑΣ
skyh1gh
thanasis
cadalora
drakos
Vasilis.
βελουχι
teoxen
spyroseva
nikosf13
22 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
teoxen
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
teoxen

Αριθμός μηνυμάτων : 34

Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 24, 2013 12:46 am

εκεί που τα εχω εγώ έχει πολύ καλαμπόκι και γενικά διάφορες καλλιέργειες.για ανάπτυξη τα πηγα όχι για να βγάλω κάτι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
stevebee06
Μέλος
Μέλος
stevebee06

Αριθμός μηνυμάτων : 129

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 24, 2013 10:57 am

H ορεινή Ναυπακτία και φέτος πήγε αρκετά καλά!!! Ευτυχώς ξελασπώσαμε, μετά τα Ανοιξιάτικα τερτίπια. Αναλυτικά [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
jokey
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 188

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 24, 2013 11:14 am

μπράβο Στηβ γιατί εμείς εδώ Πελοπόννησο ούτε ένα βάζο για το σπίτι δεν πήραμε έλατο
cyber2li
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
cyber2li

Αριθμός μηνυμάτων : 317

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 24, 2013 12:21 pm

Και στην Οίτη αρκετά καλα πήγε. Μάλιστα ενέλπιστα (ίσως και τυχερός να ήμουν) τα πήρα στις 20/7 και ήταν πληθυσμιακά στριμωγμένα(!), με γόνους στα 5-7 πλαίσια, έχτισαν πλαίσια και οριακά για κλείσιμο αρκετό μέλι. Είδωμεν στο βαμβάκι...
ΚΑΝΑΡΗΣ
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ΚΑΝΑΡΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 450

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 24, 2013 11:56 pm

cyber2li έγραψε:
Και στην Οίτη αρκετά καλα πήγε. Μάλιστα ενέλπιστα (ίσως και τυχερός να ήμουν) τα πήρα στις 20/7 και ήταν πληθυσμιακά στριμωγμένα(!), με γόνους στα 5-7 πλαίσια, έχτισαν πλαίσια και οριακά για κλείσιμο αρκετό μέλι. Είδωμεν στο βαμβάκι...
Που ακριβώς τα πήγες, μια και είμαι κοντά και θέλω να ετοιμαστώ για του χρόνου ?
Ξέρεις αν δίνει ακόμα ?
βελουχι
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 144

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 25, 2013 1:06 am

τελος η οιτη φιλε καναρις,,εκει τα ειχαμε φετος,εδωσε αλλα σε διαστηματα
γιατι τα εκοψε και η βροχη,και ο κρυος αερας που φυσαγε [πολυ καποιες φορες]
και η καστανια στο χωριο δεν εδωσε καθολου,αθανασιο διακο τα ειχαμε
οπου και να τα πας απο μπραλο και πανω τα ελατα δινουν

ευρυτανια που πηγα για σκ στο χωριο ειχε δωσει φετος στα μερη μας [προυσος μερια]
η μητερα μου μου το ειπε,ξερει απο μελισσια γιατι ηταν α παππους μελισσοκομος
εσταζαν τα ελατα μου ειπε εδω επρεπε να τα φερνατε,τι να κανω ομως
ας ειναι καλα το 1,70 που εχει η βενζινα και ουτε τα εξοδα δεν θα εβγαζα με 7 κουτια
που πηγαμε στα ελατα

Έχει επεξεργασθεί από τον/την βελουχι στις Πεμ Ιουλ 25, 2013 11:45 am, 1 φορά
ΚΑΝΑΡΗΣ
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ΚΑΝΑΡΗΣ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 25, 2013 8:54 am

Να είσαι καλά, ευχαριστώ για την απάντηση.
Και εγώ για Μάρμαρα είχα ακούσει.
Να οργανωθούμε για του χρόνου μήπως πάμε 2-3 άτομα μαζί, να μοιράσουμε τα έξοδα...
βελουχι
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 25, 2013 11:49 am

Για να τα παμε 2-3 ατομα παρεα θελουμε φορτηγακι,το τρειλερ που εχουμε εμεις
περνει 10 μελισσια πανω του,αμα βρεθει φορτηγακι να περνει ολα τα κουτια μας
καλα ειναι,,αλλιως δεν μπορεις να μοιρασεις τα εξοδα
cyber2li
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
cyber2li

Αριθμός μηνυμάτων : 317

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 25, 2013 1:54 pm

Μετά την Παύλιανη η καστανιά κατι έκανε. Όπως είπε και ο "βελούχι" ο έλατος δίνει ίσως λιγότερο απο άλλες περιοχές αλλα σταθερά...οσο για του χρόνου κάτι θα κάνουμε he he he 
kosmas
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
kosmas

Αριθμός μηνυμάτων : 378

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 25, 2013 3:42 pm

Για μοιρασμα εξοδων υπαρχει η λυση ενοικιασης φορτηγου. Αν μαζευτουν 100-150 μελισσια πανε με ενα δρομολογιο και αν μιλαμε για 3-4 ατομα πιστευω συμφερει. Επισης επικοινωνια να υπαρχεικαι οχι χαζος ανταγωνισμος και τοτε γλιτωνεις και επιθεωρησεις που ειναι εξτρα εξοδα ή χρονο μιας και ολοι ξερουμε ποσο κοπο γλιτωνεις αν εχεις ατομα στο μελισσοκομιο σου ακομα και αν εχεις περισσοτερη δουλεια.
ΚΑΝΑΡΗΣ
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ΚΑΝΑΡΗΣ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 25, 2013 6:12 pm

kosmas έγραψε:
Για μοιρασμα εξοδων υπαρχει η λυση ενοικιασης φορτηγου. Αν μαζευτουν 100-150 μελισσια πανε με ενα δρομολογιο και αν μιλαμε για 3-4 ατομα πιστευω συμφερει. Επισης επικοινωνια να υπαρχεικαι οχι χαζος ανταγωνισμος και τοτε γλιτωνεις και επιθεωρησεις που ειναι εξτρα εξοδα ή χρονο μιας και ολοι ξερουμε ποσο κοπο γλιτωνεις αν εχεις ατομα στο μελισσοκομιο σου ακομα και αν εχεις περισσοτερη δουλεια.
+1 sostos 
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΠαρ Ιουλ 26, 2013 1:12 am

νεος αλλα συμφωνω με τον κοσμα.Τα καθικια που καθονται σε 300 καρεκλες τα εχουν διαλυσει ολα.
Πλεον τα καυσιμα και τα διοδια ειναι απαγορευτηκα για μετακινησεις,χωρια τα εξοδα ταξιδιου.....
Νομιζω οτι ανετα μεσα απο αυτο το φορουμ μπορουμε να οργανωθουμε αναλογα με τις περιοχες μας ωστε και παρεα να γινουμε αλλα και να βοηθαμε ο ενας τον αλλο και μεταφορικα να μειωσουμε κατα παρα πολυ.
Νομιζω οτι οι πιο παλιοι αυτο πρεπει να το οργανωσετε..αλλωστε,συμφωνω με το κοσμα,δεν νομιζω να υπαρχει θεμα ανταγωνισμου.
Και κατι ακομα σχετικο με το ελατο,τα ελατα στην Παρνηθα τα εχει δουλεψει κανεις μια και ενω διαβαζω για διαφορα μερη για παρνηθα δεν διαβασα κατι σε αυτο το θεμα και απο οτι ξερω υπαρχουν ελατα
βελουχι
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΠαρ Ιουλ 26, 2013 2:07 pm

Aυτο το κανουμε ειδη φιλε μπαμπη.παμε τα μελισσια μας παρεα δυο ατομα
για να μοιρασουμε τα εξοδα αλλα και τις δουλειες,του χρονου πρωτα ο θεος
να ειμαστε καλα παλι το ιδιο θα κανουμε,αν μπορουμε να τα παμε
γιατι σε αυτη την χωρα πραγματικα δεν ξερεις τι σου ξημερωνει

δυστηχος μας εκαναν ετσι που με τα μελισσια κανουμε μονο το κεφι μας
εγω μπορουσα να κωβω 2 χρονια χρονια χωρις να παρω μελια και να κανω αρκετα μελισσια
αλλα που,τα εξοδα ειναι πολλα και τις δουλειες τις κυνηγαμε με το ντουφεκι
και ετσι μενουμε με ελαχιστα μελισσια,να σου πω οτι φετος γινοταν τις σμηνουργιας
το καγκελο,ετσι ανετα επιανα καμια δεκαρια αφεσμους τους οποιους αφησα
γιατι δεν ειχα κουτια να τους βαλω,οποτε τι να λεμε τωρα,,οποιος εχει ανεση κανει οτι θελει
οποιος δεν εχει δουλεια κανει οτι μπορει,εγω ειμαι στο δευτερο σκελος

mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ελατο 2013   Ελατο 2013 - Σελίδα 4 Icon_minitimeΔευ Ιουλ 29, 2013 1:29 am

φιλε βελουχι κανε υπομονη και κρατα γερα.Τα φτιαξανε να ειναι πολυ δυσκολα τα χρονια που περναμε και θελει πολυ υπομονη και οργανωση.Στο χερι μας ειναι να βαλουμε ολοι μαζι πλατη και να κανουμε το κεφι μας γραφοντας στα παλαιοτερα των πλαισιων μας αυτα τα καθικια με τις 300 καρεκλες.
Ας οργανωθουμε λοιπον.Σχετικα με τα ελατα στην παρνηθα αν ξερεις κανεις να μου πει θα ειμουν υποχρεως.

Ελατο 2013
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 4 από 4Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4
 Παρόμοια θέματα
-
» Τι γίνεται με τον Ελατο;
» Κόψιμο Βασιλοκελιών και παραφυάδες
» Έλατο και μπόλιασμα
» Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο;
» Θυμάρι 2013

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομικό περιβάλλον :: Τα μελισσοκομικά φυτά-
Μετάβαση σε: