| Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; | |
|
+3melinioxori gemininea helias 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
helias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 214
| Θέμα: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Πεμ Μάης 26, 2011 2:12 pm | |
| Ερώτηση : Κάθε πότε δίνει μελίτωμα το έλατο ; Εννοώ ότι αν πάω φέτος τα μελίσσια μου σε μια συγκεκριμένη περιοχή με έλατα, και τρυγήσω αρκετό μέλι, την επόμενη χρονιά εαν τα ξαναπάω στο ίδιο σημείο, θα πάρω πάλι μέλι; και δεν εννοώ την ίδια ποσότητα απαραίτητα, σίγουρα θα έχει απόκλιση, αλλά έστω και έτσι θα πάρω μέλι, έστω λιγότερο αυτή τη φορά; και εαν τα ξαναπάω στο ίδιο σημείο τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενδέχετε να ξαναπάρω μέλι; Κάποιοι μου λένε ότι ότι το έλατο δίνει κάθε χρόνο, με μικρές διαφοροποιήσεις στην ποσότητα. Άλλοι πάλι (όπως οι καθηγητές του Ι.Γ.Ε.), είναι κάθετοι και επιμένουν ότι το έλατο δίνει μελίτωμα κάθε τέσσερα χρόνια. Τελικά τί ισχύει; | |
|
| |
gemininea Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 135
| Θέμα: Απ: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Πεμ Μάης 26, 2011 2:34 pm | |
| Το είπαν Καθηγητές του Ι.Γ.Ε. ή κάποιος συγκεκριμένος καθηγητής? Το ρωτάω αυτό γιατί ο δικός μου καθηγητής απο την αρχή των μαθημάτων μας είπε οτί στην μελισσοκομεία "το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο". Ο μελισσοκόμος είναι αγρότης και ο αγρότης είναι στα χέρια του θεού. Εκεί που όλοι περιμένουν οτι το έλατο θα δώσει, ρίχνει μερικές βροχές και δεν παίρνουν τίποτα. Μήν ψάχνουμε "σιγουράκια", ας μάθουμε να διαβάζουμε τον καιρό και να σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις συνετά και ταπεινά. | |
|
| |
melinioxori Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 102
| Θέμα: Απ: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Πεμ Μάης 26, 2011 9:35 pm | |
| ΄΄το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο". Ο μελισσοκόμος είναι αγρότης και ο αγρότης είναι στα χέρια του θεού.΄΄ Ωραιος ο δασκαλος και σωστος | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Παρ Μάης 27, 2011 4:16 pm | |
| Όπως τα λές φίλε gemininea, αγρότης και τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις την ερώτηση, "κάθε πότε δίνει συνήθως το έλατο υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς να έχουμε ανατροπές λόγω καιρού;" Ρώτα και το δικό σου δάσκαλο γιατί εγώ ρώτησα δυο , τον Εμμανουήλ και τον Τσαγγαράκη και οι δύο λένε κάθε τρία με τέσσερα χρόνια! Πάντως υπάρχουν παραδοχές που εμείς τις θεωρούμε σίγουρες για να μπορούμε να συνενοηθούμε.. όπως για παράδειγμα : σίγουρο θεωρείται ότι ο κηφήνας γονιμοποιεί τη βασίλισσα, βέβαια εαν είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες και εαν δεν είναι gay ο κηφήνας | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: Απ: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Παρ Μάης 27, 2011 8:40 pm | |
| Εγω απο οτι ξερω ο ελατος μπορει να δωσει και καθε χρονο.
Εξαρτατε ομως κι απο τον καιρο!
Μπορει να δωσει δυο χρονιες συνεχομενες και την επομενη να μην εχει τιποτα...!
Δεν νομιζω να εχει καποιο συγκεκριμμενο χρονο που δινει! | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Σαβ Μάης 28, 2011 6:38 am | |
| Παιδιά, απ' ότι λένε οι παλιοί, 1 στις 4 χρονιές είναι πολύ καλή, 2 στις 10 καθόλου, και οι υπόλοιπες έτσι κι έτσι | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Σαβ Μάης 28, 2011 4:18 pm | |
| Λογικές μου ακούγονται οι απαντήσεις σας green και drako, αυτό που λέγεται όμως είναι ότι 1 στις 4 χρονιές δίνει το έλατο, (και πάλι ανάλογα με τις συνθήκες, γιατί εαν κάνει βροχή ... πάπαλα) , τις υπόλοιπες δεν είναι εκμεταλεύσιμο, δηλαδή θα δώσει από ελάχιστο ή καθόλου. Για δυο συνεχόμενες το αποκλείουν.
Μπορεί κάποιος από τους συναδέλφους που τα πηγαίνει στο έλατο, να μας πεί εαν τα πηγαίνει κάθε χρονιά στο ίδιο μέρος; | |
|
| |
bee-thoven Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 14
| Θέμα: Απ: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Δευ Μάης 30, 2011 1:54 am | |
| Κάθε χρονιά στο ίδιο μέρος και κάθε χρονιά παίρνω μέλι. Πότε πολύ, πότε λίγο. | |
|
| |
jimmys Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 106
| Θέμα: Απ: Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; Σαβ Ιουν 11, 2011 12:20 am | |
| bee-thoven ή όποιος άλλος γνωρίζει για τον έλατο φέτος. Τα έχω πάει κοντά σε έλατα αλλά τίποτα ακόμη. Σήμερα κοίταξα τα έλατα για αφίδες, κοριό ή κόμπο αλλά τίποτα. Γνωρίζει γενικά κάποιος εάν έχει τρέξει κάπου ο έλατος; Μέχρι πότε να τον περιμένουμε; | |
|
| |
| Κάθε πόσα χρόνια δίνει το Έλατο; | |
|