| Έλατο και μπόλιασμα | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
MPADOSG Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 14
| Θέμα: Έλατο και μπόλιασμα Κυρ Απρ 15, 2012 12:42 am | |
| γνωριζει καποιος αν στο ελατο βαζουμε το εντομο να το μπολιασουμε η ειναι κατι αλο το μελιτωμα που περνουν τα μελισσια απο το ελατο σε σχεση με αυτο τπυ πευκου.ευχαριστω εκτων προτερων
Έχει επεξεργασθεί από τον/την captain στις Κυρ Απρ 15, 2012 10:52 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : ελληνικα) | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Έλατο και μπόλιασμα Κυρ Απρ 15, 2012 10:49 am | |
| Εχουν γινει στο παρελθον κάποιες προσπάθειες να μεταφερθει το παρασιτο του πευκου, ο καλούμενος << εργάτης >> ,στα ελατα. Κάποιες περιπτώσεις(λίγες)λενε οτι στεφθηκαν με επιτυχια.Βασικα τα μελιτωγονα εντομα του ελατου ειναι αλλα. ο κοριός ,η πρασινη αφιδα,ο κόμπος και η φούσκα.Ο << εργάτης >> όπως ειπαμε ειναι το βασικο μελιτωγονο εντομο του πευκου. | |
|
| |
MPADOSG Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Έλατο και μπόλιασμα Κυρ Απρ 15, 2012 8:31 pm | |
|
σακη θελω να τα παω τα μελισσια στα ελατα αλα δεν ξερω αν εχουν καπιο απο αυτα που αναφερεις για να δινουν μελι μην τα παο τσαμπα και κινδυνευουν και απο τις αρκουδες
Έχει επεξεργασθεί από τον/την captain στις Κυρ Απρ 15, 2012 10:54 pm, 2 φορές συνολικά (Λόγος της επεξεργασίας : ελληνικα) | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Έλατο και μπόλιασμα Κυρ Απρ 15, 2012 9:05 pm | |
| Επιδει βλέπω πως είσαι από την θεσσαλονικη (κοντοχωριανός δηλ.) μπορείς να μου πεις που ακριβός θέλεις να τα πας. Απ'οτι γνωρίζω έλατο στην περιοχή μας δεν υπάρχει εκτός και αν κάνω λάθος!! Η άποψη μου είναι πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις έναν ελέγχο αν το έλατο έχει τα παράσιτα που προαναφέρθηκαν.Διαφορετικά αν δεν υπάρχει τίποτα στο έλατο τότε θα έχεις προβλήματα έτσι και τα πας έτσι ξεκάρφωτα!! | |
|
| |
MPADOSG Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Έλατο και μπόλιασμα Κυρ Απρ 15, 2012 9:34 pm | |
| χαχαχα ναι κοντχωριανος εχεις δικιο μενω θεσσαλονικη τα μελισσια τα εχω στην αριδαια και εχουμε ελατα ψυλα στο βουνο βεβαια νεος μελισσοκομος με 30 κυψελες και μια περιοχη που βραζει ο τοπος ιουλιο αυγουστο και δεν εχει τιποτα ελεχο πως κανω ομως τι βλεπω σον ελατο?
Έχει επεξεργασθεί από τον/την captain στις Κυρ Απρ 15, 2012 10:57 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : ελληνικα) | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Έλατο και μπόλιασμα Κυρ Απρ 15, 2012 10:00 pm | |
| Αα.. μάλιστα Αριδαία λοιπών . Έλεγχο πως ακριβός κάνουνε και πως εκτιμάνε την κατάσταση δεν γνωρίζω ούτε και εγώ μια και εγώ νέος είμαι με 31 μελίσσια Καλύτερα όμως να περιμένουμε να μας απαντήσει κάποιος ποιο έμπυρος-παλιός για το πως κάνομε έλεγχο για κοριό αφιδες κόμπο κτλ. Πάντως αν ρωτήσεις τον θείο τον γουγλη ''μελισσοκομια έλατο κοριός'' ''μελισσοκομια έλατο αφιδα'' ''μελισσοκομια έλατο κόμπος'' θα πάρεις μια πρώτη ιδέα!! | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Έλατο και μπόλιασμα Κυρ Απρ 15, 2012 10:49 pm | |
| MPADOSG σε παρακαλω γραφε ελληνικα | |
|
| |
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
cretaland αποκλεισμένος
Αριθμός μηνυμάτων : 21
| Θέμα: Απ: Έλατο και μπόλιασμα Δευ Απρ 16, 2012 8:50 am | |
| Ρε παιδιά μισό γιατί θα τρελαθώ..... θέλεται να πάτε τα μελίσσια σε μέρος με έλατα, δεν ξέρεται κάποιο τέτοιο μέρος, δεν ξέρεται αν δίνει η περιοχή εκεί, και θέλεται να το ''εμβολιάσεται'' με εργάτη του πεύκου? Τι σας έχει πιάσει όλους με τους εμβολιασμούς των δασών? Ξέρεται ότι πάρα πολλά δάση εχουν εμβολιαστεί με εργάτη και δεν δίνει τίποτα? Ο εμβολιασμός χρειάζεται ειδική μελέτη απο γεωπονικό ινστιτούτο, ώστε να ξέρουν αν η περιοχή θα δώσει η όχι.... ώς συνήθως λοιπόν τα πευκοδάση που δίνουν μελίτωμα είναι παραθαλάσσια ή με χαμηλό υψώμετρο... το να εμβολιάσεις ενα δάσος επειδή σου κάπνισε έτσι μόνο οικολογική ανισσοροπία μπορεί να επιφέρει! Ο έλατος να ξέρεις ότι δεν δίνει κάθε χρόνο, πρέπει πρίν πάς τα μελίσσια σου εκεί να πάς 1-2 μελίσσια ώς δείκτες. Επίσης ενα δάσς κοντά σχετικά στην Θεσσαλονίκη με μπόλικα έλατα είναι η Ελάτη. Αλλιώς πρέπει να κατέβεις Δίρφη. Δές εδώ περίπου να καταλάβεις: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
| Έλατο και μπόλιασμα | |
|