| Πώς πάτε στον Έλατο; | |
|
+6skyh1gh dim Maikpigasos spyroseva jokey cyber2li 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Πώς πάτε στον Έλατο; Κυρ Ιουν 17, 2012 2:27 pm | |
| Πώς είναι η φετινή χρονιά φίλοι μου; Είδα και την ανάρτηση του jokey .Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα να τα πάω... | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Κυρ Ιουν 17, 2012 11:34 pm | |
| να φανταστεις πως παρακαλάω να σταματήσει εντελώς το έλατο για να σταματήσει η μεγάλη θνησιμότητα με την ταλαιπωρία που τραβάνε οι μέλισσες και να δουλέψουν κανένα αγκάθι ή τίποτε άλλο γιατί μέλι πλέον δεν βάζουν . 2 μέρες δούλεψαν καλά ΜΟΝΟ .Εγώ τα έχω στην περιοχή της βλασσίας αλλά και καλάβρυτα και βυτίνα τα ίδια χάλια ακο΄λυω και εκεί. | |
|
| |
spyroseva Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Δευ Ιουν 18, 2012 12:21 pm | |
| Για κεντρικη ελλαδα,βαρδουσια, γκιωνα, παρνασσο.φιλοι λενε, πως δουλευει καλα . . . | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Δευ Ιουν 18, 2012 11:59 pm | |
| Άλλοι λένε καλά..άλλοι όχι.. δεν έχω προσωπική άποψη διότι ούτε και φέτος τα πήγα.. | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Τετ Ιουν 20, 2012 4:10 pm | |
| Μπορεί να είναι ακόμα πάνω αλλά δεν δίνει τίποτα. Ανθοφορία βαράνε. Έχει και κόμπο και φούσκα αλλά......μάλλον φούσκα η δουλειά... | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Τετ Ιουν 20, 2012 10:55 pm | |
| Σε φίλο βάλανε αρκετό αλλα δεν λένε να το κλεισουν ... | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Πεμ Ιουν 21, 2012 12:30 am | |
| αποψε μιλησα με τον μελισσοκομο που με βοηθαει και μου ειπε οσο ο ανεμος ειναι βοριας δεν δουλευουν τα μελισσια οποτε θα πρεπει να περιμενουμε να γυρισει ή να σταματησει ο αερας για να αρχισουν να δουλευουν παλι (τα εχω στα καλαβρυτα ) | |
|
| |
Νίκος Ερύμανθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 118
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Τετ Ιουν 27, 2012 2:47 pm | |
| Eγω τα εχω Βυτινα εδω και 3 βδομαδες, πηγα την πρωτη βδομαδα και δεν ειδα να εχουν βαλει τπτ, τους εβαλα και απο μια σακουλα τροφη.Θα παω την Παρασκευη να δω τι εχουν κανει. | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Τετ Ιουν 27, 2012 3:10 pm | |
| - Νίκος Ερύμανθος έγραψε:
- Eγω τα εχω Βυτινα εδω και 3 βδομαδες, πηγα την πρωτη βδομαδα και δεν ειδα να εχουν βαλει τπτ, τους εβαλα και απο μια σακουλα τροφη.Θα παω την Παρασκευη να δω τι εχουν κανει.
ταιζεις????? | |
|
| |
Νίκος Ερύμανθος Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Τετ Ιουν 27, 2012 3:29 pm | |
| Καλο ειναι οταν πηγαινεις τα μελισσακια σου στα βουνα παντα να βαζεις και ζημαρι απο πανω διοτι αμα πιασει καμια μπορα,μαζι με την νυχτερινη ψυχρα, δεν βλεπω να γυριζουν σωα πισω | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Τετ Ιουν 27, 2012 10:42 pm | |
| Σημερα πηγα καλαβρυτα και τσεκαρα τα μελισσακια μου ειδα οτι εχουν αρχισει να δουλευουν παλι βρηκα μεσα ελατο-βανιλια και ειδαμε οτι μαλλον θα δωσει και η ρουπακιδα (βελανιδια) ειχαν μελι βελανιδιας μεσα οποτε μαλλον γλιτωνουμε την μεταφορα σε ευκαλιπτο και τις τρελες ζεστες. Οσο αφορα τα μελισσια του μελισσοκομου που με βοηθαει ειχε παρει 100 πλαισια (περιπου ) ,μελι απο τον ελατο και το τρυγησαμε μαζι σημερα οποτε ο ελατος δουλευη μηπως νικο πρεπει να πας πιο συντομα στα δικα σου????? | |
|
| |
jokey Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Τετ Ιουν 27, 2012 11:58 pm | |
| Σε πιο ύψος στα καλάβρυτα είστε ? πολύ περίεργο να έχει ακόμα ο έλατος . μηπως ήταν παλιότερα πλαίσια με γόνους που δεν είχατε πάρει ? | |
|
| |
jokey Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Τετ Ιουν 27, 2012 11:59 pm | |
| 100 πλαίσια από πόσα μελίσσια ? | |
|
| |
mpampis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 91
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Πεμ Ιουν 28, 2012 2:16 am | |
| Εύβοια και Ελικώνας όπως μου είπαν φίλοι μελισσοκόμοι......ΤΙΠΟΤΑ!!!! | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Πεμ Ιουν 28, 2012 10:54 am | |
| δεν ξερω ποσα εχει ακριβως οσο για το υψομετρο πρεπει να ειναι καπου στα 900 μετρα ισως και περισσοτερο αν δεν λανω λαθος . Οχι τα πλαισια δεν ειχαν γονο και απο οτι μου ελεγε σε μερικες μερες θα ξαναπαει να βγαλει και αλλα που ειχαν γονο μεσα και τα αφησε | |
|
| |
Νίκος Ερύμανθος Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Κυρ Ιουλ 01, 2012 12:23 pm | |
| Καλημερα, χτες και προχτες εκοψα απο ελατο. Σε 4-5 μελισσια μονο ειδα γονο ημερας και σε ενα πλαισιο μονο ανα κυψελη. Τα υπολοιπα δεν ειχαν γονο ουτε ημερας ουτε σφραγισμενο ,τιποτα. Οταν τα γυρισω στη βαση τους θα αρχισουν να γενννανε π[αλι κανονικα? Η περιοχη που θα επιστρεψουν δεν εχει τιποτα σπουδαιες ανθοφοριες,και ουτε με περνει για μεταφορα σε καστανιες η αλλου. Ποιες αλλες λυσεις υπαρχουν για να αρχισουν να γεννανε? | |
|
| |
jokey Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Κυρ Ιουλ 01, 2012 5:11 pm | |
| αν έχουν μελανιάσει , θα συνεχίσουν να ψοφάνε για 15 με 20 μέρες ακόμα , προσπάθησε να τα πας σε κάποιο σημειο που έχει τριφύλλια ή αγκάθια και θα αρχίσουν να παίρνουν πάλι τα επάνω τους , εξαρτάται ακόμα και αν στην γονοφωλιά έχουν αποθέματα γύρης . | |
|
| |
Νίκος Ερύμανθος Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Κυρ Ιουλ 01, 2012 8:46 pm | |
| Δεν μελανιασανε φετος,εχει και καλο καιρο. Αν τους βαλω γυρη? [οχι σε πλαισια, χυμα απο βαζο] | |
|
| |
stevebee06 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Δευ Ιουλ 02, 2012 9:37 am | |
| Στην ορεινή Ναυπακτία και στην περιοχή του Προυσσού τα έλατα πήγαν καλά. Βλέπετε ανάρτηση mesologgi bee | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάτε στον Έλατο; Δευ Ιουλ 02, 2012 10:34 am | |
| - Νίκος Ερύμανθος έγραψε:
- Δεν μελανιασανε φετος,εχει και καλο καιρο. Αν τους βαλω γυρη? [οχι σε πλαισια, χυμα απο βαζο]
Πόση ποσότητα υπολογίζεις να τοποθετήσεις έτσι; Να την αγοράσεις ή δική σου; Στην πρώτη περίπτωση δεν ξέρω αν σε συμφέρει οικονομικά (+ αλλα περί παθογένειας κτλ) . Στην δεύτερη αναλόγος τί έχεις απόθεμα και αριθμό κυψελών... - stevebee06 έγραψε:
- Στην ορεινή Ναυπακτία και στην περιοχή του Προυσσού τα έλατα πήγαν καλά. Βλέπετε ανάρτηση mesologgi bee]
η περιοχή Προσοού ήταν και πέρυσι (που δεν έδωσε γραμμάριο) οτι καλύτερο είχα ακούσει | |
|
| |
| Πώς πάτε στον Έλατο; | |
|