| Πως πάτε από μέλια ? | |
|
+8jokey thodoris981 Maikpigasos Throubee captain Νίκος Ερύμανθος NINAS karnet 12 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Πως πάτε από μέλια ? Παρ Ιουν 29, 2012 2:31 pm | |
| Καλησπέρα σε όλους, Μιας και λέμε για διάφορα θέματα, θα ήθελα να πάρω μια εικόνα πως πάτε απο μέλια. Τρυγήσατε, είναι να τρυγήσετε άμεσα, αργότερα ... ? ( εκτός από έλατα κτλ. που είναι άλλη περίπτωση ). Οποιος έχει διάθεση να απαντήσει ας πει και την περιοχή του να κάνουμε κατά κάποιο τρόπο ένα σκανάρισμα των περιοχών σε ποια φάση βρίσκονται. Αφορμή η σημερινή εικόνα των μελισσιών μου. Βάζουν μέλι, σίγουρα μπαίνει νέο αλλά δεν συμπληρώνονται τα πλαίσια έτσι και πολύ ορεξάτα με ταχύ ρυθμό. Να σημειώσω πως στην περιοχή μου ( επαρχία Κόνιτσας ) κλείνουμε ένα μήνα σχεδόν 27 μέρες χωρίς σταγόνα βροχής.
Εσείς, πως τα πάτε ? | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Παρ Ιουν 29, 2012 9:56 pm | |
| χάλια, χάλια , χάλια Βροχή;;; τι είναι αυτό ;;;
Εδώ κοντεύουμε να ξεχάσουμε τα πράσινα φύλλα. Στην πραγματικότητα δεν έχει βρέξει απο πέρυσι. Τον χειμώνα μόνο αέρηδες, μποφόρ, και τίποτα άλλο.
Βάζουν κάποιο μέλι, αλλά δεν το κλείνουν. Δεν νομίζω ότι θα πάρω τίποτα, εκτός απο πρόπολη.....
| |
|
| |
Νίκος Ερύμανθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 118
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Παρ Ιουν 29, 2012 11:51 pm | |
| Ορεινη Αχαια αρχισε καλα η χρονια [μαρτιος-απριλιος οπου φτιαχτικαν πολλες παραφιαδες] αλλα δυστοιχως τον Μαιο εβρεξε 25 μερες. Ευτυχως εδωσε και δεινει το ελατο στην Βυτινα. Οτι ανθομελο πειραμε μεχρι τωρα ηταν ελαχιστο και ασφραγιστο. | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Ιουν 30, 2012 12:40 am | |
| τελικα κατι θα γινει,γιατι στην αρχη ειχα απογοητεύτει. ειναι η πρωτη φορα φετος που δεν μου σμηνουργησε ουτε ενα μελισσι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την captain στις Σαβ Ιουν 30, 2012 9:56 am, 1 φορά | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Ιουν 30, 2012 12:50 am | |
| Μέτρια τα πράγματα αλλά προσωπικά δε με νοιάζει και να μη πάρω ουτε γραμμάριο..να εχουμε υγεία εμείς και τα μελισσάκια μας και όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε! | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Ιουν 30, 2012 1:17 am | |
| Στα Σέρρας που έχω εγώ τα παραγωγικά πήγαν και πάνε πολύ καλά..στα ηλιόσπορα βέβαια..τι να κάνεις..απτό ολότελα..καλή και η Παναγιώτενα | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Ιουν 30, 2012 1:24 am | |
| Καπετάνιε για καλο ή κακο το λες οτι δεν σμηνουργησε ουτε ενα μελίσσι? Τι σχέση έχει με το μέλι? | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Ιουν 30, 2012 1:45 am | |
| Σε μια καλή χρονιά τα μελίσσια σμηνουργούν... σε μιά κακή χρονιά δέν.. | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Ιουν 30, 2012 1:46 am | |
| | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Ιουν 30, 2012 1:49 am | |
| Τιποτα ρε φίλε ότι γνωρίζουμε σωστό είναι να το μεταδίδουμε..καλό βράδυ! | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Τρι Αυγ 14, 2012 5:18 pm | |
| Το αγκαθάκι έκανε το θαύμα του και μελίσσια που έμειναν στα ορεινά μετά τον έλατο ''άσπρισαν '' για τα καλά [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Melissologia στις Τρι Αυγ 14, 2012 11:34 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Βελτίωση αναγνωσιμότητας) | |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Τρι Αυγ 14, 2012 7:12 pm | |
| Στην τελευταία επιθεώρηση της Κυριακής είχαν γεμίσει με μέλια σχεδόν όλα τα πλαίσια με τα περισσότερα ασφράγιστα και επιτελους είδα και λίγο φρέσκο γόνο. Δεν ξέρω αν είναι από την γυρεόπιττα που τους βάζω εδώ και 3 βδομάδες, γιατί τις είδα να κουβαλάνε και γύρη Τα μελισσάκια μου τα έχω στο πεύκο στη Ρόδο. Μάλλον θα τρυγίσω μερικά πλαίσια την άλλη βδομάδα γιατί δεν έχουν άδεια κελιά για γόνο. | |
|
| |
softnm Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 41
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Τετ Αυγ 15, 2012 1:08 pm | |
| Τα δικά μου πάνε αρκετά καλά.
Αν και προμηθεύτικα αγρά (μέσα ιούνη) 2 μελίσσια 5 πλαισίων, έχουν φτάσει τα 8-9 και έχουν 4-5 πλαίσια μέλι. Τις έχω ακόμα στο θυμάρη (Ιεράπετρα Κρήτη), και σκέφτομαι το αν θα τις πάω στο πεύκο (λόγω πληθησμού)Το κλείνουν με αργό ρυθμό, αλλά ίσως να είναι το ότι δεν ταϊζω καθόλου. Μέχρι τώρα τους έχω βάλαι από 2 βανίλιες και 2-3 φορές από 1/2 λίτρο συρόπη. Γυρόπιτα που τους έβαλα, δεν την είχαν αγγίξει για 20 μέρες και τους την πήρα.
| |
|
| |
theorodos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 96
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Τετ Αυγ 15, 2012 1:12 pm | |
| Φαντασου να ταιζες ! | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Πεμ Αυγ 16, 2012 10:13 pm | |
| Ξέρει κανείς πως λέγεται το αγκάθι στις παραπάνω φωτογραφίες ? | |
|
| |
jokey Μέλος
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Αυγ 18, 2012 9:24 pm | |
| για κάποιο είδος γαλαζούλας μου κάνει εμένα πάντως [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
jokey Μέλος
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Σαβ Αυγ 18, 2012 9:31 pm | |
| επίσης στα πεδινά έχει ανοίξει για τα καλά το βάτο | |
|
| |
530 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 49
| Θέμα: Απ: Πως πάτε από μέλια ? Κυρ Αυγ 19, 2012 9:09 am | |
| - jokey έγραψε: