| τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Παρ Μάης 16, 2014 2:24 am | |
| από αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα ότι το παρακάτω δέντρο τον Μάρτη βούιζε από τα πολλά μελίσσια που το επισκέπτονταν [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]τί δέντρο είναι ; πώς λέγετε ; ( πευκοέλατο μου το είπαν ) έχει μελισσοκομικό ενδιαφέρον ; με ποιον τρόπο φυτεύεται; κλαδί σπόρο κτλ οποιαδήποτε πληροφορία θα μου είναι πολύ χρήσιμη | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Παρ Μάης 16, 2014 8:56 am | |
| | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Παρ Μάης 16, 2014 9:38 am | |
| Στέλιο να υποθέσω πως έδινε μελίτωμα.... | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Παρ Μάης 16, 2014 9:37 pm | |
| δεν ξέρω τι ακριβώς έδινε πάντως στην παρακάτω φώτο φαίνονται τα παλιά τσαμπιά που μοιάζουν με αυτά της φουντουκιάς οπότε μάλλον έδινε γύρη [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]τώρα για το αν έδινε μελίτωμα ή νέκταρ τι να πω για κέδρο πάντως πολύ μεγάλο είναι, 6 μέτρα περίπου | |
|
| |
priobolos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 121
| Θέμα: τι ειναι αυτο το δεντρο;πευκο; ελατο Παρ Μάης 16, 2014 10:41 pm | |
| ειναι ειδος κεδρου εχω ενα παρομοιο στην αυλη μου και ολο τον απριλιο οι μελισσες βουιζαν επανο του.επιανα τα φυλα του και κολαγανε τα χερια μου, μεχρι και τα καγκελα που ειναι κατω απο τα κλαρια του κολανε.το πηρα μικρο δεντρακι πρειν τεσσερα χρονια απο ενα φυτοριο και δεν ξερω πως και αν μεταφυτευετε γιατι δεν κανει καθολου καρπο ουτε σπορο,εκει που το πηρα μου το ονομασαν κεδρος του λιβανου, ειναι εισαγωμενο και θελει ψαξιμο το κατα ποσο ειναι καλο για τα μελισσια αυτο το μελιτομα που δινει. | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Σαβ Μάης 17, 2014 2:30 am | |
| Ο κεδρος λιβανου δεν εχει κρεμοκλαδη εμφανιση. Περισσοτερο για κεδρο ιμαλαιων τον εκανα .Απο την αλλη, οπως βλεπω τους κλαδους με τους στραμενους προς τα κατω κωνους, μοιαζει περισσοτερο με ερυθρελατη(PICEA ABIES) .Δεν ειμαι ομως και ειδικος. | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Κυρ Μάης 18, 2014 1:56 pm | |
| και συνεχίζω το ίδιο θέμα γιατί σήμερα που έφτιαξε ο καιρός το δέντρο είναι γεμάτο μελισσούλες στις δύό φώτο παρακάτω φαίνονται τα ............... σπόρια ; παράσιτα ; δεν ξέρω ούτε και εγώ τι είναι αν τα πατήσει κανείς πάντως, άλλα δίνουν κάτι σαν ζουμί και άλλα βγάζουν κάτι σαν ροζ ή άσπρο- ροζ σκόνη [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]είναι δυνατόν όταν τα μελίσσια δουλεύουν κοντά δυο μήνες τώρα εδώ πάνω να μην αξίζει σαν μελισσοκομικό δέντρο ? | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Κυρ Μάης 18, 2014 3:20 pm | |
| Στελιο προσπαθησε να δεις αν μαζευουν μελιτωμα ή αν μαζευουν μονο προπολη. | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Κυρ Μάης 18, 2014 5:32 pm | |
| βοήθα λιγάκι επειδή είμαι αρχάριος την πρόπολη την μαζεύουν όπως την γύρη σε μπαλάκια στα πόδια ? και μελίτωμα γλύφουν με την γλώσσα όπου έχει γλοιώδες - κολλώδες υλικό επάνω στα κλαδιά ? | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Κυρ Μάης 18, 2014 5:42 pm | |
| | |
|
| |
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: Απ: τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο Τρι Μάης 20, 2014 9:31 pm | |
| στελιο μια ερωτηση το αντιμετοπισουν σαν το πευκο; (δηλαδη βλεπεις μειωση πληθυσμου η δεν εχουν προβλημα) | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
| |
| |
| τι είναι αυτό το δέντρο ; πεύκο; έλατο | |
|