| Τι ειναι αυτο? | |
|
+4NINAS vaso9 granazis κολεγκας 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
κολεγκας Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 246
| Θέμα: Τι ειναι αυτο? Δευ Απρ 30, 2012 8:55 pm | |
| Καλησπερα σε ολους.παρατηρησα σε ενα απο τα μελισσια μου οτι πεταει εξω απο την κυψελη κατι μαυρα πλακερα μικρα κοματακια σαν σπορακια .τι μπορει να ειναι αυτα? | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Δευ Απρ 30, 2012 9:48 pm | |
| | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Δευ Απρ 30, 2012 9:55 pm | |
| | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| |
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τρι Μάης 01, 2012 12:00 am | |
| Ασκοσφαιρωση (κιμωλιαση) Ειναι μουμιοποιημενες προνυμφες και το βλεπουμε συνηθως την Ανοιξη και σε αδυνατα μελισσια γιατι ο γονος ειναι πολυς και οι μελισσες δεν μπορουν να τον καλυψουν Μεταδιδεται με τον αερα με το νερο που πινουν με τα εργαλεια ενας τροπος αντιμετωπισης ειναι να κραταμε δυνατα μελισσια | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τρι Μάης 01, 2012 6:31 pm | |
| υπαρχει κατι που μπορω τωρα γι αυτο? | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τρι Μάης 01, 2012 6:58 pm | |
| ψάξε λίγο στις παλαιότερες αναρτήσεις. θυμάμαι κάποια συζήτηση είχε γίνει αναλυτικά.
συνήθως όταν το μελίσσι είναι δυνατό αυτοκαθαρίζουν την κυψέλη και τα πλαίσια.
ψάξε λίγο εδω μέσα, δεν είναι απο τις τραγικές ασθένειες, αλλά ίσως πρέπει να το βοηθήσεις λίγο.
| |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τρι Μάης 01, 2012 7:10 pm | |
| | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τρι Μάης 01, 2012 9:51 pm | |
| - κολεγκας έγραψε:
- ευχαριστω φιλε μου...
φίλη .... όχι φίλος έτσι για το καλό της γνωριμίας. ευχαριστώ πάντως για την φιλική προσφώνηση | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τετ Μάης 02, 2012 8:04 pm | |
| ουπς συγνωμη δεν το ειδα....
| |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τετ Μάης 02, 2012 10:26 pm | |
| δεν είσαι ο πρώτος μην στενοχωριέσαι
πες μας τι έγινε τελικά. θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά και στα πλαίσιά σου
| |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Πεμ Μάης 03, 2012 6:58 pm | |
| ακομα δεν εχω βγαλει ακρια τι ακριβως πρεπει να κανω και ειναι και αυτος ο κολοκαιρος πολυ αερας και δεν θελω να τις ανοιξω ..τλσπ για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσω αν και απο οτι διαβασα μαλλον δεν ειναι κατι παρα πολυ σοβαρο για να τρεξω μηπως παθουν μεγαλη ζημια αρα αργα και σταθερα βηματα....
| |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Παρ Μάης 04, 2012 9:26 pm | |
| μου ειπαν σε ενα λιτρο σιροπι να βαλω 1 cc χλωρινη για τεσερις πεντε φορες ανα 5 μερες αλλα χλωρινη ?κανει? | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Παρ Μάης 04, 2012 9:29 pm | |
| Θές να το εκδικηθείς το μελισσάκι;;;; | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Παρ Μάης 04, 2012 11:10 pm | |
| - κολεγκας έγραψε:
- μου ειπαν σε ενα λιτρο σιροπι να βαλω 1 cc χλωρινη για τεσερις πεντε φορες ανα 5 μερες αλλα χλωρινη ?κανει?
δεν θα το έκανα με τίποτα. αλλά πέρα απο αυτό πρώτη φορά ακούω χλωρίνη στα μελίσσια | |
|
| |
LOBE Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 133
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Κυρ Μάης 06, 2012 5:51 pm | |
| Ηδη καταναλωνουν μεγαλες ποσοτητες χλωριου μεσα απο το νερο (για μας μπορει να ειναι μικρες οι ποσοτητες αλλα για τα μελισσια ειναι τεραστιες) Να τους δωσουμε και αλλο χλωριο???? | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τρι Μάης 08, 2012 8:47 pm | |
| και εμενα μου φανηκε καπως γι αυτο ειπα να ρωτησω πρωτα οποτε ακυρο το χλωρινοσιροπο.σημερα πηγα και ειδα 2 απο 4 μελισσακια μου στο πρωτο απ οσο μπορεσα να καταλαβω ολα καλα γωνος 2 3 ημερων ,και κλειστο ,σημερινο δεν ειδα αλλα μαλλον δεν εχει μαθει το ματι ακομα, ειδα μελι γυρη και ο πατος της κυψελης καθαρος το μονο που δεν καταλαβα γιατι, ειναι οτι στον πατο ειχαν φτιαξει κελακια οπως ειναι η σγηγκοφωλιες αλλα με 3 4 κελια.Στην δευτερη κυψελη που εχω και το θεμα με την ασκοσφαιρωση ειδα οτι και στην πρωτη αλλα δεν ειδα κηφηνοκελια και επισης ειδα οχι πολλα καμια 30αρια ισως κελια με γωνο νεκρο και σε ορισμενο λιγο μαυρο το σκουλικακι μεσα,ευτηχως κασιλοκελια δεν ειδα ουτε ανοιχτα ουτε κλειστα.Πρεπει να κανω κατι? η ολα ειναι οκ, και γιατι δεν εχει κηφηνωκελια η δευτερη κυψελη? | |
|
| |
Νικολαος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 76
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τρι Μάης 08, 2012 9:07 pm | |
| κι ομως σημερα διαβαζοντας καποιο σαιτ εκτος των αλλων ανεφεε και το χλωριομενο νερο ως θεραπεια αν το εχω ακομη στο γραφειο μου θα βαλω το λινκ | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τετ Μάης 09, 2012 6:14 am | |
| Το μόνο δραστικο σκεύασμα κατά της ασκοσφαίρωσης είναι η θυμόλη που την έχω δοκιμάσει και είχε καλά αποτελέσματα.Μπές στο site melinet.gr και θα βρείς δοσολογία και τρόπους. | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τι ειναι αυτο? Τετ Μάης 09, 2012 8:20 pm | |
| για την θυμολη καπου το ειχα διαβασει και εγω και εψαχνα μετα αλλα δεν το ξαναβρηκα θα μπω στο μελινετ μπας και βρω εκει κατι.ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.ξερει καποιος να μου πει γιατι δεν βρηκα κυφηνοκελια στην μια κυψελη? | |
|
| |
| Τι ειναι αυτο? | |
|