Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 Μέλι από γλυκάνισο

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
giota
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
giota


Αριθμός μηνυμάτων : 326

Μέλι από γλυκάνισο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μέλι από γλυκάνισο   Μέλι από γλυκάνισο Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 21, 2011 3:28 pm

study Επειδή περιμένω μελι απο γλυκάνισο, τι έχετε να μου πείτε σχετικά;
κάπου ειχα διαβάσει ότι δεν πρέπει να αναμιγνύεται με άλλα μελια. αλλά δεν έλεγε γιατί bounce bounce
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giota
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
giota


Αριθμός μηνυμάτων : 326

Μέλι από γλυκάνισο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέλι από γλυκάνισο   Μέλι από γλυκάνισο Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 21, 2011 11:14 pm

study επισης πρόσεξα ότι η γύρη έχει πολύ σκουρο χρώμα σε αντίθεση με τον ηλίανθο που είναι κατακίτρινη, άσχετο;;;; scratch
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giota
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
giota


Αριθμός μηνυμάτων : 326

Μέλι από γλυκάνισο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέλι από γλυκάνισο   Μέλι από γλυκάνισο Icon_minitimeΠαρ Ιουλ 22, 2011 1:31 pm

Αντιγραφή από τον Μελισσόκοσμου
Τα δύο αυτά καλλιεργούμενα για τους σπόρους τους φυτά είναι όχι ασήμαντες πηγές μελιού και παρουσιάζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στην εκμετάλλευσή τους. Είναι της ίδιας περίπου εποχής άνθισης (γλυκάνισος από 15 Ιουνίου - 15 Ιουλίου, Ηλίανθος μέχρι τέλους Ιουλίου), το μέλι είναι ανοικτόχρωμο, κίτρινο στον ηλίανθο, σκουρότερο στον γλυκάνισο και δεν αναμιγνύεται εύκολα με άλλες κατηγορίες μελιού, έχουμε μεγάλη φθορά των συλλεκτριών μελισσών, οι οποίες γρήγορα χάνουν το τρίχωμά τους και μαυρίζουν. Η φθορά των συλλεκτριών μελισσών είναι εντονότερη σε ξερικές καλλιέργειες των ανωτέρω φυτών και για τον λόγο αυτό πρέπει ν' αποφεύγονται από τους μελισσοκόμους. Βροχές τον Μάιο και Ιούνιο ευνοούν τις ξερικές καλλιέργειες, ανεξάρτητα όμως από την περίσσεια εδαφικής υγρασίας, η παραμονή των μελισσιών στον ηλίανθο ή στον γλυκάνισο πρέπει να είναι πολύ σύντομη. Μόλις είναι έτοιμα ορισμένα πλαίσια για τρύγο (στους ορόφους), τρυγούμε και μεταφέρουμε τα μελίσσια μας σε γυρεοφόρες ανθοφορίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον ηλίανθο ή τον γλυκάνισο τα μελίσσια δεν "τραβούν" στο πεύκο. Αυτό είναι άλλωστε αναμενόμενο, αφού εκτός της φθοράς των συλλεκτριών μελισσών, παρατηρείται και "μπλοκάρισμα του γόνου" από τα μέλια.

αυτά τα διάβασα στον Μελισσόκοσμο, απάντηση στην ερώτηση που έκανα , πολ΄θ βιαστικά ομολογώ, η ίδια. htipieme
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE


Αριθμός μηνυμάτων : 1575

Μέλι από γλυκάνισο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μέλι από γλυκάνισο   Μέλι από γλυκάνισο Icon_minitimeΣαβ Ιουλ 23, 2011 3:33 am

Ερωτηση : γιατι να αναμειξεις το γλυκανισο με κατι αλλο οεο?
Μονο η βορεια ευβοια και εσυ εκει εχεις γλυκανισο, λες να μην το πουλησεις ?
Αρωματικο , ανοιχτοχρωμο , σπανιο ...................θελεις κι αλλα ατου?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Μέλι από γλυκάνισο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Μέλι από ... Σκ@τ@ !
» βιολογική...κρίση!
» Πρώτο Μέλι
» ΜΕΛΙ- ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
» Χαλβάς με μέλι

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Τα άλλα κόλπα-
Μετάβαση σε: