Χαλβάς με μέλιΥλικά:●
2 φλιτζ. μέλι ●3 φλιτζ. νερό
●1 ξυλάκι κανέλα
●1 λωρίδα φλοίδας πορτοκαλιού
●1/2 φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο
●1 φλιτζ. χοντρό σιμιγδάλι
●1 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα, ελαφρώς καβουρδισμένα
●1/2 φλιτζ. ξανθές σταφίδες χωρίς κουκούτσια
●1 κοφτό κ.γ. κανέλα, και επιπλέον για πασπάλισμα στο γαρνίρισμα
Εκτέλεση:1. Βάζουμε το μέλι και το νερό σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και τη φλοίδα πορτοκαλιού και τα μαγειρεύουμε μαζί για 8 λεπτά ώστε να φτιάξουμε ένα ρευστό σιρόπι. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
3. Βγάζουμε την κανέλα και τη φλοίδα από το σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα με αργή, σταθερή ροή ώστε να το απορροφήσει όλο το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια της κατσαρόλας. Βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση ελαφρώς λαδωμένη και αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε από τη φόρμα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
πηγή:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]