| μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; | |
|
+21Aigagros monarchis Vasilis. lpapggia newbee kopalefa λοβινιωτης Maikpigasos giota melinioxori Μαρίνα koulosb jimys MILIBEE Αποστολος Β. helias granazis johnnh47 captain gemininea beespyros 25 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
lpapggia Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 58
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Νοε 24, 2013 9:30 am | |
| Καλημέρα, μετά από καιρό επαναφέρω το συγκεκριμμένο θέμα και καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία. Δεν είμαι κατα κύριο επάγγελμα αγρότης, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και δήλωσα στην εφορία πέρυσι 10 μελίσσια. Βρήκα ένα μεταχειρισμένο μελισσοκομικό φορτηγο, VW Transporter. Δηλωμένο μελισσοκομικό. Η μεταβίβαση έγινε στην Αγία Παρασκευή. Από εμένα ζήτησαν, ταυτότητα, εκκαθαριστικό εφορίας, μελισσοκομικό βιβλιάριο (έχω 18 μελίσσια δηλωμένα) σε φωτοτυπίες και ένα παράβολο 75 ευρώ το οποίο μου έδωσαν μία λίστα με τις τράπεζες που μπορώ να καταθέσω τα χρήματα και τους αντίστοιχους αριθμούς λογαριασμών και μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχω στην κατοχή μου άλλο αγροτικό/μελισσοκομικό αυτοκίνητο,Τίποτα άλλο. Από τον αγοραστή ζήτησαν τις πινακίδες, την άδεια, την ταυτότητα, το βιβλίο μεταβολών και ένα παράβολο 30 ευρω. Ούτε εφορία για κάταθεση πινακίδων, ούτε υπεραξία του ζήτησαν. Υπογράψαμε τα συμβόλαια και είμασταν έτοιμοι. Η άδεια που πήρα μέσα σε 5 λεπτά γράφει επάνω ότι είναι για την μεταφορά μελισσοσμηνών που διατηρεί. Ευχαριστώ. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Νοε 24, 2013 11:42 am | |
| Αν το αμαξι ηταν επαγγελματικό θα είχες άλλη διαδικασία καθώς θα χρειάζονταν κ υπεραξία.το αμαξι που πήρες το ωφέλιμο εχει;1100 η 1200; Γιατι απο εκει κ πάνω δεν θα μπορούσες να το πάρεις | |
|
| |
lpapggia Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 58
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Νοε 24, 2013 11:59 am | |
| Έχεις απόλυτο δίκιο. Αν το αυτοκίνητο ήταν επαγγελματικό, θα έπρεπε να πληρώσει υπεραξία στην εφορία και να κάνει κατάθεση πινακίδων και για την μεταβίβαση να καταθέταμε και την δήλωση ακινησίας. Το συγκεκριμμένο που αγόρασα ήταν μελισσοκομικό όπως προανέφερα, οπότε η διαδικασία ήταν ευκολότερη.
| |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Νοε 24, 2013 12:02 pm | |
| Εγώ που πήρα ενα μερσεντες 310 που ηταν επαγγελματικό εφαγα ταλαιπωρία αρκετή μεχρι να ξεμπερδεψω.καλο χρυσό αυτοκίνητο αλλα να κανει τόσο εύκολα διαφορικο δεν το ήξερα | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Δευ Νοε 25, 2013 7:33 pm | |
| - Vasilis. έγραψε:
- Αν το αμαξι ηταν επαγγελματικό θα είχες άλλη διαδικασία καθώς θα χρειάζονταν κ υπεραξία.το αμαξι που πήρες το ωφέλιμο εχει;1100 η 1200;
Αυτό θα ρωτούσα και εγώ. | |
|
| |
steliost Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 12
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τρι Νοε 26, 2013 8:34 am | |
| Καλημέρα παίδες επειδη με ενδιαφέρει και μενα παρόμοιο αυτοκινητο, μπορει να αναλύσει κάποιος το θεμα της υπεραξίας, για παραδειγμα αν ενα τετοιο αυτοκίνητο κοστίζει 5000ρικα τι επιπλεον εξοδα θα εχει ο αγοραστής για να το κανει μελοσσοκομικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τρι Νοε 26, 2013 12:36 pm | |
| Η υπεραξία βαραίνει τον πωλητή κ οχι τον αγοραστή.εν δεν είσαι κατα κύριο επάγγελμα αγρότης το αγροτικό που δικαιουσαι πρεπει να εχει οφελειμο κάτω των 1300 κιλών. | |
|
| |
steliost Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τρι Νοε 26, 2013 1:45 pm | |
| - Vasilis. έγραψε:
- Η υπεραξία βαραίνει τον πωλητή κ οχι τον αγοραστή.εν δεν είσαι κατα κύριο επάγγελμα αγρότης το αγροτικό που δικαιουσαι πρεπει να εχει οφελειμο κάτω των 1300 κιλών.
Φιλε Βασίλη ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου... | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τρι Νοε 26, 2013 2:47 pm | |
| Δεν κανει κατι.Χρονια σου πολλα στελιο | |
|
| |
steliost Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τρι Νοε 26, 2013 5:47 pm | |
| - Vasilis. έγραψε:
- Δεν κανει κατι.Χρονια σου πολλα στελιο
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, επισης χρόνια πολλά και στους υπόλοιπους συναδέλφους Στέλιους!!! | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Νοε 27, 2013 12:02 am | |
| - Vasilis. έγραψε:
- Η υπεραξία βαραίνει τον πωλητή κ οχι τον αγοραστή.εν δεν είσαι κατα κύριο επάγγελμα αγρότης το αγροτικό που δικαιουσαι πρεπει να εχει οφελειμο κάτω των 1300 κιλών.
Καπου πηρε το ματι μου για δημ.υπαλληλους οτι δικαιουνται οχημα μικτου βαρους μεχρι 4 τονους.Ισχυει? | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Νοε 27, 2013 12:03 am | |
| Οχι φίλε μου δεν ισχύει κάτι τέτοιο | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Νοε 28, 2013 1:48 am | |
| - Vasilis. έγραψε:
- Οχι φίλε μου δεν ισχύει κάτι τέτοιο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Δες λιγο την απαντηση στην ερωτηση 6. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Νοε 28, 2013 2:00 am | |
| Έχεις αγροτικό 4 τόνων;έχεις παει στην διεύθυνση Γεωργία της περιοχής σου κ σου είπαν οτι σαν δημόσιος υπάλληλος μπορείς να πάρεις πάνω απο 1300 ωφέλιμο;ασε τι λεει αυτο που μου δείχνεις εγω σου μιλάω με γεγονότα κ οχι με εικασίες κ μαρτυρίες των blog.πηγα κ εγω με την λογική την δικια σου να το βγάλω στον πατέρα μου για να γλυτωσω την γραφειοκρατία κ παραλίγο να φάω τα μούτρα μου.μην πιστεύεις οτι διαβάζεις φίλε μου.υπαρχει η διεύθυνση Γεωργίας της περιοχής σου κ το υπουργείο συγκοινωνιών εκει θα ρωτήσεις κ θα δεις οτι έχω δίκιο.πριν 2 μηνες έτρεχα
ΥΓ λεει κάτω απο 4 τόνους άρα πάμε στους 3500 μικτό με 1300 ωφέλιμο | |
|
| |
Geologos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 9
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Μαρ 09, 2014 2:43 pm | |
| Μια ερώτηση προς το φόρουμ. Θέλω να ξεκινήσω, ελπίζω σύντομα, με τη μελισσοκομία, ευτυχώς έχω άνθρωπο που με μαθαίνει, εξαιρετικό δάσκαλο. Αγροτικό υπάρχει του παππού μου, ένα Hilux με ωφέλιμο 1220. Μπορώ να μεταφέρω πχ 10-15 μελίσσια ή αν με σταματήσουν θα υπάρχει θέμα; Για να το πάρω στο όνομά μου (ίδιο είναι και τώρα, μόνο η ηλικία μας αλλάζει!) πρέπει να δηώσω φέτος αγροτικό εισόδημα, αλλά από τη στιγμή που δεν έχω άλλα εισοδήματα θα θεωρηθώ κατά κύριο επάγγελμα αγρότης; Ευχαριστώ! | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Μαρ 09, 2014 3:42 pm | |
| Αν σε σταματήσουν δεν θα εχθές κανένα πρόβλημα.προβλημα θα έχεις αν μεταφερεις πράγματα άσχετα από αγροτικά.σταματησαν γνωστό κ είχε ενα χαλασμένο ψυγείο κ πήγαινε από καλαβρυτα στο χωριό.το μαλλί;1500ε παρακαλώ.για να το πάρεις στο όνομα σου θα πρέπει να έχεις αγροτικό εισόδημα.για να βγεις κατα κύριο επάγγελμα αγρότης θα πρέπει να είσαι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ .στην δικιά σου περίπτωση θα θεωρήσεις κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης | |
|
| |
Geologos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Μαρ 09, 2014 4:15 pm | |
| Αν το ψυγείο ήταν για να βάζει τις κερήθρες και του χάλασε; Δηλαδή αν δηλώσω πχ 8-9 μελισσάκια, αλλά δεν έχω άλλα εισοδήματα μιας και είμαι άνεργος, θα μπορώ να το πάρω, σωστά; | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Μαρ 09, 2014 4:17 pm | |
| έχεις μελισσοκομικό βιβλιάριο; | |
|
| |
Geologos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Μαρ 09, 2014 4:18 pm | |
| Όχι, γι αυτό λέω για 8-9, για να μη χρειαστεί βιβλιάριο | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Μαρ 09, 2014 4:57 pm | |
| Αν δεν βγάλεις βιβλιάριο δεν μπορείς να το έχεις μελισσοκομικό.δηλωσε αγροτικό εισόδημα κ βγάλτο αγροτικό δεν θα έχεις πρόβλημα.για τα υπόλοιπα πήγαινε στην διεύθυνση Γεωργίας της περιοχής σου κ ρωτά | |
|
| |
| μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; | |
|