Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;

Πήγαινε κάτω 
+21
Aigagros
monarchis
Vasilis.
lpapggia
newbee
kopalefa
λοβινιωτης
Maikpigasos
giota
melinioxori
Μαρίνα
koulosb
jimys
MILIBEE
Αποστολος Β.
helias
granazis
johnnh47
captain
gemininea
beespyros
25 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE

Αριθμός μηνυμάτων : 1575

μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 9:37 am

To δικο μου ειναι ποντους ποιο μικρο απο τις διαστασεις που δινει ο granazis,
και δυσκολευει επειδη τα παραπετια εχουν στραντζαρισμα για νευρωμα.
Ακριβεις διαστασεις θα σου δωσω συντομα.
Εκει που θα στο φτιαξουν εχουν καταλογο με το τι φορτιο ελκει καθε αυτοκινητο.
Του συζυγου μου εκλει 2 τον. χωρις φρενα.
Βεβαια δεν υπαρχει περιπτωση να φορτωθει ποτε τοσο.
Το τρευλερ φυσικα μας εξυπηρετησε και σε αλλες περιτωσεις, παμε τωρα στις δυσκολιες που αντιμετωπιζω εγω.
-Τα μελισσακια τα εχω και την παλευω μονη μου, οποτε σε ματαφορες ειμαι εξαρτημενη μια και το δικο μου αυτοκινητο δεν ειναι για τρευλερ
- Στο δικο μου αυτοκ. δεν μπορεις να πεταξεις μεσα 3-4 κυψελες και να φυγεις ,οπως σε ενα pick up αυτοκ., πρεπει να δεις πως θα χωσεις μεσα τις κυψελες χωρις να γινει ζημια.
- θελω να αγορασω κυψελες και εχω φορτωσει εχοντας αδειασει τα παντα μονο 3 διπλες κομπλε.
-θελω να παω 50 λιτρα νερο και παω 20 .
Προσφατα αλλαξα σινεμπλοκ γιατι εκει που ειναι τα μελισσια μου ειναι για camel trophy.
Με ολα αυτα θελω να πω, εκτος απο το προβλημα μου Very Happy οτι το τρευλερ ειναι μια καλη λυση για αρχη αλλα δες και το μετα.
Και φυσικα ειναι και η διαφορα στην οδηγηση, εδω στην Αθηνα ειμαστε ποιο δυσκολα με ρυμουλκουμενο. Δεν παω να σου αλλαξω ιδεα , απλα μια δευτερη σκεψη εστω και αν δεν αλλαξεις την αρχικη σιγουρα την ισχυροποιει Wink
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
captain
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
captain

Αριθμός μηνυμάτων : 1305

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 2:40 pm

MILIBEE έγραψε:

Του συζυγου μου εκλει 2 τον. χωρις φρενα.

mili σιγουρα?
Very Happy
gemininea
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 135

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 2:44 pm

αυτή ειναι 160χ100
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
helias
Μέλος
Μέλος
helias

Αριθμός μηνυμάτων : 214

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 4:58 pm

Φίλοι μου! και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Very Happy
-gemininea, πολύ ωραίο τρέιλερ, κάτι τέτοιο σκέφτομαι , αλλά λίγο πιο μεγάλο. Η συγκεκριμένη εταιρία κατασκευής έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλή, νομίζω και πιο ακριβή, δεν ξέρω οι υπόλοιποι κατασκευαστές εαν είναι αξιόπιστοι και σε καλές τιμές Question
-MILIBEE, σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου, αυτό ακριβώς κάνω τους τελευταίους μήνες, διαβάζω, μαθαίνω, οργανώνομαι, τα βάζω σε σειρά, κάνω σκέψεις, υπολογισμούς, προσπαθώντας να αποφύγω τα λάθη. Η εμπειρία όμως είναι χρυσάφι που δεν πουλιέται. Με αυτά που διαβάζω απ΄όλους εσάς ευελπιστώ να τα περιορίσω.
-Το αυτ/τό μου έλκει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 1500 Κg τρέιλερ με φρένα.
-Όσο για τρείς τέσσερις διπλές κυψέλες και ολίγα παρελκόμενα δεν θα έχω πρόβλημα να τις φορτώσω.(επισυνάπτω μερικές φωτο για του λόγου το αληθές).
-Οι δύσκολοι δρόμοι πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστούν, έχω και λάστιχα 50/50.
-Τις κυψέλες σκοπεύω να τις αφήσω κάπου κοντά στην Κύμη, οπότε το τρέιλερ θα το χρειάζομαι μόνο για συνολικές μετακομίσεις του μελισσοκομείου μου, και δεν θα το φέρνω Αθήνα.
Όλα αυτά πάντα υπό συζήτηση. Όταν μάλιστα βρεθούμε από κοντά, με τις συναντήσεις που οργανώνουμε για την Αθήνα , θα σας πρήξω με ερωτήσεις και πιστεύω ότι με τις απαντήσεις σας, θα αναιρέσω πολλές από τις μέχρι σήμερα σκέψεις μου Very Happy

πώς βάζω εικόνες;;;;; Embarassed αντε ψάξιμο πάλι την τεχνολογία μου μέσα Mad

Ούπς... ένα μαγικό χέρι εξ ΄ουρανού !!! Ευχαριστώ captain Smile

ρε πως τα ξέρω όλα εγώ Wink

[img][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/img][img][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/img]

Έχει επεξεργασθεί από τον/την helias στις Κυρ Φεβ 20, 2011 4:26 pm, 1 φορά
jimys
Μέλος
Μέλος
jimys

Αριθμός μηνυμάτων : 88

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 6:52 pm

ηλια για σου εγω εφτιαξα πριν ενα μηνα μονος μου ενα τρειλερ με διαστασεις εσωτερικες 126 χ180 χωραει ανετα 9 κυψελες επι 3 σειρες ειναι 27 κυψελες με κοστος 200 ευρω και τις μεταφερω ανετα με φιατ πουντο 1.2
gemininea
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 6:56 pm

jimys ΑΜΕΣΑ φωτό και οδηγίες....δεν τα κρύβουν αυτά παλικάρι μου
jimys
Μέλος
Μέλος
jimys

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 7:17 pm

αξονας απο τροχοσπιτο ανω των 1.5 τονων αντοχης super. φωτο μπορει και αυριο. υλικα κατασκευης θα τα ποσταρω στις πατεντες αμεσα.γιατι ειμαστε νοικοκυρεοι.
beespyros
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 294

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 7:43 pm

Απο οτι βλεπω στη φωτογραφια υπαρχουν και κυψελες καθετα, οπωτε το συγκεκριμενο τρειλερ χωρα μονο δυο σειρες. Οσον αφορα το φτιαχνω μονος μου τρειλερ, νομιζω οτι θα υπαρχει προβλημα με την αδεια ρυμουλκισης.
jimys
Μέλος
Μέλος
jimys

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 7:47 pm

απ οτι ξερω πας σε μηχανολογο περνεις βεβαιωση κατασκευης και μετα στο μηχανολογικο για να σου χτυπησουν νουμερα.
gemininea
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 19, 2011 7:53 pm

άντε βρε σεις βάλτε καμιά φωτο και σχέδια κατασκευής
helias
Μέλος
Μέλος
helias

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 20, 2011 4:37 pm

jimys έγραψε:
ηλια για σου εγω εφτιαξα πριν ενα μηνα μονος μου ενα τρειλερ με διαστασεις εσωτερικες 126 χ180 χωραει ανετα 9 κυψελες επι 3 σειρες ειναι 27 κυψελες με κοστος 200 ευρω και τις μεταφερω ανετα με φιατ πουντο 1.2

Τί να πώ ... άφωνος ,jimys sevasmos
Εγώ jimys, για να φτιάξω τρέιλερ αποκλείεται, βέβαια θα μου πείς όλα γίνονται, αλλά ούτε το know how έχω αλλά ούτε και τα μέσα, γιαυτό άστο καλύτερα. Embarassed
Από διαστάσεις, κάπου εκεί το βλέπω και εγώ , γύρω στο 180Χ130.
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 20, 2011 5:43 pm

geminea πιστευω οτι ο τροπος που εχεις φορτωσει αφορα κυψελες χωρις μελισσες, σε αντιθετη περιπτωση ειναι λαθος.

captain ειμαι σιγουρη επειδη ειδα τον καταλογο στον κατασκευαστη του τρευλερ και μαλιστα μου ειπε οτι τα φρενα δεν ειναι απαραιτητα.
Ελκει 2 τν (vw tiguan)
captain
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
captain

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 3:20 am

στο θεο που πιστευεις,τι κουβαλας εκει?
χορτα για τα κουνελια ?ή θυμιατο για την εκκλησια?

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

[img][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [/img]
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 8:42 am

Ποιου φορτιο ειναι αυτο?
Για ελιες το κοβω. Ρε παιδια τους περισσοτερους που ξερω απο εδω μεσα ειναι και ελαιοπαραγωγοι.
Εγω παλι με δυο ριζες 4 ετων απο ενα βαζακι καθε χρονο .
helias
Μέλος
Μέλος
helias

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 9:18 am

Ελιές είναι! Very Happy Very Happy Very Happy

και εδώ ξύλα!

[img][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/img]

Οι φωτό μπήκαν για να έχω τη γνώμη σας, σχετικά με το εαν μπορώ να μεταφέρω με το όχημα αυτό τρείς-τέσσερις κυψέλες! Very Happy
Εσωτερικός χώρος 160Χ120.
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 9:25 am

Δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα για τεσσερις μονες κυψελες.
42 ποντους φαρδος εχουν. Οταν χρειαστει να ριξεις πατωμα ειναι ξεχωριστη μεταφορα , οποτε πιστευω θα τα καταφερεις για αρχη.
Η θεληση υπαρχει και ετσι............ ολα γινονται Wink
helias
Μέλος
Μέλος
helias

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 9:33 am

Το ύψος είναι 90 εκ. Neutral
Πιστεύεις ότι δεν χωράει δυόροφες; Question
captain
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
captain

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 2:30 pm

οταν λες να μεταφερεις κυψελες ,στο πορτμπαγκαζ εννοεις αδειες?
γιατι αν εχουν μελλισες ουτε να το σκεφτεσε. Exclamation
helias
Μέλος
Μέλος
helias

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 3:10 pm

Για το λόγο αυτό θέλω το τρέιλερ, για να μεταφέρω τις γεμάτες. Wink
Στο πορτ παγκάζ, θέλω να μεταφέρω άδεια κουτιά και άλλα χρήσιμα εργαλεία για απλές επισκέψεις-επιθεωρήσεις στο μελισσοκομίο.
Αλήθεια μπορώ να κάνω επιθεωρήσεις με τη μηχανή μου, ή είναι απαραίτητο να κουβαλάω πολλά πράγματα σε κάθε επίσκεψη; Question
beespyros
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 294

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 4:28 pm

Μια χαρα κουβαλιωνται στο πορτ παγκαζ, δηλαδη ενας καινουργιος που πρωτοαγοραζει μελισσι θα πρεπει να εχει παρει τρειλερ πρωτα; Εγω μια χαρα τις κουβαλω και 3 και 4, μονες εχω κουβαλησει, αρκει παντα να μην κανει και καυσωνα.
captain
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
captain

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 5:54 pm

beespyros.

εσυ μπορει να κανεις παπαδες με το αμαξι,αλλα δεν ειναι ολοι το ιδιο

Wink

γιατι αν καποιος το κανει και αδειασει το μελισσι επανω του (φρεναρισμα,στροφη,ατυχημα)
δεν θα ηθελες να τον εχεις παρει εσυ στο λαιμο σου.

το πως θα παρει το μελισσι ειναι προβλημα δικο του.
Exclamation Exclamation
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 24, 2011 11:12 pm

helias τα απαραιτητα που πρεπει να εχεις σε μια απλη επιθεωρηση, προσωπιδα, ξεστρο, καπνιστηρι, σπιρτα.
Μπορεις να κανεις μια κυψελη αποθηκη και να εχεις το καπνιστηρι μονιμα στο μελισσοκομειο σου, πευκοβελονες ή οτι αλλο χρησημοποιεις.
Οποτε στην μηχανη σου αν εχει μπαγκαζιερα μενουν τα υπολοιπα , διαφορετικα τσαντουλα.
Αυτα τα ολιγα για μια απλη συνηθισμενη επιθεωρηση.
Ομως αν πας με το αυτοκινητο θα εχεις μαζι σου και αλλα, εφημεριδα για περιπτωση συνεννωσης ,ξυδι ,ψεκαστηρι κανενα ζαχαροζυμαρο τωρα τον χειμωνα και οτι αλλο δεις οτι σιγα σιγα σου χρειαζεται.
Το καλοκαιρι απαραιτητα μια μεγαλη φιαλη νερο , για περιπτωση αναγκης.
Εγω φετος σκεφτομαι να παρω πυροσβεστηρα.
Αν χωρανε τα ψωνια απο το super στο πορτ παγκαζ μου?
Ασφαλως οχι, ειναι τιγκα με τα μελισσοκομικα χειμωνα ,καλοκαιρι cheers
koulosb
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
koulosb

Αριθμός μηνυμάτων : 4

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 12, 2011 8:25 pm

Καλησπερα...

Πρωτο ποστ μου... καινουργιος με τα μελισσακια... ειχα την τυχη να με παρει απο κοντα ενας φιλος μελισσοκομος και να μου δωσει καποια μελισσια για αρχη.

Σκεφτομαι να αγορασω ενα αγροτικο μιας και θα το χρειαστω και για αλλες δουλειες οποτε ελεγα στη φορολογικη δηλωση του 2010 να δηλωσω οτι εχω 10 μελισσια τουλαχιστον, να βγαλω μελισσοκομικο βιβλιαριο και μετα με το εκκαθαριστικο οπου θα δειχνει τα μελισσια να βγαλω αγροτικο. Δεν ειμαι κατα επαγγελμα αγροτης.

Το εχει κανει κανενας αλλος? ...Γινετε?
Τα μελισσια τα πηρα φετος απλα θα το παιξω οτι τα εχω απο περισυ...!!!
captain
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
captain

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 12, 2011 8:49 pm

νομζω πως ναι μπορεις .βαλε 40 μελισσια δεν εχεις προβλημα φορολογικα.
αλλα θα ρωτησεις για σιγουρα,ή σε λογιστη ή σε δ.αναπτυξης Very Happy
koulosb
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
koulosb

Αριθμός μηνυμάτων : 4

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;   μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 12, 2011 11:45 pm

Θα ρωτησω σιγουρα και το λογιστη μου.... ελεγα να βαλω 10 γιατι θα εχω σιγουρα τοσα ωστε να βγαλω και το μελισσοκομικο βιβλιαριο που μπορει να μου το ζητησουνε.

μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε;
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 4Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» μελισσοκομικο οχημα
» γνωμες για το καταλληλο μελισσοκομικο οχημα
» Τι κάνουμε αν θέλουμε να μαζέψουμε ανθόμελο ?
» ΜΕΣΑΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΊΟ-ΟΧΗΜΑ
» ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΛΙΟΥ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τα εργαλεία της δουλειάς-
Μετάβαση σε: