| μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; | |
|
+21Aigagros monarchis Vasilis. lpapggia newbee kopalefa λοβινιωτης Maikpigasos giota melinioxori Μαρίνα koulosb jimys MILIBEE Αποστολος Β. helias granazis johnnh47 captain gemininea beespyros 25 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 9:37 am | |
| To δικο μου ειναι ποντους ποιο μικρο απο τις διαστασεις που δινει ο granazis, και δυσκολευει επειδη τα παραπετια εχουν στραντζαρισμα για νευρωμα. Ακριβεις διαστασεις θα σου δωσω συντομα. Εκει που θα στο φτιαξουν εχουν καταλογο με το τι φορτιο ελκει καθε αυτοκινητο. Του συζυγου μου εκλει 2 τον. χωρις φρενα. Βεβαια δεν υπαρχει περιπτωση να φορτωθει ποτε τοσο. Το τρευλερ φυσικα μας εξυπηρετησε και σε αλλες περιτωσεις, παμε τωρα στις δυσκολιες που αντιμετωπιζω εγω. -Τα μελισσακια τα εχω και την παλευω μονη μου, οποτε σε ματαφορες ειμαι εξαρτημενη μια και το δικο μου αυτοκινητο δεν ειναι για τρευλερ - Στο δικο μου αυτοκ. δεν μπορεις να πεταξεις μεσα 3-4 κυψελες και να φυγεις ,οπως σε ενα pick up αυτοκ., πρεπει να δεις πως θα χωσεις μεσα τις κυψελες χωρις να γινει ζημια. - θελω να αγορασω κυψελες και εχω φορτωσει εχοντας αδειασει τα παντα μονο 3 διπλες κομπλε. -θελω να παω 50 λιτρα νερο και παω 20 . Προσφατα αλλαξα σινεμπλοκ γιατι εκει που ειναι τα μελισσια μου ειναι για camel trophy. Με ολα αυτα θελω να πω, εκτος απο το προβλημα μου οτι το τρευλερ ειναι μια καλη λυση για αρχη αλλα δες και το μετα. Και φυσικα ειναι και η διαφορα στην οδηγηση, εδω στην Αθηνα ειμαστε ποιο δυσκολα με ρυμουλκουμενο. Δεν παω να σου αλλαξω ιδεα , απλα μια δευτερη σκεψη εστω και αν δεν αλλαξεις την αρχικη σιγουρα την ισχυροποιει | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 2:40 pm | |
| - MILIBEE έγραψε:
Του συζυγου μου εκλει 2 τον. χωρις φρενα. mili σιγουρα? | |
|
| |
gemininea Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 135
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 2:44 pm | |
| | |
|
| |
helias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 214
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 4:58 pm | |
| Φίλοι μου! και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. -gemininea, πολύ ωραίο τρέιλερ, κάτι τέτοιο σκέφτομαι , αλλά λίγο πιο μεγάλο. Η συγκεκριμένη εταιρία κατασκευής έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλή, νομίζω και πιο ακριβή, δεν ξέρω οι υπόλοιποι κατασκευαστές εαν είναι αξιόπιστοι και σε καλές τιμές -MILIBEE, σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου, αυτό ακριβώς κάνω τους τελευταίους μήνες, διαβάζω, μαθαίνω, οργανώνομαι, τα βάζω σε σειρά, κάνω σκέψεις, υπολογισμούς, προσπαθώντας να αποφύγω τα λάθη. Η εμπειρία όμως είναι χρυσάφι που δεν πουλιέται. Με αυτά που διαβάζω απ΄όλους εσάς ευελπιστώ να τα περιορίσω. -Το αυτ/τό μου έλκει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 1500 Κg τρέιλερ με φρένα. -Όσο για τρείς τέσσερις διπλές κυψέλες και ολίγα παρελκόμενα δεν θα έχω πρόβλημα να τις φορτώσω.(επισυνάπτω μερικές φωτο για του λόγου το αληθές). -Οι δύσκολοι δρόμοι πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστούν, έχω και λάστιχα 50/50. -Τις κυψέλες σκοπεύω να τις αφήσω κάπου κοντά στην Κύμη, οπότε το τρέιλερ θα το χρειάζομαι μόνο για συνολικές μετακομίσεις του μελισσοκομείου μου, και δεν θα το φέρνω Αθήνα. Όλα αυτά πάντα υπό συζήτηση. Όταν μάλιστα βρεθούμε από κοντά, με τις συναντήσεις που οργανώνουμε για την Αθήνα , θα σας πρήξω με ερωτήσεις και πιστεύω ότι με τις απαντήσεις σας, θα αναιρέσω πολλές από τις μέχρι σήμερα σκέψεις μου πώς βάζω εικόνες;;;;; αντε ψάξιμο πάλι την τεχνολογία μου μέσα Ούπς... ένα μαγικό χέρι εξ ΄ουρανού !!! Ευχαριστώ captain ρε πως τα ξέρω όλα εγώ [img] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/img][img] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/img]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την helias στις Κυρ Φεβ 20, 2011 4:26 pm, 1 φορά | |
|
| |
jimys Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 88
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 6:52 pm | |
| ηλια για σου εγω εφτιαξα πριν ενα μηνα μονος μου ενα τρειλερ με διαστασεις εσωτερικες 126 χ180 χωραει ανετα 9 κυψελες επι 3 σειρες ειναι 27 κυψελες με κοστος 200 ευρω και τις μεταφερω ανετα με φιατ πουντο 1.2 | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 6:56 pm | |
| jimys ΑΜΕΣΑ φωτό και οδηγίες....δεν τα κρύβουν αυτά παλικάρι μου | |
|
| |
jimys Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 7:17 pm | |
| αξονας απο τροχοσπιτο ανω των 1.5 τονων αντοχης super. φωτο μπορει και αυριο. υλικα κατασκευης θα τα ποσταρω στις πατεντες αμεσα.γιατι ειμαστε νοικοκυρεοι. | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 7:43 pm | |
| Απο οτι βλεπω στη φωτογραφια υπαρχουν και κυψελες καθετα, οπωτε το συγκεκριμενο τρειλερ χωρα μονο δυο σειρες. Οσον αφορα το φτιαχνω μονος μου τρειλερ, νομιζω οτι θα υπαρχει προβλημα με την αδεια ρυμουλκισης. | |
|
| |
jimys Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 7:47 pm | |
| απ οτι ξερω πας σε μηχανολογο περνεις βεβαιωση κατασκευης και μετα στο μηχανολογικο για να σου χτυπησουν νουμερα. | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Φεβ 19, 2011 7:53 pm | |
| άντε βρε σεις βάλτε καμιά φωτο και σχέδια κατασκευής | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Φεβ 20, 2011 4:37 pm | |
| - jimys έγραψε:
- ηλια για σου εγω εφτιαξα πριν ενα μηνα μονος μου ενα τρειλερ με διαστασεις εσωτερικες 126 χ180 χωραει ανετα 9 κυψελες επι 3 σειρες ειναι 27 κυψελες με κοστος 200 ευρω και τις μεταφερω ανετα με φιατ πουντο 1.2
Τί να πώ ... άφωνος ,jimys Εγώ jimys, για να φτιάξω τρέιλερ αποκλείεται, βέβαια θα μου πείς όλα γίνονται, αλλά ούτε το know how έχω αλλά ούτε και τα μέσα, γιαυτό άστο καλύτερα. Από διαστάσεις, κάπου εκεί το βλέπω και εγώ , γύρω στο 180Χ130. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Κυρ Φεβ 20, 2011 5:43 pm | |
| geminea πιστευω οτι ο τροπος που εχεις φορτωσει αφορα κυψελες χωρις μελισσες, σε αντιθετη περιπτωση ειναι λαθος.
captain ειμαι σιγουρη επειδη ειδα τον καταλογο στον κατασκευαστη του τρευλερ και μαλιστα μου ειπε οτι τα φρενα δεν ειναι απαραιτητα. Ελκει 2 τν (vw tiguan) | |
|
| |
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 3:20 am | |
| | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 8:42 am | |
| Ποιου φορτιο ειναι αυτο? Για ελιες το κοβω. Ρε παιδια τους περισσοτερους που ξερω απο εδω μεσα ειναι και ελαιοπαραγωγοι. Εγω παλι με δυο ριζες 4 ετων απο ενα βαζακι καθε χρονο . | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 9:18 am | |
| Ελιές είναι! και εδώ ξύλα! [img] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/img] Οι φωτό μπήκαν για να έχω τη γνώμη σας, σχετικά με το εαν μπορώ να μεταφέρω με το όχημα αυτό τρείς-τέσσερις κυψέλες! Εσωτερικός χώρος 160Χ120. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 9:25 am | |
| Δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα για τεσσερις μονες κυψελες. 42 ποντους φαρδος εχουν. Οταν χρειαστει να ριξεις πατωμα ειναι ξεχωριστη μεταφορα , οποτε πιστευω θα τα καταφερεις για αρχη. Η θεληση υπαρχει και ετσι............ ολα γινονται | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 9:33 am | |
| Το ύψος είναι 90 εκ. Πιστεύεις ότι δεν χωράει δυόροφες; | |
|
| |
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 2:30 pm | |
| οταν λες να μεταφερεις κυψελες ,στο πορτμπαγκαζ εννοεις αδειες? γιατι αν εχουν μελλισες ουτε να το σκεφτεσε. | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 3:10 pm | |
| Για το λόγο αυτό θέλω το τρέιλερ, για να μεταφέρω τις γεμάτες. Στο πορτ παγκάζ, θέλω να μεταφέρω άδεια κουτιά και άλλα χρήσιμα εργαλεία για απλές επισκέψεις-επιθεωρήσεις στο μελισσοκομίο. Αλήθεια μπορώ να κάνω επιθεωρήσεις με τη μηχανή μου, ή είναι απαραίτητο να κουβαλάω πολλά πράγματα σε κάθε επίσκεψη; | |
|
| |
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 4:28 pm | |
| Μια χαρα κουβαλιωνται στο πορτ παγκαζ, δηλαδη ενας καινουργιος που πρωτοαγοραζει μελισσι θα πρεπει να εχει παρει τρειλερ πρωτα; Εγω μια χαρα τις κουβαλω και 3 και 4, μονες εχω κουβαλησει, αρκει παντα να μην κανει και καυσωνα. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 5:54 pm | |
| beespyros. εσυ μπορει να κανεις παπαδες με το αμαξι,αλλα δεν ειναι ολοι το ιδιο γιατι αν καποιος το κανει και αδειασει το μελισσι επανω του (φρεναρισμα,στροφη,ατυχημα) δεν θα ηθελες να τον εχεις παρει εσυ στο λαιμο σου. το πως θα παρει το μελισσι ειναι προβλημα δικο του. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 24, 2011 11:12 pm | |
| helias τα απαραιτητα που πρεπει να εχεις σε μια απλη επιθεωρηση, προσωπιδα, ξεστρο, καπνιστηρι, σπιρτα. Μπορεις να κανεις μια κυψελη αποθηκη και να εχεις το καπνιστηρι μονιμα στο μελισσοκομειο σου, πευκοβελονες ή οτι αλλο χρησημοποιεις. Οποτε στην μηχανη σου αν εχει μπαγκαζιερα μενουν τα υπολοιπα , διαφορετικα τσαντουλα. Αυτα τα ολιγα για μια απλη συνηθισμενη επιθεωρηση. Ομως αν πας με το αυτοκινητο θα εχεις μαζι σου και αλλα, εφημεριδα για περιπτωση συνεννωσης ,ξυδι ,ψεκαστηρι κανενα ζαχαροζυμαρο τωρα τον χειμωνα και οτι αλλο δεις οτι σιγα σιγα σου χρειαζεται. Το καλοκαιρι απαραιτητα μια μεγαλη φιαλη νερο , για περιπτωση αναγκης. Εγω φετος σκεφτομαι να παρω πυροσβεστηρα. Αν χωρανε τα ψωνια απο το super στο πορτ παγκαζ μου? Ασφαλως οχι, ειναι τιγκα με τα μελισσοκομικα χειμωνα ,καλοκαιρι | |
|
| |
koulosb Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 4
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Μαρ 12, 2011 8:25 pm | |
| Καλησπερα...
Πρωτο ποστ μου... καινουργιος με τα μελισσακια... ειχα την τυχη να με παρει απο κοντα ενας φιλος μελισσοκομος και να μου δωσει καποια μελισσια για αρχη.
Σκεφτομαι να αγορασω ενα αγροτικο μιας και θα το χρειαστω και για αλλες δουλειες οποτε ελεγα στη φορολογικη δηλωση του 2010 να δηλωσω οτι εχω 10 μελισσια τουλαχιστον, να βγαλω μελισσοκομικο βιβλιαριο και μετα με το εκκαθαριστικο οπου θα δειχνει τα μελισσια να βγαλω αγροτικο. Δεν ειμαι κατα επαγγελμα αγροτης.
Το εχει κανει κανενας αλλος? ...Γινετε? Τα μελισσια τα πηρα φετος απλα θα το παιξω οτι τα εχω απο περισυ...!!! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Μαρ 12, 2011 8:49 pm | |
| νομζω πως ναι μπορεις .βαλε 40 μελισσια δεν εχεις προβλημα φορολογικα. αλλα θα ρωτησεις για σιγουρα,ή σε λογιστη ή σε δ.αναπτυξης | |
|
| |
koulosb Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 4
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Σαβ Μαρ 12, 2011 11:45 pm | |
| Θα ρωτησω σιγουρα και το λογιστη μου.... ελεγα να βαλω 10 γιατι θα εχω σιγουρα τοσα ωστε να βγαλω και το μελισσοκομικο βιβλιαριο που μπορει να μου το ζητησουνε. | |
|
| |
| μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; | |
|