| μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; | |
|
+21Aigagros monarchis Vasilis. lpapggia newbee kopalefa λοβινιωτης Maikpigasos giota melinioxori Μαρίνα koulosb jimys MILIBEE Αποστολος Β. helias granazis johnnh47 captain gemininea beespyros 25 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
beespyros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 294
| Θέμα: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τρι Φεβ 15, 2011 9:17 pm | |
| Και εννοω, εγω που θα θελω να μεταφερω καμια 20αρια, αντε 30 μελισσια το χρειαζομαι; ή κανω την δουλεια μου και με ενα τρειλερ; Τι σου παρεχει ο νομος οταν εχεις μελισσοκομικο ή αγροτικο αυτοκινητο; μιλαμε παντα για ενα 2500 τονους αγροτικο, γλιτωνεις ΦΠΑ απο πετρελαια; πληρωνεις μικροτερο σηματακι; κατα την αγορα καινουριου το παιρνεις φθηνοτερα χωρις τελη ή ΦΠΑ; Για πειτε μας να δουμε αν αξιζει τον κοπο. | |
|
| |
gemininea Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 135
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τρι Φεβ 15, 2011 10:49 pm | |
| Αν δικαιολογείς αγροτικό (μελισσοκομικό) γιατι να μην το έχεις? σηματάκι 70 ?, και σαφώς μικρότερη κατανάλωση αλλα και χαμηλότερη τιμή καυσίμου. 20 κυψέλες διώροφες γεμάτες δεν είναι 40-50 κιλά έκαστη ? άρα συνολικό βάρος περίπου 1000 κιλά. με τι τρέιλερ θα το ρυμουλκήσεις και με ποιο αυτοκίνητο ? το 1600 στέισον (το δικό μου) έχει όριο ρυμούλκησης χωρίς φρένα 350 κιλά. Βέβαια για να δικαιούσαι αγροτικό πρέπει να είσαι αγρότης και αγρότης δεν είσαι με 20 μελίσσια. | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τρι Φεβ 15, 2011 11:29 pm | |
| το σημα δεν ειναι πια 70 ειναι 90 και κατι.αν βαλεις και 2500 κυβικα με την τιμη που εχει το πετρελαιο εισαι μη σου πω και πιο ακριβα απο το 1600. αλλα κακα τα ψεματα οπως το λες δεν γινετε με ενα τρειλερ εκτος και αν οι αποστασεις ειναι μικρες. αν θυμαμαι για να το βγαλεις μελισσοκομικο θελεις 150 μελισσια εκτος αν εχεις εισοδηματα απο αλλα αγροτικα | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Φεβ 16, 2011 7:37 am | |
| Επίσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ 32508/2512/2001 άδεια κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου μικτού βάρους μέχρι 2.500χιλιογράμμων ή 1.300 χιλιογράμμων ωφελίμου φορτίου, δύναται να χορηγηθεί σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν χαρακτηρίζεται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, εφόσον το πρόσωπο αυτό αποκτά και δηλώνει αρμοδίως γεωργικό εισόδημα από οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα. Για τη χορήγηση της άδεια κυκλοφορίας από τις αρμόδιες υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να: - προσκομίσει το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους, από το οποίο να προκύπτει η δήλωση γεωργικού εισοδήματος - υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν έχει αποκτήσει αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής - καταβάλλει ολόκληρη την υπέρ του δημοσίου εισφορά εφάπαξ, όπως ισχύει κάθε φορά. | |
|
| |
beespyros Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Φεβ 16, 2011 4:28 pm | |
| Τελικα ειναι βαριες, δεν το ειχα υπολογισει ετσι, οσο για τα καυσιμα, ενα αγροτικο θελει περιπου 10λιτρα/100χλμ αν βαλεις οτι ειναι πετρελαιο και οτι αφαιρειται το ΦΠΑ, αφαιρειται; τοτε εισαι οκ απο εκει, απο ασφαλεια; πληρωνεις περισσοτερα ή λιγοτερα απο ενα επιβατικο; | |
|
| |
johnnh47 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 49
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Φεβ 16, 2011 7:34 pm | |
| {καταβάλλει ολόκληρη την υπέρ του δημοσίου εισφορά εφάπαξ, όπως ισχύει κάθε φορά.} αυτη η εισφορα τι ειναι;;;;;; όσο για τα ασφάλιστρα είναι λιγότερα | |
|
| |
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Φεβ 16, 2011 8:58 pm | |
| φπα περνει πισω ο κατεπαγγελμα αγροτης,νομιζω δεν εισαι. και δεν νομιζω να ισχύει οπως το λες γενικα για τα καυσιμα.αν ηταν ετσι δεν θα τους ενοιαζε να βαζουν στα αγροτικα θερμανσης και οχι πετρελαιο κινησης
οσο για τα ασφαλιστρα (επειδη εχω αγροτικο) ειναι λιγο πιο ακριβα γιατι μετρανε και τα κυβικα. σε συγκριση με 1400 που ξερω | |
|
| |
johnnh47 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Φεβ 16, 2011 9:48 pm | |
| ειχα ενα ford focus 1600 στην αθηνα και πλήρωνα 260 το εξάμηνο πριν ενα μηνα αγόρασα ενα santa fe 2000 πετρελαιο και πληρωνω 164 το εξαμηνο αγροτικο δεν ειχα δεν ξερω αλλα οταν ο ασφαλιστής μου ειπε τι του χρωστάω νομιζα οτι μου κανει πλακα | |
|
| |
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Φεβ 16, 2011 10:58 pm | |
| μηπως στο focus ειχε και καμια μικτη? η και τιποτα εχτρα? τι να πω,δεν ξερω,ακριβα μου ακουγονται και τα δυο.
για την ακριβεια για 2500 πετρελαιο δινω 126 το εξαμηνο και για 1400 βενζινη αν θυμαμε καλα γυρω στο κατοσταρικο
| |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Τετ Φεβ 16, 2011 11:00 pm | |
| Βαγγελη στην επαρχια ειναι ποιο φθηνα...
Το ξερω γιατι φιλοι δηλωνουν διευθυνση επαρχιας για ποιο φθηνα... | |
|
| |
johnnh47 Νέο Μέλος
| |
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 17, 2011 9:37 am | |
| - captain έγραψε:
- μηπως στο focus ειχε και καμια μικτη? η και τιποτα εχτρα?
τι να πω,δεν ξερω,ακριβα μου ακουγονται και τα δυο.
για την ακριβεια για 2500 πετρελαιο δινω 126 το εξαμηνο και για 1400 βενζινη αν θυμαμε καλα γυρω στο κατοσταρικο
Σίγουρα κάνεις κάποιο λάθος η πιο φτηνή ασφάλεια για ένα 1300 Ι.Χ. είναι 150? το εξάμηνο.Μόνο αστική ευθύνη και δηλωμένο στην επαρχία. Και δεν λέω για μεγάλη ασφαλιστική που θέλει 220 για το ίδιο πράγμα. Η διαφορά επαρχίας από πόλη είναι περίπου 5% | |
|
| |
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 17, 2011 11:30 am | |
| οντως δεν θυμομουν καλα. το κοίταξα και ειναι 150 το εξαμηνο | |
|
| |
beespyros Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 17, 2011 4:35 pm | |
| Παντως το συμπερασμα ειναι οτι η ασφαλεια και το σηματακι εινα φτηνοτερα, αν πληρωνεις για καύσιμα 10λιτρα επι 1,40 ή 1,10 αν αφαιρειται το φπα, αυτο ακομα δεν μου το απαντησατε, εχουμε για 100χλμ 14 ευρω ή 11 ευρω, με το ιχ εχουμε 7 χωρις φορτιο και ας πουμε 8,5 με φορτιο, αρα παει 10,5 ευρω και 13 ευρω αντιστοιχα, αρα σχεδον ερχεται μια η αλλη αν δεν αφαιρειται το φπα παντα, οπότε μονο στην περιπτωση που ειναι απαραίτητο, θελεις πχ πανω απο 25 30 διπλες κυψελες να κουβαλησεις, πρεπει να αποκτησεις μελισσοκομικο οχημα. Αυτο το συμπερασμα εβγαλα εγω τελικα. | |
|
| |
johnnh47 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Πεμ Φεβ 17, 2011 4:45 pm | |
| το τρακτέρ ειναι αγροτικό μηχάνημα και έχει απαλλαγη το αγροτικό αυτοκίνητο δεν εχει απαλλαγη
| |
|
| |
helias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 214
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 4:15 pm | |
| Σαν αρχάριος και αφού εκπαιδευτώ σκέφτομαι για ξεκίνημα να φτιάξω 10 μελισσάκια, ώστε να πάρω και βιβλιάριο. Μπορώ για τη μεταφορά τους να ξεκινήσω με ένα καλό τρέιλερ; Έχει δοκιμάσει κανείς ; Να αναφέρω ότι το αυτ/τό μου, τύπου τζίπ, μπορεί σύμφωνα με τα χαρτιά του να μεταφέρει τρέιλερ με φρένα μικτού βάρους 1500 κιλών! Αξίζει να αγοράσει κανείς για αρχή τρέιλερ; (απ΄ ότι υπολογίζω συνολικού κόστους 1000 ευρώ), ή να αρκεστώ στα 5 μελισσάκια που υπολογίζω να χωράει το αυτοκίνητό μου και στη συνέχεια μετά από κανα χρόνο να την ψάξω για κανένα αγροτικό; Δεν είναι επικίνδυνο να μεταφέρω μελίσσια σε κλειστό όχημα;
_________________ Δόκιμος Μελισσοβοσκός | |
|
| |
Αποστολος Β. Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 296
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 4:30 pm | |
| Φιλε helias ενα καλο τρειλερ βολευει παντου. εχω ενα απο το 1990 και ειναι πολυτιμο εργαλειο. μεχρι μετακομιση εχω κανει, ασφαλεστατο και αν προσεξεις να αγορασεις ενα καλο ειναι σαν να μην υπαρχει πισω απο το αυτοκινητο. και πιστευω οτι βολευει περισσοτερο και απο αγροτικο. Και αφου υπαρχει τζιπ θεωρω και υπερβολη το φρενο αδρανειας, αναλογα βεβαια με το ποσα κιλα θα κουβαλας. για 10 -15 μελισσακια ουτε να το συζητας, με κλειστα τα ματια | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 4:42 pm | |
| - Αποστολος Β. έγραψε:
- Φιλε helias ενα ακλο τρειλερ βολευει παντου. εχω ενα απο το 1990 και ειναι πολυτιμο εργαλειο. μεχρι μετακομιση εχω κανει, ασφαλεστατο και αν προσεξεις να αγορασεις ενα καλο ειναι σαν να μην υπαρχει πισω απο το αυτοκινητο. και πιστευω οτι βολευει περισσοτερο και απο αγροτικο. Και αφου υπαρχει τζιπ θεωρω και υπερβολη το φρενο αδρανειας, αναλογα βεβαια με το ποσα κιλα θα κουβαλας. για 10 -15 μελισσακια ουτε να το συζητας, με κλειστα τα ματια
Ποιές πιστεύεις ότι είναι οι ιδανικές διαστάσεις ενός καλού τρέιλερ, ώστε να με βολέψει και στη μεταφορά των μελισσιών; Να έχει ψηλά παραπέτια; Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω στην αγορά του; Η σκέψη για μεταχειρισμένο; | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 4:54 pm | |
| to 1μ χ 2μ χωραει 6 κυψελες ανετα. και άλλες 6 απο πάνω = 12 δυόροφες (με καλό δέσιμο) | |
|
| |
Αποστολος Β. Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 296
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 5:23 pm | |
| helias το δικο μου ειναι 140Χ200 και το εφερα απο γερμανια [φορτωμενο 1000 κιλα]. επελεξα χωρις σουστες γιατι ειναι πιο χαμηλο αλλα με μεγαλητερη φθορα στα ρουλεμαν των τροχων. προληπτικη αλλαγη καθε 2 χρονια με κοστος 25 ευρω, αλλα αυτο ειναι θεμα δικης σου επιλογης. και για μεταχειρισμενο λεω ναι γιατι δεν υπαρχουν κρυφα κομματια και ειναι ευκολο να κανεις γενικο ελεγχο αλλα σιγουρα να προτιμησεις ενα "ελαφρας"κατασκευης στο πανω μερος του, χωρις μεγαλα παραπετα και χοντρη λαμαρινα για πατωμα, τα δεσιματα του εξ αλλου ειναι αλλου. | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 5:34 pm | |
| Το 140χ200 πόσες κυψέλες χωράει; Οι σούστες δεν προσδίδουν άνεση και προστασία στις κυψέλες από τυχόν εσωτερικές φθορές; Τα ψηλά πλαινά δεν θα εγγυηθούν και ασφαλέστερες μεταφορές, με καλύτερη εκμετάλευση ύψους; | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 8:13 pm | |
| Εγω θα σου ελεγα να παρεις πρωτα τις κυψελες και μετα το τρευλερ. Εγω πηρα πρωτα το τρευλερ και για τρεις ποντους δεν χωραει τρεις στο φαρδος. μεταφερω ανετα μεχρι 16 . | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 8:45 pm | |
| Για εσωτερικες διαστασεις να ρωτας....... Η κυψελη εχει πλατος 41,3 - 41,5 αντε και λιγο το στραβοκουμπομα... 42 cm ΑΡΑ.... πλατος τρεηλερ (εσωτερικο ) 126 cm και με λιγο αερα......130 cm για να μην βγενει ποιο εξω απο το αυτοκηνιτο... Στο μηκος μαζι με τη σανιδα πτησης και το πισω κλειδι....ειναι περιπου 55 - 58 αναλογα το κλειδι....(ελασμα , Σωτηροπουλου, κλπ).... ΑΡΑ.... μηκος τρεηλερ (εσωτερικο ) 232 cm και με λιγο αερα (για να καλυψεις τυχον διαφορες αν αγορασεις απο αλου καποια στιγμη)... 240 cm..... Αυτο οσον αφορα ενα κοινο ΙΧ .... γιατι 12 κυψελες 2οροφες ειναι σχεδον 600 + κιλα...και συν το βαρος του τρεηλερ .......!!!!!!!!!!!! δεν θα σε συμβουλευα να κανεις πολλα πειραματα στο βουνο....!!!!! για να μην και | |
|
| |
helias Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 10:46 pm | |
| Κατ΄αρχάς σας ευχαριστώ όλους σας, για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. -MILIBEE, τί διαστάσεις έχει το δικό σου τρέιλερ; -granazis, το 130χ240 μου φαντάζει πολύ μεγάλο! Δεν ξέρω βέβαια και δεν έχω οδηγήσει με τρέιλερ. Το αυτοκίνητό μου πιστεύω ότι το ρυμουλκεί άνετα (Ford Maverick 2.3), αλλά πιστεύω ότι ένα μικρότερο θα είναι πιο εύχρηστο. Δεύτερη σειρά δεν μπαίνουν, εαν τις δέσει κανείς μεταξύ τους; (όπως αναφέρει και ο gemininea) Ένα τρέιλερ με εσωτερικές διαστάσεις περίπου στο 130χ 180 (πάντα παραγγελία, γιατί απ΄ότι είδα υπάρχουν 125χ170 και 125χ200), μου φαντάζει καλό Θα χωράει άνετα 9 κυψέλες και ίσως κάνα δυό τρείς από πάνω, συνολικά περί τα 600 κιλά χωρίς το τρέιλερ. | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; Παρ Φεβ 18, 2011 11:13 pm | |
| Και δευτερη και τριτη μπαινουν........αναλογα τα χερια σου στo τιμονι.......και τη μεση σου στο φορτομα...... Εσυ αποφασιζεις.......
Έχει επεξεργασθεί από τον/την granazis στις Σαβ Φεβ 19, 2011 9:43 pm, 1 φορά | |
|
| |
| μελισσοκομικο οχημα, τι το θελουμε; | |
|