| Επεξεργασία Νέας Κυψέλης | |
|
+9μπετοβεν captain Maikpigasos GREEN MILIBEE ΣΠΥΡΕΤΟ granazis Κατσαρός θεοδόσιος gemininea 13 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΣΠΥΡΕΤΟ Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 230
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Δευ Φεβ 07, 2011 1:35 pm | |
| Αγαπητέ christos_max ναι η αναφορά μου στις τιμές περιλαμβάνει και το φπα. <<47? +φπα δυόροφη κομπλέ με αποσπόμενο πατο ... μα καλά τι τιμή είναι αυτή!!! lol! 8 ευρώ περίπου κάνει ένα καπάκι + 2 ορόφους Χ 16 ευρώπουλα ,δηλαδή 32 ευρώπουλα , έχουμε: 40 e , άντε και ένα 7-8 η βάση , φτάνουμε στα 47-48 ευρώ ...τόσο τουλάχιστον είναι οι τιμές από εμπόρους μελισσοκομικών ειδών στην Αθήνα. Με φπα εννοείται.>> Εγώ έχω μιλήσει με τον κατασκευαστή και έχω ψωνίσει αλλά περισσότερες κυψέλες οπότε και η τιμή ήταν άλλη. Ο φίλος gemininea (Κώστας) που μίλησα μαζί του πήρε μερικές κυψέλες και η τιμή είναι αυτή που λέει. Συνήθως τα καταστήματα δίνουν τιμές ανάλογα την ποσότητα.Βέβαια εγώ δεν κρίνω αυτό κρίνω την τιμή η οποία είναι υψηλή | |
|
| |
gemininea Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 135
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Δευ Φεβ 07, 2011 2:51 pm | |
| συμφωνώ με τον φίλο Σπυρέτο οτι η τιμή παίζει ανάλογα την ποσότητα, αυτο συμβαίνει παντού και πάντα.Όπως παίζει ρόλο η ποιότητα υλικού, κατασκευής και λοιπά.Επειδή υπάρχει περίπτωση να κάνω κάποιο λάθος στην τιμή,47 η 44 , θα ξαναπάω αυτές τις μέρες να πάρω και άλλες κυψέλες και θα σας πω ακριβώς.Όσο για την ποιότητα, επειδή πήρα μερικές κυψέλες και απο κάποιους άλλους ....... θα ξαναπάω Χαλκίδα με κλειστά μάτια. | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Τρι Φεβ 08, 2011 3:31 pm | |
| Τελικά όντως ειχα λαθος. Ειναι 44 + φπα και 20 +φπα το πενταρακι Η δυοροφη με σταθερο πατο χωρις σίτα δεν θυμαμαι ποσο εχει ...νομιζω 8? λιγοτερο. | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Πεμ Φεβ 17, 2011 10:14 am | |
| | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Πεμ Φεβ 17, 2011 1:43 pm | |
| Kαλογεμιστες, το χρωμα ειναι η τεχνικη του ιχνηλατη? Με τι εβαψες? | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Πεμ Φεβ 17, 2011 2:25 pm | |
| Ένα χέρι βερνίκι εμποτισμού νερού και 2 χέρια λινέλαιο με νέφτι πεύκου 1:1 ειναι οι πρώτες και ειπα να τις προσέξω οι επόμενες θα γίνουν με παραφίνη χρωματισμένη (του χρόνου να είμαστε καλά) Ευχαριστώ MILIBEE ... επίσης!!!!!!!! | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Πεμ Φεβ 17, 2011 3:46 pm | |
| Το διαλυτικό που χρησιμοποιείτε και παράγεται από την ριτίνη πεύκου, παρ όλο που παράγεται από φυτικό προιόν είναι 100% τοξικό... Άρα ο συνδιασμός λινέλαιου με νεφτι πεύκου μετατρέπει ένα 100% φυτικό-οικολογικό προιόν σε τοξικό..!!! Επιπλέον το νέφτι χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για την αραίωση των χρωμάτων και δεν λειτουργεί ως στεγνωτικό. | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Πεμ Φεβ 17, 2011 5:19 pm | |
| Νέφτι πεύκου = τερεβινθινη Η τερέβινθος ή τσικουδιά ή κοκκορεβυθιά ή τραμιθιά ή και τριμιθιά (Pistacia terebinthus) είναι ένα δένδρο πολύ γνώριμο στην περιοχή της Μεσογείου, για τους νόστιμους και πικάντικους καρπούς του Κύριος σκοπός της καλλιέργειάς της δεν είναι τα νόστιμα και μυρωδάτα τσίκουδα αλλά η κρεμεντίνα. Αυτή είναι ρητίνη όμοια με το ρετσίνι του πεύκου, από την οποία, μετά από ειδική επεξεργασία (βρασμός), παράγεται η τερεβινθίνη, το γνωστό νέφτι (Chian or Scio turpentine). Ακόμη χρησιμοποιείται σε βερνίκια και είναι βασικό συστατικό σε λαδομπογιές.
Αν έχεις κάποιο στοιχείο για την τοξικότητα του συγκεκριμένου υλικού θα ήθελα να το μάθω. Επίσης δεν το χρησιμοποιώ ως στεγνωτικό αλλά για αραίωση προκειμένου να γίνει το λινέλαιο πιο αραιό και να εισχωρήσει πιο πολύ στο ξύλο. Στεγνωτικό δεν χρησιμοποιώ γιατί όντως είναι όχι απλά τοξικό αλλά και καρκινογόνο. | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Πεμ Φεβ 17, 2011 9:00 pm | |
| Tα έμαθα από φίλο που έχει βιοτεχνία με χρώματα εδώ και χρόνια... Θα μαθω εντός των ημερών περισσότερα και θα επανέλθω | |
|
| |
sd21gr Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 56
| Θέμα: Απ: Επεξεργασία Νέας Κυψέλης Παρ Νοε 04, 2011 6:14 pm | |
| Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Για οικονομία χώρου γράφω την απορία μου εδώ. Με εμπειρία λοιπόν σαν βοηθός ,πήρα τώρα τις πρώτες μου κυψέλες για να ξεκινήσω τον δικό μου κήπο. Ο πωλητής μου πρότεινε ένα ειδικό, οικολογικό χρώμα και τις πέρασα απλά κ μόνο με αυτό. Ούτε κάψιμο για απολύμανση ούτε τρίψιμο ούτε παραφίνη κτλ κτλ... Εκανα λάθος; Γιατι δεν βλέπω κανείς να το προτείνει αυτό; Δεύτερη απορία , η κυψέλη που πήρα είναι με μικρή είσοδο.Τι διαφορές έχει σε σχέση με τις άλλες που είναι ανοιχτές από ακρη σε άκρη;Επρεπε να πάρω με μεγάλη; Ευχαριστώ!
*οι κυψέλες είναι από ξύλο θαλάσσης | |
|
| |
| Επεξεργασία Νέας Κυψέλης | |
|