Να ρωτησω και κατι που εχει σχεση με την αλλεργια. Ο χωρος που εχουμε ολα τα μηχανηματα που επεξεργαζομαστε το μελι.οι αρχαριοι που εχουμε 10 κυψελες,μπορει να ειναι ενα δωματιο 15 τμ στο το υπογειο του σπιτιου?? Στο σπιτι βεβαια απο πανω μενει η οικογενεια.
Διαβασα οτι αλλεργια μπορει να ερθει και τον χειμωνα,χωρις να παμε στα μελίσσια επειδη μενουμε πολλες ωρες στο δωματιο εργασιας που ειναι και αυτο γεματο γυρεις,κεντρια,πλαισια,στολες κτλ και διαβασα οτι ουτε και εκει δεν πρεπει να μπαινουν αλλοι ανθρωποι εκτος του μελισσοκομου. Ο χωρος αυτος πως πρεπει να ειναι??πρεπει να εχει και αυλη εξω υποστεγο για να βγαζουμε πλαισια και κυψελες .Το υγειονομικο τον ελεγχει τον χωρο και πρεπει πρωτα να τον εγκρινει??
και πως γινεται ο καθαρισμος του χωρου,η αποαλλεργοποιηση του χωρου.
Τι ειναι καλυτερο να βρω ενα χωραφι με πορτοκαλια και αφυτευτο χωρο και να εχει και μικρο σπιτι με ρευμα και νερο και εκει να βαλω τις κυψελες και στο σπιτακι να εχω το χωρο επεξεργασιας.
ή να βαλω τις κυψελες σε ενα χωραφι αφυτευτο αδειο στην εισοδο της πολης μου και να εχω το χωρο επεξεργασιας του μελιου στο υπογειο στο σπιτι μου στην πολη.