Αν κατάλαβα καλά η ερώτηση σου είναι αν χωρίς χτισμένα πλάισια θα μπορέσεις να πάρεις μέλι από το θυμάρι.
Λίγο δύσκολο...Δεν νομίζω να σου βγεί... Πόσα σμήνη έχεις;;; Ίσως να μπορούσες να ταϊσεις μερικά και να τα πιέσεις να χτίσουν,βγάζοντας τον σφραγιζμένο γόνο και δίνοντάς τον σε άλλα μελίσσια που θα χρησιμοποιήσουν τα πλαίσια αυτά που σύντομα θα αδιάσουν αφού θα βγούνε οι μελισσες, για να τα γεμίσουν μέλι, και δίνοντας στα πρώτα μελισσάκια αχτιστα και τροφοδοσία για χτίσιμο.
Πλεονέκτημα οτι θα έχεις πιο δυνατά τα μελίσσια που θα μαζέψουν θυμάρι αφού θα πάρουν πολυ πλυθησμό από τον ξένο γόνο και θα εχουν καλή απόδοση.
Μειωνέκτημα οτι θα γονατίσεις τα μελίσσια που θα χτίσουν καθώς θα τους πάρεις πολύ μελλοντικό πλυθησμό.
Δεν το έχω εφαρμώσει ποτέ αλλά η μόνη ιδέα που μου ήρθε διαβάζοντας το θέμα σου ήταν αυτή. Βέβαια Εξαρτάται από το πλήθος των σμηνών που έχεις και συνεπώς από την δυνατότητα που έχεις να βάλεις αρεκτούς κλειστους γόνους στα μελίσσια ''συλλέκτες''.
Τέλος θα προσθέσω οτί οι πιθανότητες για την επιτυχεία του σχεδίου που αναφέρω θα αυξηθούν αν κατα την ενδυνάμοση τον μελισσιών ''συλλεκτών' καταφέρεις να βάλει 8-10 πλαίσια κλειστό γόνο στο καθε ένα σε έναν όροφο με διάφραγμα.