Απο εβδομαδα θα αρχισω να συρματωνω τελαρα. Επειδη ειναι αρκετα σε αριθμο θα ηταν καλυτερα να αρχισω να σφιγγω μερικα απο τωρα η θα χαλαρωσουν μεχρι τον απριλιο που θα μπαινουν και τα κερια.
Μια αρκετά καλή και οικονομική λύση για συρμάτωμα πλαισείον από τον κ. Ντιόνια που χρησιμοποίησα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος είναι με σφιγκτήρα ξυλουργών
εγώ χρησιμοποιώ ένα παλιό θρανίο στο οποιο έχω τοποθέτησει 2 βίδες και έναν μοχλό που πιέζει το πλαίσιο κάνει την ίδια δουλειά με αυτά του εμποριου αν θέλεις ανεβάζω και photo.
Ο πρωτος τροπος ειναι πιο γρηγορος αλλα δεν σφιγγει καλα τα συρματα.(τζαμπα λεφτα). Με τον δευτερο τροπο πρηζονται τα χερια σου μετα τα 50 τελαρα αλλα το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο. Σημερα χαλασα καταλαθος ενα περσινο τελαρο και βρηκα το συρμα απο κατω τερμα χαλαρο. Συμβαινει και εσας αυτο να χαλαρωνει μετα απο 1 χρονο. Αν κοιταξετε στο φως τα φρεσκοχτισμενα τελαρα σας κανουν καθολου κοιλια?
Στο πρωτο τροπο αποκλείετε να μην σφίγγει καλα το σύρμα. Με τιποτα, κατι δεν κανεις καλα. Το δικό μου που ειναι ίδιας νοοτροπίας και χειρότερο σε κατασκευή τα τεντώνει τρελα. Το συγκεκριμένο το εχω δουλέψει και το εχω δει να το δουλεύουν κανει πολυ καλή δουλεια. Κατι κανεις λαθος εσυ φιλε μου
Matteus το ίδιο μηχάνημα έχω και εγώ όπως στην πάνω φώτογραφία μια χαρά τα έχω τα πλαίσια τεντωμένα μήπως αφου καρφώσεις το κάτω μέρος μετά δεν τα πιέζεις ανάμεσα τα σύρματα να πάρουνε τα μπόσικα? και μετά κάρφωμα στο πάνω μέρος και ξεσφύγεις και στα πάει τέντα!!!
χμμ δεν τα καταφερα εγω ε ? χαχα. Φιλε xunilz αφου περασω το συρμα και πρωτου καρφωσω το πρωτο καρφι κατω στριφογυριζω το καρουλι για να σφιξει κατω. Επειτα ξανα κανω το ιδιο και για το πανω καρφι. Τα μποσικα ειναι σιγουρα, θα ξαναδοκιμασω παλι αυριο. Επισης παρατηρησα οτι οσο πιο χοντρο ειναι το συρμα τοσο καλυτερο. Το πολυ χοντρο δεν δουλευεται στο χερι. Το μεσαιο παιζει να ειναι το καλυτερο.
Ευχαριστω παιδια!!
xunilz Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
Θέμα: Απ: ΣΥΡΜΑΤΩΜΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝ Παρ Απρ 08, 2016 12:53 am
Κάρφωσε στο κάτω το σύρμα το τέρμα δλδ και γύρνα το καρούλι στην συνέχεια πίεσε στο κέντρο τα δυο συρματα κρατώντας το καρούλι για να πάρεις τα μπόσικα απο τις έξω πλευρές του πλαισιου που έχει το σύρμα στα καψούλια καντο δυο τρεις φορές και θα πάρεις οσο μπόσικο έχει αν κρατάς και το καρούλι θα δεις με τα χέρια σου πόσο έχει τεντώσει κίολας το σύρμα , αν έχεις πρόβλημα θα σε βάλω κανα skype να στο δείξω βαρίεμαι να τραβάω βίντεο χαχαχαχαχαχαχαχα
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
Θέμα: Απ: ΣΥΡΜΑΤΩΜΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝ Παρ Απρ 08, 2016 9:25 am
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] Από την συγκεκριμένη πήρα την ιδέα..απλά την λαμαρίνα την στρατζάρισα σε σχήμα Π..πρόσθεσα και ένα ακόμη ράουλο (στην φωτο δεν υπάρχει)Και επειδή είμαι λάτρης του INOX μου βγήκε λίγο ακριβή!!!Υστερεί στα ράουλα που είναι μεγάλα...θέλουν κόψιμο κανέναν πόντο!!!