βρικα μια παλια χητρα και πατενταρισα την βαλβιδα της και εβαλα ενα σολινακι απο καθετηρα, ηστερα επιασα ενα παλιο καζανι και του εκανα μια τριπα 13 χιλιοστων στον πατο του για να βγενουν τα κερια, 4 μικρες τριπανοβιδες για να κρατανε το τουλι που βαζο μεσα τα κερια για να λιωσουν και ετοιμο.
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Κυρ Δεκ 11, 2016 4:16 pm
Πολύ ωραίο !!! Μπράβο !!!!!
oldman ptolemaida Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 18
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Κυρ Δεκ 11, 2016 5:44 pm
Ωραίο φιλαράκι, βάλε και το βίντεο αν είναι ευκολο
queen master Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 205
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Κυρ Δεκ 11, 2016 6:17 pm
αμα ξαναλιοσω κερια να ανεβασω και ενα βιντεο για την ωρα δεν εχω αλλα οποτε θα πρεπει να περιμενεις αδελφε. παντος δεν ειναι και το κατι το τρομερο. η χητρα ανεβαζει πιεση και βγενει απο το λαστιχακι του καθετηρα ο ατμος με πιεση και λιωνει τα κερια. εχω και ηλιακο κυροτικτη φτιαξει αλλα με τετια εποχη δεν εχει πολυ δηναμη ο ηλιος και ετσι εκανα αυτη την πατεντα να την δοκιμασω.
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Δευ Δεκ 12, 2016 11:09 am
Η θερμοκρασία που μπορεί να ανεβάσει το πετρογκαζ είναι πολύ μεγάλη , προσοχή με τη χύτρα , ίσως μια μεγαλύτερη βαλβίδα θα βοηθούσε στην καλύτερη εκτόνωση.
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Δευ Δεκ 12, 2016 1:45 pm
Κάτι τέτοιες πατεντουλες μου αρέσουν πολύ!Μπράβο! Στην κατσαρόλα που εχεις βάλει το τούλι έχεις κάνει μια τρύπα για το λάστιχο και έχεις κόψει τον πάτο?
queen master Μέλος
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Δευ Δεκ 12, 2016 5:04 pm
Την βαλβίδα την έχω άνοιξη με τρυπάνι 4 χιλιοστών οπότε δεν έχει πρόβλημα. Στην κατσαρόλα έχω βαρέσει με σφυρί τον πάτο να κάνει γουβα και εκεί έκανα μια τρύπα 13 χιλιοστά. Και σε συνδυασμό με τον ατμό δεν κολλάει το κερί στον πάτο της κατσαρόλας.
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Τρι Δεκ 13, 2016 11:36 am
χρονομετρησες περιπου την χυτρα σε ποση ωρα ξανα χρειαζεσαι νερό;
queen master Μέλος
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Τρι Δεκ 13, 2016 3:23 pm
Περίπου κάθε 3 ώρες. Μπορεί και παραπάνω. Αλλά σε τόση ώρα έχω λιώσει πάνω από 30 κηριθρες μπορεί και περισσότερο. Χωράει 3 κηριθρες την φορά και σε 10 με 15 λεπτά είναι λιωμενες.
queen master Μέλος
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Τετ Οκτ 18, 2017 3:14 pm
για καπιον συναδελφο που μου ειπε να ανεβασω και video πριν μια εβδομαδα αξιοθηκα να το κανω ξανα να λιωσο τα κερακια οποτε και το ανεβασα τωρα.
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Τετ Οκτ 18, 2017 9:41 pm
Αυτά τα diy μου αρέσουν γιατί δείχνουν ανθρώπους με όρεξη. Μια μικρή επισήμανση βαρύνουσας όμως σημασίας. Χρησιμοποιείς κουβά από χρώμα για να πέφτει εκεί το κερί. Είναι λάθος γιατί πρώτα από όλα δεν είναι ενδεδειγμένος ο κουβάς ο συγκεκριμένος να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα. Η χημικές προσμίξεις που έχει το χρώμα αν έρθουν σε επαφή με το κερί ίσως να περάσουν στο κερί σου και δεν ξέρεις τι αποτελέσματα θα έχει στην εξέλιξη των Μελισσίων σου. Θα σου πρότεινα να τον αντικαταστήσεις με άλλο σκεύος κατα προτίμηση ίνοξ. Για παράδειγμα ένα ταψί θα ήταν ότι έπρεπε ή μια άλλη κατσαρόλα καλώ από την υπάρχουσα.
queen master Μέλος
Θέμα: Απ: λιωσιμο κεριων Πεμ Οκτ 19, 2017 7:47 am
Τον κουβα τον εχω καθαρισει μεσα καλα τον εχω πλυνη αρκετες φορες δεν εχει ιχνος μεσα χρωματος. Τωρα αν εννωης οτι μπωρει σαν ηλικο πλαστικο να υπαρχει προβλημα οκ. Θα το αντικαταστησω.