| Να μαι κι εγώ | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
stala Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3
| Θέμα: Να μαι κι εγώ Κυρ Ιουν 05, 2016 9:34 am | |
| Καλημέρα σε όλους. Είμαι ερασιτέχνης νέος μελισσοκόμος. Αγόρασα επιτέλους δύο παραφυάδες τέλος Μαΐου. Δύσκολη περίοδος γιατί εκτός των άλλων πρέπει να χτίσουν και κεριά. Ελπίζω να τα καταφέρω και να πάνε όλα καλά, γιατί όχι αν χρειαστεί και με τη βοήθεια των μελών του φόρουμ. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Να μαι κι εγώ Κυρ Ιουν 05, 2016 2:59 pm | |
| Καλώς τον. Πολυ υπομονή να εχεις και να ενημερώνεσε συνεχώς. Οτι χρειαστεί εδω ειμαστε. Τροφοδότησε καλα για να σου χτίσουν κεράκια. Βάλε και σιροπακι και κάποιο καλής ποιότητας ζαχαροζυμαρο. | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Να μαι κι εγώ Κυρ Ιουν 05, 2016 9:57 pm | |
| φίλε Στάλα,
όπως καταλαβαίνεις από τα θέματα κ τις απαντήσεις, εδώ είμαστε: "Βάστα με να σε βαστώ, ν'ανεβούμε στο βουνό". Όλοι ρωτάμε για όλα.
Καλώς όρισες! | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Να μαι κι εγώ Κυρ Ιουν 05, 2016 10:42 pm | |
| | |
|
| |
stala Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Να μαι κι εγώ Κυρ Ιουν 05, 2016 10:46 pm | |
| Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τελικά σωστά έκανα εγγραφή στο φόρουμ. Βρήκα ανθρώπους να στηριχτώ. | |
|
| |
stala Νέο Μέλος
| Θέμα: Χτίσιμο κεριών Κυρ Ιουν 05, 2016 11:57 pm | |
| Δηλαδή αν κατάλαβα καλά πρέπει να βάλω και ζαχαροζύμαρο; Εγώ έβαζα μόνο σιρόπι !:1 περίπου 1 λίτρο την ημέρα.Και ποιο είναι το καλής ποιότητας ζαχαροζύμαρο; Δεν έχω δικά μου μέλια για να φτιάξω. Ρώτησα και εδώ στη Λευκάδα που βρίσκομαι τώρα διαθέτουν μόνα βανίλια. Ααα να αναφέρω ότι εκτός από σιρόπι έχω δώσει και υποκατάστατο γύρης (της μελισσοκομικής που βρήκα). Έχω 4 πλαίσια με γόνο , κατά κύριο λόγο σφραγισμένο. Η βασίλισσα γεννά ελάχιστα και όχι στα νεόκτιστα κεριά. Να παρεμβάλλω ανάμεσα στο γόνο κάποιο από τα νεόκτιστα πλαίσια, ή να βάλλω ανάμεσα ένα άχτιστο για να το χτίσουν και να γενίσει η βασίλισσα (όπως διάβασα σε κάποιο άλλο θέμα του φόρουμ. Μήπως να βάλλω αραιότερο σιρόπι; 2 νερό 1 ζάχαρη; | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Να μαι κι εγώ Δευ Ιουν 06, 2016 12:18 am | |
| | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Να μαι κι εγώ Δευ Ιουν 06, 2016 8:24 am | |
| - stala έγραψε:
Η βασίλισσα γεννά ελάχιστα και όχι στα νεόκτιστα κεριά. Να παρεμβάλλω ανάμεσα στο γόνο κάποιο από τα νεόκτιστα πλαίσια, ή να βάλλω ανάμεσα ένα άχτιστο για να το χτίσουν και να γενίσει η βασίλισσα (όπως διάβασα σε κάποιο άλλο θέμα του φόρουμ. Μήπως να βάλλω αραιότερο σιρόπι; 2 νερό 1 ζάχαρη; είναι κάτι που εσύ θα το κρίνεις ανάλογα με την διάθεση που δείχνει το μελίσσι να χτίζει... κι αυτό διαφέρει από τόπο σε τόπο κι από εποχή σε εποχή. Είναι δύσκολο κάποιος από την Καστοριά λχ. να εκτιμήσει τι ακριβώς συμβαίνει ταυτόχρονα στην Λευκάδα. Αν παρεμβάλλεις άχτιστο, ουσιαστικά αναγκάζεις το μελίσσι να σου το χτίσει ή αν ήταν Μάρτης-Απρίλης να το θεωρήσει φραγμό και να σμηνουργήσει. Πάντως με το σιρόπι (1:1 ή 2:1) βανίλια ή ζαχαροζύμαρο και γυρεόπιτα μαζί, δεν νομίζω να έχει ανάγκη από τπτ. Θα βρει σύντομα το δρόμο του... ΥΓ: ο γόνος είναι πάντα συνάρτηση κ του πληθυσμού. | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Να μαι κι εγώ Δευ Ιουν 06, 2016 10:10 am | |
| - Κώδικας:
-
Αν παρεμβάλλεις άχτιστο, ουσιαστικά αναγκάζεις το μελίσσι να σου το χτίσει ή αν ήταν Μάρτης-Απρίλης να το θεωρήσει φραγμό και να σμηνουργήσει. την έχω πατήσει ΠΡΟΣΟΧΗ στης σφήνες ! | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Να μαι κι εγώ Δευ Ιουν 06, 2016 2:52 pm | |
| Πιστεύω ότι η βασίλισσα θα γεννήσει πολλά αυγά όταν αυξηθεί κι ο πληθυσμός. Για 5άρι μελίσσι τα 4γόνο είναι ιδανικά. Μόλις εκκολαφθεί αυτός θα δεις ότι η βασίλισσα αμέσως θα γεννήσει στα ελεύθετα κελιά. Καθώς θα εκκολάπτονται νέες μέλισσες, ο πληθυσμός θα αυξάνεται και η βασίλισσα θα γεννά και θα επεκτείνει το γόνο σε περισσότερα από τα 4 πλαισια. Λογικά θα αργήσει γιατί δεν έχουμε Άνοιξη και πολλές τροφές. Αυτό όμως είναι σχετικό. Εξαρτάται και από τον τόπο, τον καιρό κ.λ.π. Πάντως με την τροφοδοσία που του κάνεις θα αναπτυχθεί. Εάν βλέπεις ότι χτίζει, μ9λις ολοκληρώνει το ένα δίνε άλλο άχτιστο. Κάτι 5άρια που έχω είναι στάσιμα από την Άνοιξη. Μην περιμένεις μεγάλα άλματα. | |
|
| |
| Να μαι κι εγώ | |
|