| μελιτοφορια πευκου | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
DIMILIOD Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 248
| Θέμα: μελιτοφορια πευκου Τρι Ιουν 14, 2016 5:24 pm | |
| γεια σασ.θελω να ρωτησω για την μελιτοφορια του πευκου,αν θα αλαξει ο χρονοσ που θα αρχισει να δινει μελι τον αυγουστο?το ρωταω αυτο γιατι φετοσ ολεσ οι ανθοφοριεσ εχουν παει τουλαχιστον 15-20 πιο νωρισ.με το πευκο τι γινεται? | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Τρι Ιουν 14, 2016 5:42 pm | |
| Καλη σκεψη με ενδιαφερει και εμενα να μαθω. Αν και προσωπικα δεν πιστευω οτι τα μεγαλα δεντρα ξεγελιουνται ευκολα απο τον καιρο | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Τρι Ιουν 14, 2016 10:27 pm | |
| Ντίμι, η μελιτοφορία ούτως ή άλλως δίνει ραντεβού με +/- 10 μέρες διαφορά...
Ματέο, δεν δίνει το πεύκο αλλά η Μαρχαλίνα - νομίζω ότι φέτος, τα πράματα σταθεροποιήθηκαν λίγο-πολύ μετά τον Απρίλη. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Τρι Ιουν 14, 2016 11:24 pm | |
| - olomelia έγραψε:
- Ντίμι, η μελιτοφορία ούτως ή άλλως δίνει ραντεβού με +/- 10 μέρες διαφορά...
Ματέο, δεν δίνει το πεύκο αλλά η Μαρχαλίνα - νομίζω ότι φέτος, τα πράματα σταθεροποιήθηκαν λίγο-πολύ μετά τον Απρίλη. λολ σωστος αφηρημενος ... και εγω ετσι πιστευω. Παντως την Μαρχαλινα σιγουρα την επηρεαζει ο καιρος | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Τετ Ιουν 15, 2016 12:39 am | |
| - matteus έγραψε:
- Παντως την Μαρχαλινα σιγουρα την επηρεαζει ο καιρος
έχεις δίκαιο, η Μαρχαλίνα θέλει δροσιά και σχετικά ψηλή υγρασία... γι αυτό και στο πρώτο βάρεμα, τα μελίσσια δουλεύουν κατά 80% μέχρι τις 8:00-8:30 πμ. Ετοιμάζεσαι για Χαλκιδική ή για Θάσο; | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Τετ Ιουν 15, 2016 10:39 am | |
| - olomelia έγραψε:
- matteus έγραψε:
- Παντως την Μαρχαλινα σιγουρα την επηρεαζει ο καιρος
έχεις δίκαιο, η Μαρχαλίνα θέλει δροσιά και σχετικά ψηλή υγρασία... γι αυτό και στο πρώτο βάρεμα, τα μελίσσια δουλεύουν κατά 80% μέχρι τις 8:00-8:30 πμ.
Ετοιμάζεσαι για Χαλκιδική ή για Θάσο; Καλημερα. Δεν εχω παει καμια χρονια στο πρωτο βαρεμα. Παντα πηγαινα στο δευτερο που ειναι πιο αποτελεσματικο. Αν δεν τρυγησω φετος στο βουνο η μονη λυση ειναι βαμβακια που τα φοβαμαι η κανω υπομονη και αναλογα πως ειναι και τα μελισσια παω στο πρωτο βαρεμα. Δυστυχως στην Θασο δεν μπορω να μπω γιατι δεν εχω δικο μου φορτηγο και δεν θελω να μπω στην διαδικασια να νοικιασω. Ισως του χρονου που θα εχω πιο πολλα μελισσια και θα ειμαι και πιο οργανωμενος. | |
|
| |
DIMILIOD Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 248
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Πεμ Ιουν 16, 2016 7:22 am | |
| καλημερα και ευχαριστω οσουσ απαντησαν. | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Πεμ Ιουν 16, 2016 9:55 am | |
| μεταφερουμε δεικτες στα πευκοδαση περιπου στις 5 με 10 ιουλη ετσι ωστε τα μελισσια να εχουν ντοπιασει και να ειναι ετοιμα για πιθανη μελιτοφορια απο 15 ιουλη και μετα.Παρακολουθουμε το πεταμα αξημερωτα αν δουλευουν μονο τοτε μεταφερουμε.Στο πρωτο βαρεμα πανε μονο δυνατα μελισσια γιατι εκτος οτι δεν εχει κατι αλλο μαζι με το πευκο οι ωρες συλλογης ειναι λιγες 5 με 8 το πρωι και 7 με 9 το βραδυ.Αν μπορουμε να τα σκιασουμε θα ειναι καλυτερα.Αγαπημενος καιρος του εργατη υψηλα ποσοστα υγρασιας και θερμοκρασια κοντα στους 21 η οπως αλλιως θα τα λεγαμε κουφονότια. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Πεμ Ιουν 16, 2016 6:53 pm | |
| - koske έγραψε:
- μεταφερουμε δεικτες στα πευκοδαση περιπου στις 5 με 10 ιουλη ετσι ωστε τα μελισσια να εχουν ντοπιασει και να ειναι ετοιμα για πιθανη μελιτοφορια απο 15 ιουλη και μετα.Παρακολουθουμε το πεταμα αξημερωτα αν δουλευουν μονο τοτε μεταφερουμε.Στο πρωτο βαρεμα πανε μονο δυνατα μελισσια γιατι εκτος οτι δεν εχει κατι αλλο μαζι με το πευκο οι ωρες συλλογης ειναι λιγες 5 με 8 το πρωι και 7 με 9 το βραδυ.Αν μπορουμε να τα σκιασουμε θα ειναι καλυτερα.Αγαπημενος καιρος του εργατη υψηλα ποσοστα υγρασιας και θερμοκρασια κοντα στους 21 η οπως αλλιως θα τα λεγαμε κουφονότια.
Νομιζω 15 Ιουλιου ξεκιναει στην Θασο. Για ευβοια και για χαλκιδικη λιγο αργοτερα. Οταν λες δυνατα μελισσια εννοεις 20αρια ετσι? Τι γινεται σε περιπτωση που δεν παει καλα το πευκο. Αυτα τα μελισσια μπορουν να εκμεταλλευτουν και το δευτερο βαρεμα. Επισης θα ηθελα να μαθω αν τα μελισσια τα οποια περασαν απο τα βαμβακια μπορουν να εκμεταλλευτουν το πρωτο βαρεμα. Αλλοι λενε οτι επιβαλλεται γιατι γονευουν και αλλοι λενε οτι αν μεινουν αρκετο καιρο στα βαμβακια δεν γινετε. | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Πεμ Ιουν 16, 2016 8:49 pm | |
| Συνήθως του αη Λια 20 Ιουλίου μεταφερόμαστε στο πρωτο βαρεμα. Στο θέμα δυνατά μελίσσια όσο πιο δυνατά τόσο καλυτερα 10 γόνους 20 ρια μαυρα τα βάζουμε σφιχτά σε 19 πλαίσια αφού όμως προερχονται απο καστανιά.Μελίσσια που είναι σε ηλιανθους και βαμβάκι θα πρεπει να περάσουν απο πρώιμη σουσουρα, πολυκομπο ή κισσό και να μπουν στο δεύτερο βαρεμα.Δεν κολαμε όμως στις ημερομηνίες διότι αν το πεύκο δεν ξεκινήσει δεν μεταφέρουμε νωρίτερα γιατί τα μελίσσια θα χτυπηθούν. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μελιτοφορια πευκου Σαβ Ιουν 18, 2016 7:26 pm | |
| - koske έγραψε:
- Συνήθως του αη Λια 20 Ιουλίου μεταφερόμαστε στο πρωτο βαρεμα. Στο θέμα δυνατά μελίσσια όσο πιο δυνατά τόσο καλυτερα 10 γόνους 20 ρια μαυρα τα βάζουμε σφιχτά σε 19 πλαίσια αφού όμως προερχονται απο καστανιά.Μελίσσια που είναι σε ηλιανθους και βαμβάκι θα πρεπει να περάσουν απο πρώιμη σουσουρα, πολυκομπο ή κισσό και να μπουν στο δεύτερο βαρεμα.Δεν κολαμε όμως στις ημερομηνίες διότι αν το πεύκο δεν ξεκινήσει δεν μεταφέρουμε νωρίτερα γιατί τα μελίσσια θα χτυπηθούν.
20αρια μελισσια με 10 γονους αρχες αυγουστου εγω δεν ειχα ποτε. Ισως γιατι προηγειται τρυγος πιο μπροστα. Για να δουμε φετος με την καστανια ισως αλλαξουν τα πραγματα. Το πιο σημαντικο ειναι αυτο που ειπες να μην κολλαμε με τις ημερομηνιες. Να χρησιμοποιουμε δικα μας σημαδια και να μην επαναπαυομαστε στο τι λενε οι αλλοι. | |
|
| |
| μελιτοφορια πευκου | |
|