DIMILIOD Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 248
| Θέμα: ερωτηση για την μελιτοφορια του πευκου Δευ Ιουλ 06, 2015 4:03 pm | |
| γεια σασ παιδια.θελω να ρωτησω για το ποτε ειναι καλυτερα να πασ τοισ μελισσεσ σου στο πευκο,α)στο πρωτο βαρεμα του εργατη τον αυγουστο?β)η στο δευτερο βαρεμα τον σεπτεμβριο?εχω ακουση οτι τον αυγουστο το πευκο δεν δινει πολυ μελι και οτι το πολυ μελι το δινει τον σεπτεμβριο.σωστω?και κατι δευτερο,εαν πασ μια μελισσα με 18-20 πλαισια πλυθησμο στοισ αρχεσ του αυγουστου στο πευκο και τησ βαλεισ γυρεοπιτα,μπωρεισ να την αφησεισ εκει μεχρι τα τελη του σεπτεμβριου και να ειναι και στα 2 βαρεματα του εργατη του πευκου παραγωγικη? | |
|
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: ερωτηση για την μελιτοφορια του πευκου Δευ Ιουλ 06, 2015 6:56 pm | |
| Οχι δεν μπορεις να παραμεινεις στο πευκο και για τα 2 βαρεματα. Θα φυγεις με αδειες κασες. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να πας τον Αυγουστο με δυνατα μελισσια και επειτα να τα πας στην σουσουρα. Αμα ξαναγονεψουν και δυναμωσουν μπορεις να τα πας και τον Σεπτεμβρι. Γενικα τον αυγουστο τα μελισσια ειναι ακομα δυνατα αλλα δεν ευνοουν οι θερμοκρασιες και η υγρασια. Ποιος εχει ομως δυνατα μελισσια στα μεσα Σεπτεμβριου? | |
|
av Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ερωτηση για την μελιτοφορια του πευκου Δευ Ιουλ 06, 2015 9:36 pm | |
| matteus και εγώ πρέπει να είμαι στα πεύκα και Αύγουστο και Σεπτέμβριο, βασικά από τώρα είμαι (μην ρωτάς για το πρέπει... πρέπει). την άλλη εβδομάδα τρυγάω θυμάρι. έχω τώρα ακακία και λιγαριά, περιμένω σε μέρες τα μούρα και μετά ακονιζιά, αρκουδόβατο, πεύκο και ρείκι. από γύρη δεν νομίζω πως θα έχω θέμα. πρώτη φορά σε αυτό τομέρος Λες να έχω πρόβλημα | |
|
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: ερωτηση για την μελιτοφορια του πευκου Τρι Ιουλ 07, 2015 12:53 am | |
| - av έγραψε:
- matteus και εγώ πρέπει να είμαι στα πεύκα και Αύγουστο και Σεπτέμβριο, βασικά από τώρα είμαι (μην ρωτάς για το πρέπει... πρέπει). την άλλη εβδομάδα τρυγάω θυμάρι. έχω τώρα ακακία και λιγαριά, περιμένω σε μέρες τα μούρα και μετά ακονιζιά, αρκουδόβατο, πεύκο και ρείκι. από γύρη δεν νομίζω πως θα έχω θέμα.
πρώτη φορά σε αυτό τομέρος Λες να έχω πρόβλημα είσαι τοσο σιγουρος ότι θα τρυγισεις θυμάρι; Αττική τα εχεις; Απλά ρωτάω μια και όσους έχω ρωτηση...δεν φετος..αν θελεις απαντησε μου
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mpampis13 στις Τρι Ιουλ 07, 2015 11:56 am, 1 φορά | |
|
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: ερωτηση για την μελιτοφορια του πευκου Τρι Ιουλ 07, 2015 11:22 am | |
| Καλημερα, υπαρχουν πευκοδαση τα οποια εχουν αρκουδοβατο, ακονιζιες και σουσουρα. Σε εμας περυσι υπηρξαν αρκετοι μελισσοκομοι οι οποιοι εκατσαν σχεδον και στα 2 βαρεματα. Ειχαν προηγηθει βροχες ομως και πηγε πολυ καλα η σουσουρα εκει. Γενικα στην μελισσοκομια δεν ειναι τιποτα στανταρ, η γνωμη και η τεχνικη του καθενος αλλαζει απο τοπο σε τοπο.
Εγω τωρα τα εχω σε δασος με βελανιδιες. Αρκετοι μελισσοκομοι αναφερουν οτι τα μελισσια ταλαιπωρουνται παρα πολυ στις βελανιδιες και δεν ειναι για πευκα μετα, δυσκολα συνερχονται. Παρ' ολα αυτα εμενα εχουν αρκετο γονο γιατι ειχαν και συνεχιζουν να βαζουν γυρη. | |
|
DIMILIOD Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 248
| Θέμα: Απ: ερωτηση για την μελιτοφορια του πευκου Πεμ Ιουλ 09, 2015 8:51 am | |
| καλημερα.ευχαριστω οσουσ απαντησαν. | |
|