| Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! | |
|
+8xunilz NikoT george kis jim074 psath NikTheGreek nikos37 joncr 12 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
joncr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 40
| Θέμα: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 3:38 pm | |
| Σημερα το πρωί με φίλο μου μελισσοκόμο , πηγαμε και βαλαμε στο οικοπεδάκι μου τα πρωτα μελισσάκια μου. Η ψυχολογία μου αυτη την στιγμή μιας και όλα πηγαν καλα , ειναι στα ύψη! Πήρα 2 δεκαρια μελισσια πολύ δυνατα , από αλλον γνωστό και πολυ παλιο μελισσοκόμο , και μετα απο σκεψη και ελενχο στο ενα ανεβασαμε οροφο , και το αλλο το σπασαμε σε 2 παραφυαδες . Στο ενα αφησαμε την βασιλισσα και από το αλλο θα περιμενουμε να βγαλει δική του.... Τριτη ξανα επισκεψη , χωρις ελενχο , και το άλλο Σαββατο ελενχο κανονικά , ταισμα κτλ.... | |
|
| |
nikos37 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 3:42 pm | |
| | |
|
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 336
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 3:45 pm | |
| Σου ευχομαι ν απολαμβανεις καθε μερα στα μελισσακια σου σαν την σημερινη !!!
Καλοριζικα !!! | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 7:20 pm | |
| Καλορίζικα!!! Καλά μέλια και να τα εκατοστήσεις!!! | |
|
| |
jim074 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 16
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 7:30 pm | |
| Καλορίζικα και καλή αρχή. | |
|
| |
george kis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 72
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 7:59 pm | |
| | |
|
| |
NikoT Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 54
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 8:24 pm | |
| Καλή αρχή και παραγωγική χρονιά !! | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 8:26 pm | |
| Eυχαριστω πολυ για τις ευχές σας Εχω καποιες σκεψεις για τον χειρισμό που εκανε ο φιλος μου στις παραφυαδες. Το ενα δεκαρι ειχε μεσα ενα πλαισιο με βασιλλικο κελι και κηφινοκελια. Κατα την αποψη του παλιου μελισσοκομου ( και δασκαλου του δικού μου δάσκαλου...χαχαχα) επιλεκτικε για αυτον σκοπο , δηλαδη για να σπασει στα 2... Διαβαζω ομως διαφορα στο ιντερνετ και μου δημιουργουνται αποριες , οπως : Οι συλλεκτριες απο την "ορφανή" παραφυάδα , δεν θα επιστρεψουν στην αλλη οπου ειναι και η βασιλισσά τους;; | |
|
| |
xunilz Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 8:52 pm | |
| Η απόσταση της παραφίαδας πρέπει να είναι στα 3 χιλίομετρα μακρία διαφορετικά ναι πάνε η συλλέκτριες στην μητρική κυψέλη | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 8:57 pm | |
| - xunilz έγραψε:
- Η απόσταση της παραφίαδας πρέπει να είναι στα 3 χιλίομετρα μακρία διαφορετικά ναι πάνε η συλλέκτριες στην μητρική κυψέλη
Mητρική Κυψελη δεν υπαρχει. Το μελισσι χωριστικε σε 2 αλλες κυψελες επιτοπου. Εκτος αν εννοεις μητρικο αυτο που ειναι η βασιλισσα . Η κυψελη ηρθε απο 100χλμ μακρυα πριν χωριστει | |
|
| |
xunilz Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 02, 2016 9:52 pm | |
| Μητρική αυτό που έχει την βασσίλισα μέσα . Το πριν χωριστεί δεν έχει σημασία αν ήτανε 100 χιλιόμετρα μακρία , όταν χωρίζεις ένα μελισσάκι να ξέρεις πάντα οι συλλέκτριες θα πάνε πίσω εκεί που είναι η βασσίλισα τους | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Κυρ Απρ 03, 2016 2:22 am | |
| Καλησπέρα και απο εμενα. Οι συλλεκτριες θα πάνε να μπουν στο ίδιο μέρος απο το οποίο βγήκαν. Ειναι δεν ειναι μεσα η βασίλισσα θα μπουν στο ίδιο μέρος απο το οποίο απογειώθηκαν. Άλλωστε και το κόψιμο παραφυάδων με την μέθοδο Μπεκα( που απο οτι καταλαβα αυτο εκαναν τα παλικάρια μας) εκει στηρίζεται. Αν η μητρική Κυψέλη μετακινηθεί 5-6 μέτρα δεξια αριστερα(και παραπανω) η και πισω και στη θέση της βάλουμε μια άδεια Κυψέλη με πλαίσια όλες οι συλλεκτριες θα πάνε στην άδεια Κυψέλη χωρίς να τους νοιάζει αν ειναι μεσα η οχι η βασίλισσα. Αν υπαρχει φρέσκος γόνος τότε αυτομάτος γίνονται παραμανες και φτιάχνουν ΒΚ. Υ. Γ. Πολυ καλή δουλεια έκανες. Άντε καλή αρχη και καλή δύναμη Υ. Γ. 1 ελπίζω να βάλατε και νεράκι. | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Κυρ Απρ 03, 2016 9:17 am | |
| - mpampis13 έγραψε:
Υ. Γ. 1 ελπίζω να βάλατε και νεράκι. E ναι νερακι βαλαμε. Το μπλε μπετονακι ειναι στην φωτογραφια , που σταζει πανω σε μια σανιδα. Αυτο ειναι προχειρη λυση . Ετοιμαζω καλητερη πατεντα και θα τοποθετηθει την Τριτη. Βασικά τα πρωινα εχει πολυ υγρασια το μερος , φαντασου 50 μετρα περπατημα και τα παπουτσια εγιναν μοπυσκεμα μεχρι μεσα... | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Κυρ Απρ 03, 2016 2:05 pm | |
| Καλορίζικα!!! Και καλά μέλια, αν κρίνω από τον ενθουσιασμό και την αγάπη που δείχνεις θα τα χιλιάσεις !!! | |
|
| |
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Κυρ Απρ 03, 2016 3:55 pm | |
| Καλορίζικα να τα πολλαπλασιάση !!!
Για δική σου *ασφάλεια* μην πηγαίνεις με σκούρα ρούχα θα σε *φάνε* . | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Κυρ Απρ 03, 2016 5:16 pm | |
| Τσιμπιματα εφαγα 2 στο λαιμο το πρωι κατα την μεταφορα απο καποιες αργοπορημενες συλλεκτριες που ειχαν μαζευτει στος αεραγογους. Μετα με την στολη και γυμνα χερια δεν με τσιμπισε καποια. Το παντελονι ειναι γκρι ανοιχτο , αλλα φαινεται σκουρο στην φωτο. Δεν περνανε οι ωρες να παω στα μελισσάκια μου....χαχαχαχα | |
|
| |
pierios Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 66
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Κυρ Απρ 03, 2016 7:38 pm | |
| Καλή αρχή με τα μελισσάκια σου! Να τα προσέχεις για να μπορείς να τα χαίρεσαι! | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Τετ Απρ 06, 2016 5:51 am | |
| | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 09, 2016 8:59 pm | |
| Μια εβδομαδα περασε που εβαλα τα μελισσακια μου , και σημερα πηγαμε για ελενχο με τον δασκαλο μου , να δουμε πως πανε. Το δεκαρι οπου προσθεσαμε οροφο , και 4 ακτιστα πλαισια , τα ειχε κτισει ολα και ταχε γεμισει γυρες. Η παραφυαδα με την βασιλισσα , και αυτή τα ιδια ( εκτισε πληρως τα 2 πλαισια που χαμε βαλει) Η παραφυαδα χωρις βασιλισσα , ειχε κτισει το ενα πλρως και το αλλο λιγο. Ειχε βγαλει βασιλλοκελια , οπου κρατησαμε τα 2-3 καλυτερα και χαλασαμε τα αλλα.
Τα μελισσια πανε σφεντωνα , και εχω τρελλαθει απο τη χαρα μου. Ο δασκαλος (Κωστας) επαθε πλακα με την προοδο και φωναζε ενθουσιασμενος. Ειμαστε αισιοδοξοι και χαρουμενοι ! | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 09, 2016 9:06 pm | |
| Μπράβο να τα εκατοστήσεις! Είναι στ' αλήθεια πολύ εντυπωσιακό και ευχάριστο να βλέπεις το μελίσσι να προοδεύει. | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! Σαβ Απρ 09, 2016 10:00 pm | |
| | |
|
| |
| Τα πρώτα μου Μελισσάκια !!! | |
|