Το μοτέρ μου το χάρισε φίλος αλλά μπορεί να βρεθεί φθηνά. Από σκράπ 5-10 ευρώ ή από μαγαζιά μου φτιάχνουν πλυντήρια. Το ροοστάτη τον πήρα 25 ευρώ, χρειάστηκα 1 κομμάτι λαμαρίνα 15 ευρώ, σε μάστορα έδωσα 20 ευρώ να προσαρμόσει τις τροχαλίες στον άξονα και το μοτέρ. Τις τροχαλίες και το λουρί δεν θυμάμαι...
Αυτός ο ροοστάτης δεν γυρίζει το μοτέρ δεξιά, αριστερά αλλά μόνο προς μια φορά. Μπορεί βέβαια να γίνει εύκολα με ένα διακοπτάκι αλλά νομίζω δεν χρειάζεται αφού δεν είναι με αυτόματη αναστροφή πλαισίων.
Θέλω ακόμα να βάλω οργανάκι (δεν θυμάμαι πως λέγεται) να βλέπω με πόσες στροφές γυρίζει το μοτέρ.
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
Θέμα: Απ: Μετατροπή χειροκίνητου μελιτοεξαγωγέα σε ηλεκτρικό. Πεμ Ιουν 25, 2015 12:48 am
εχω μια απορια τι διαφορα εχει ενας απλος μελιτοεξαγωγες RADIAL η μιας περιστροφης (οπως θελετε πειτε το) με εναν μελιτοεξαγωγεα inverter με αναστροφη, αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το inverter
stavrost Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
Θέμα: Οδυσσεας!! Πεμ Ιουν 25, 2015 8:03 am
Μπραβο εξαιρετικη ιδεα και ευκολα εφαρμοσιμη
Με το inverter ρυθμιζεις τις στροφες του κινητηρα Ο radial κινητηρας δουλευει σε συγκεκριμενες στροφες
soulis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 23
Θέμα: Απ: Μετατροπή χειροκίνητου μελιτοεξαγωγέα σε ηλεκτρικό. Πεμ Ιουν 25, 2015 10:04 am
Καλημέρα σε όλους, πολύ ωραία και καλοφτιαγμένη κατασκευή. Μπράβο!Αν δεν είναι κόπος θα ήταν χρήσιμες μερικές πληροφορίες ακόμα.Έχω έναν τέτοιο (πιο παλιό) και σκουριάζει...Είχα σκεφτεί να να συνδεθεί αντί για μοτέρ με ποδήλατο (!) και τη μέρα του τρύγου να την ονομάσω ¨ημέρα crossfit¨ προσκαλώντας τους φίλους να ¨διαγωνιστούν¨ με έπαθλο ....μέλι!
Ο χαρακτηρισμός inverter ουσιαστικά δίνει το λόγο κατανάλωσης ισχύος προς το παραγόμενο έργο.Και το έργο είναι πάντα μεγαλύτερο απο την κατανάλωση.Αυτό σημαίνει οτι μια συσκευή κάνει την ίδια δουλειά με μικρότερη κατανάλωση απο μια συμβατική ή με ίσο ποσό ενέργειας μεγαλύτερη απόδοση.Όπως φαίνεται το παραπάνω σύστημα Μελιτοεξαγωγέας-Ποδήλατο-Μέλι για έπαθλο ΔΕΝ είναι inverter!
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
Θέμα: Απ: Μετατροπή χειροκίνητου μελιτοεξαγωγέα σε ηλεκτρικό. Πεμ Ιουν 25, 2015 10:10 am
soulis έγραψε:
Έχω έναν τέτοιο (πιο παλιό) και σκουριάζει...Είχα σκεφτεί να να συνδεθεί αντί για μοτέρ με ποδήλατο (!) και τη μέρα του τρύγου να την ονομάσω ¨ημέρα crossfit¨ προσκαλώντας τους φίλους να ¨διαγωνιστούν¨ με έπαθλο ....μέλι!
Εξαιρετική ιδέα!
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
Θέμα: Απ: Μετατροπή χειροκίνητου μελιτοεξαγωγέα σε ηλεκτρικό. Πεμ Ιουν 25, 2015 10:31 am
Πατριωτακι Βασίλη,πρώτα από όλα περιμενουμε εντυπώσεις και στομ τρύγο.επειτα θα χρειαστώ κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέρ κ του ροοστατη μια και μολις χειμωνιασει και ηρεμήσουμε λίγο θα είναι η πρώτη δουλεια που θα κανω
Πατριωτακι Βασίλη,πρώτα από όλα περιμενουμε εντυπώσεις και στομ τρύγο.επειτα θα χρειαστώ κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέρ κ του ροοστατη μια και μολις χειμωνιασει και ηρεμήσουμε λίγο θα είναι η πρώτη δουλεια που θα κανω
Θα γράψω εντυπώσεις όταν θα τρυγήσω. Να ρωτήστε ότι θέλετε Μπάμπη.
Μια ερωτηση παιδια μιας και ειμαι στην φαση μετατροπης του χειροκινητου σε ηλεκτρικο Ο καδος-καλαθι με ποσες στροφες πρεπει να γυριζει στην αρχη για να μην σπασουν οι κερυθρες και ποσες στροφες πρεπει να γυριζει στο τερμα ?
Μετατροπή χειροκίνητου μελιτοεξαγωγέα σε ηλεκτρικό.