- milmos έγραψε:
- αγοράζω από σκλαβενίτη την 0,85 ευρω, αλλά από έξω δεν λέει ότι είναι εισαγωγής. Μάλιστα το bar code είναι ελληνικό 520....
Υπάρχει πρόβλημα με αυτή την εισαγόμενη ζάχαρη?
"Καλή σας μέρα κι' αγαθή" (τραγουδιστάαααα).
Milmo, και υπόλοιποι εδώ,
θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια,
σχετικά με το 520 και
την "Ελληνικότητά" του, μα δεν ξέρω αν εδώ είναι η σωστή ενότητα. Κι ας μου το επιτρέψουν οι Συντονιστές.
Επειδή γνωρίζω λίγα πράγματα σχετικά με τις Συσκευασίες Προϊόντων λόγω (πρώην) επαγγέλματος*, εγώ θεωρώ χρέος μου να πω τριγύρω τί στο καλό γίνεται με τα συσκευασμένα προϊόντα εμπορίου (super Market). Δεν είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με τη Ζάχαρη μόνο αλλά γενικά με τα ΠροΪόντα και την επιλογή-προτροπή των πολιτών να αγοράζουν ΠροΪόντα με 520 στο bar-code, για να βοηθήσουν την ελληνικά πατωμένη οικονομία. Οι όποιες γνώσεις μου δυστυχώς αφορούν τα ΠροΪόντα που βρίσκονται στο Super Market και όχι αυτά που κάποιος ως Επαγγελματίας μπορεί να προμηθευτεί από Αποθήκες-και Εμπόρους σε μορφή Χονδρικής.
Δούλευα στην (Ελληνική)- Πολυεθνική Διαφήμιση. Μα όχι στις καμπάνιες. Στο Δημιουργικό ως ... γραφίστρια (αρτ-ντιρέκτορα με είπανε). Έφτιαχνα λοιπόν τα σήματα/ λογότυπα των Πελατών (εντυπα, μπλα, μπλα, μπλα... και ότι τυπώνεται σε χαρτί ή αλουμίνιο ή πλαστικό). Είχα όμως εξειδίκευση στις Συσκευασίες Προιόντων (για 14 χρόνια). Από το 1994-2008 "άλλαξε" αρκετά η "Πρώην Ελληνική"-Πολυεθνική Διαφήμιση ΚΑΙ καθώς παίζει Λειτουργικότατο ρόλο στην Παγκόσμια και την ελληνική Οικονομία, θα πάρω την πρωτοβουλία να πω 2 πράγματα με παραδείγματα.
Η πρώτη δουλειά που έκανα ('94) ήταν το σήμα "Πίττας Α.Ε.Β.Ε." για το Μελάκι Αττική.
Μια ακμάζουσα ελληνική επιχείρηση που για την Εταιρεία μου ήταν μικρο-πελατάκος...
Η τελευταία δουλειά που έκαμα (2008) ήταν Συσκευασίες όλες Ξένων ΠροΪόντων, τίγκα στα συντηρητικά, που Υπέγραφε Φαρδιά Πλατειά μπροστά η Συσκευασία ως Παυλίδης!
Ο Παυλίδης λοιπόν, πουλήθηκε (λάου-λάου) σταδιακά στην Kraft Foods (η μεγαλύτερη αμερικάνικη Πολυεθνική τροφίμων και αδελφή της Phillip Morris).
To 2008 λοιπόν, κλήθηκα να ξεγελάω τον κοσμάκη-Καταναλωτή ότι το ΟΝΟΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗ και Παράδοσης Παυλίδης είναι εξελισσόμενο και Ακμάζει καθώς πουλάει στο ράφι και ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ! (Εργαστήρια Παυλίδης). Όμως, είχαν αγοραστεί από την kraft/Phillip Morris ακόμη και η πιο παλιά Σοκολάτα του! Η απάτη βρίσκεται στο γεγονός ότι ο καημένος Καταναλωτής εμπιστεύεται το όνομα-εγγυήση Ποιότητας και ελληνικής παράδοσης Παυλίδης και αν είναι Ευσυνείδητος πηγαίνει και αγοράζει και τα ΠροΪόντα του (520) για να τον Ενισχύσει. Ενώ τα λεφτά τα τσεπώνει η Kraft/Phillip Morris.
Φυσικά, δεν έκατσα εκεί άλλο. Να δώ να ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ. Να με βάλουν καμιά μέρα να βάλω στο "πρώην Οικόσημο" Πίττας που σχεδιάσα... κανά "Λουλουδάκι" της BP! (κάνω Μαύρο Χιούμορ).
Όπως, επίσως την εποχή που την κοπάνησα Χορεύοντας Πεντοζάλη (αρχαίος Πολεμικός χορούλης),
γίνονταν στο μεγαθήριο Εταιρεία μου μαζικές Απολύσεις συναδέλφων. Παλιών και Καλών στη δουλειά τους επειδή ήταν Μεγαλόμισθοι σχετικά και επειδή ήταν Άνω των 35. Τους απέλυαν επειδή και σύντομα θα φαινόντουσαν οι βλάβες υγείας τους, από την υπερ-εντατικοποίηση που δούλευαν.
Ήταν συρρίκνωση Προσωπικού υποτίθεται εξ' αιτίας της Κρίσης. Αλλά κάποια απ' τα άδεια πόστα τους- αντικαταστήθηκαν από Υψηλόμισθους Ξένους ανθρώπους (γνωστούς των Πολυεθνικών μας πελατάκων) που μπορεί να ήταν εξαιρετικοί σαν άνθρωποι ή και επαγγελματίες (ΔΕΝ πρόλαβα να δω) μα δεν γνώριζαν μια στάλα ελληνικά να μιλούν. Αυτή την παράγραφο την παραθέτω, σαν παράδειγμα, επειδή τα αγαπημένα μας ΜΜΕ, μας...ζαλίζουν μόνο για το ΔΗΜΟΣΙΟ.
Το παραπάνω παράδειγμα που ανέφερα ισχύει ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ελληνικά, σε μεγάλες Ελληνικές Επωνυμίες. Π.Χ. Η ΕΛΑΙΔΑ (ΕλαΊς)> πουλήθηκε το 1999 στην UNILEVER. (Πολυεθνική με απορρυπαντικά). Η ΑΛΛΑΤΙΝΗ> πουλήθηκε μετά το 2000 στην Πολυεθνική ELBISCO.
Ακόμη και ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ που εμπορεύεται φρέσκα σάντουιτς, (και έχει το...caterring του Ελληνικού Στρατού)> κρύβει την Πολυεθνική PANRICO από πίσω του. Είναι PANRICO- Στεργίου.
Όλοι αυτοί 520 έχουν. Κάπου αναγράφεται πίσω, στη Συσκευασία σε κάποιους Προϊόν Ευρωπαϊκής Ενωσης. ή και Ελληνικό ΠροΪόν. Τα λεφτά ποιός τα Τσεπώωωωωωνει?
ε?
Η Προσωπική μου άποψη για Προστασία του Καταναλωτή που θέλει ο ίδιος να ενισχύσει την Ελληνική Οικονομία είναι να μην Πολυψωνίζει από τα Μεγάλα Super Market, τα Πολυεθνικά Super Market, και να κοιτά στα Συσκευασμένα Τρόφιμα που αγοράζει πρώτα απ' όλα τα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.
Αν ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΑ. Γιατί και ΕΛΛΗΝΙΚΑ να ΕΙΝΑΙ...- τί να το κάνεις? Αν οι Ελληνικές Επιχειρήσεις για να Κερδίσουν Χώρο (ή και να επιβιώσουν) >Νόθεψαν τελικά με Χημικά ή μεταλλαγμένα τα Πρώην καλά ΠροΪόντα τους?
Επιλογή Αγροτικών Συνεταιρισμών. Μικρών Παραγωγών. Και πάνω απ' όλα σκέψη και συνείδηση στις καθημερινές αγορές μας όχι μόνο με γνώμονα Τί καλούδι έχουμε εμείς ανάγκη να ψωνίσουμε- αλλά και από Ποιόν που έχει Ανάγκη θα το ψωνίσουμε.
Σε ποιανού δηλαδή την Τσέπη θα μπουν τα Δικά μας λεφτάκια που όλο και λιγοστεύουν.
Από 'κει και πέρα αν ο φτωχός Παραγωγός Προιόντος (είτε Ελληνας- είτε Ισπανός) είναι ΚΑΙ Ευσυνείδητος να κρατήσει ΑΓΝΟ το προιόν του μέσα στην Κρίση, νομίζω ότι αυτόν πρέπει να επιλέγουμε. Συμβαίνει αν ψάξουμε. Και καλό είναι να γίνονται συζητήσεις σαν Αυτήν Σας Εδώ για τη Ζάχαρη, επειδή φαίνεται και συζητιέται η Έρευνα-αναζήτηση που Κάνετε/κάνουμε όλοι για να Βοηθηθούμε, και να βρούμε Ποιός ευσυνείδητος Παραγωγός κρατά την τιμή Προϊόντος του Χαμηλή αρκετά ώστε να μας βοηθήσει Για να τον Βοηθήσουμε (επιλέξουμε).
φιλιά
Μαρουσώ
υ.γ. Α! Και για να σας γλυκάνω λίγο... επειδή σας πίκρανα ίσως με τον Παυλίδη, να ξέρετε ότι ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Η ΙΟΝ, είναι μια ακμάζουσα Ελληνική επιχείρηση, που από πρόπερσι δήλωσε ότι ΔΕΝ θα προβεί σε απολύσεις και ότι ΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΝΕΟ προσωπικό αυτοί θα είναι έλληνες- άνεργοι και όχι ξένοι-άνεργοι. Το ανακοίνωσε στο επίσημο site της κάποια στιγμή.
Αν λοιπόν πικραθεί κάποιος σας όπως και γω στην ιδέα και γνώση ότι Η ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ τρέφει την Phillip Morris, να ξέρετε ότι η ΙΟΝ έχει διαθέσει στο εμπόριο ενδιαφέρουσες ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ή ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ!!!
Πέρα από την ΙΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με Αμυγδαλα ή όχι με Αμύγδαλα!!!!!
Η οποία είναι Νούμερο 1 Τσιπουλάτα Χρόοοοονια Τώωωωρα, και έτσι Αναπτύχθηκε και Επιβίωσε η Εταιρεία της!!!!! Αυτή με την Κλάρα Αμυγδαλιάς και την Καντάρα με το ΓΑΛΑ!
Παράκληση προς τους Συντονιστές[u]
Όλα τα παραπάνω δεν τα έγραψα εδώ Ούτε για Διαφημίσω, ούτε για να Δυσφημίσω Άνθρωπο και ΠροΪόν. Ελεύθεροι άνθρώποι είμαστε και ας κάνουμε ο καθένας τις επιλογές που μας ορίζουν σαν άτομα ή που η τσέπη μας μας εξαναγκάζει να κάνουμε. Στη Διαφήμιση δεν πιστεύω έτσι κι' αλλιώς - από παιδί. Ούτε στις "Ετικέτες"-Ταμπέλες- κι ας δούλευα τόσα χρόνια για αυτές...
Ούτε θέλω να βλάψω κάποιον (να δυσφημίσω). Τα έγραψα για ενημέρωση. Επειδή τα ΜΜΕ είναι επιλεκτικά σε αυτά που διαδίδουν.
Αν όμως Οι Συντονιστές έχουν κάποιο κώλυμα για τη Λειτουργία του φόρουμ σύμφωνα με κανονισμούς που Άλλοι τους επιβάλανε, μπορεί ακόμη και να λογοκριθεί (θα δείξω κατανόηση).