| ζαχαροζυμαρο | |
|
+10sakis apos milmos drakos nikosf13 varsamis melisaki7 MILIBEE NINAS Dias ouranis 14 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: ζαχαροζυμαρο Τετ Νοε 09, 2011 9:34 pm | |
| καλησπερα χωρις επαγγελματικα εργαλεια μπορουμε να φτιαξουμε το δικο μας ζαχαροζυμαρο?και αν ξερετε και καποια συνταγη ισα ισα για 15 κιλα.με ζυμωμα πχ με μιξερ η με το χερι. | |
|
| |
Dias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 233
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Πεμ Νοε 10, 2011 12:58 pm | |
| | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Πεμ Νοε 10, 2011 8:46 pm | |
| σε ευχαριστω για την απαντηση μηπως μπορεις να μου πεις τι υλικα βαζει γιατι ειναι στα αγγλικα και δεν καταλαβαινω καλα? | |
|
| |
Dias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 233
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Πεμ Νοε 10, 2011 10:17 pm | |
| - ouranis έγραψε:
- σε ευχαριστω για την απαντηση μηπως μπορεις να μου πεις τι υλικα βαζει γιατι ειναι στα αγγλικα και δεν καταλαβαινω καλα?
Δες εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]...και αν <<ξεφιλίσεις>> τη θεματολογία του παρόντος φόρουμ σίγουρα θα βρεις και άλλα. Και εγώ εδώ τα βρήκα. Στα βίντεο θα δεις την τεχνοτροπία. Τα υλικά που λεν στα βίντεο είναι νερό, ζάχαρη, χυμός λεμονιού και γλυκόζι (εσύ βάλε καλίτερα μέλι από το δικό σου) | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Παρ Νοε 11, 2011 10:19 am | |
| Σας δίνω τις οδηγίες για ζαχαροζύμαρο όπως μας τις έδωσε ο δάσκαλος προχθές στο σεμινάριο ΜΟΝΟ με ζάχαρι άχνη, και ΟΧΙ του εμπορίου γιατί περιέχει άλευρα που δημιουργούν πρόβληματα στις μέλισσες. ΠΟΤΕ ξυνισμένο μέλι γιατι δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στο πεπτικό στις μέλισσες Τρόπος παρασκευής : 200 γρ μέλι + 1.400 γρ ζάχαρι άχνη Το μέλι θερμαίνεται σε μπέν μαρί στους 40 βαθμούς (όχι παραπάνω γιατί καταστρέφονται ολες τα θετικά συστατικά του) Μόλις θερμανθεί τίχνουμε την άχνη, και αρχίζουμε το ζύμωμα όπως για το ψωμί. Αν είναι σκληρό ρίχνουμε νερό σταγόνα - σταγόνα. Όταν γίνει εύπλαστο το βάζουμε σε πλαστικές σακούλες και το κλείνουμε αεροστεγώς. Δεν θέλει ψυγείο, αλλά το φυλάμε σε δροσερό μέρος και σκοτεινό. Να μην είναι σκληρό για να μπορούν να το προσλαμβάνουν εύκολα, να μην είναι νερουλό για να μην τρέχει με την παραμικρή άνοδο της θερμοκρασίας, να κλείνει η σακκούλα αεροστεγώς για να μην ξεραίνεται, να φυλάσσεται σωστά για να μην αλλοιώνονται τα συστατικά του και ξυνίζει Καλή επιτυχία. ΥΣ. Κάποιος μέσα στο μάθημα, είχε την φαεινή ιδέα και είπε: Να βάλουμε την μάνα μας να το φτιάχνει. ΣΩΣΤΟΣ.... | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Νοε 12, 2011 7:50 pm | |
| Χρησιμοποιουμε κρυσταλλικη ζαχαρη που την κανουμε εμεις αχνη ,επειδη η αχνη που κυκλοφορει στο εμποριο περιεχει αμυλο ( ΝΙΝΑS αλευρα σας ειπαν?) για να μην γινετε με την υγρασια χοντρα κομματια. Για μικροποσοτητες ζυμαριου,πχ αυτο που φτιαχνουμε για να σφραγισουμε τα βασ. κλουβια και θελει 2πλο ζυμωμα, αχνη ετοιμη περιεκτικοτητας σε αμυλο μεχρι 2% δεν βλαπτει. Κατα κανονα ομως για ζαχ/ζυμαρο μονο κρυσταλλικη που κανουμε εμεις αχνη. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Νοε 12, 2011 10:40 pm | |
| τα άλευρα δεν περιέχουν άμυλο;;;;
δεν σημείωσα αν η ζάχαρη άχνη περιέχει άμυλο ή άλευρα, αλλά σημείωσα καθαρά ότι ΟΧΙ άχνη απο το εμπόριο, αλλά είτε να την τρίψουμε εμείς με κάποιο τρόπο απο κρυσταλλική, είτε απο μελισσοκομικά καταστήματα
| |
|
| |
melisaki7 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 45
| Θέμα: κρυσταλλική ζάχαρη Τρι Νοε 29, 2011 7:11 pm | |
| Χρησιμοποιουμε κρυσταλλικη ζαχαρη που την κανουμε εμεις αχνη ,επειδη η αχνη που κυκλοφορει στο εμποριο περιεχει αμυλο ( ΝΙΝΑS αλευρα σας ειπαν?) για να μην γινετε με την υγρασια χοντρα κομματια.
Την κρυσταλλική ζάχαρη από που μπορούμε να την πάρουμε ρε παιδια?? και ακόμα αν ξέρετε τιμή που πουλιέται!! | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Τρι Νοε 29, 2011 10:19 pm | |
|
απο το super market.
είναι η κανονική άσπρη ζάχαρη
| |
|
| |
varsamis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 157
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Τετ Νοε 30, 2011 8:42 am | |
| Εγώ πάλι αναρωτιέμαι αυτοί που συσκευάζουν άχνη του εμπορίου και την εμπορεύονται στα διάφορα καταστήματα δεν την αλεθουν από κρυσταλλική ζάχαρη ? | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 2:29 am | |
| Ρε παιδια το ζαχαροζυμαρο τελικα το αποθηκευουν οι μελισσες στην κυρηθρα η οχι?Αλλου διαβαζω ναι και αλλου οχι. | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 9:07 am | |
| Η βανίλια και το σιρόπι αποθηκεύονται, όχι το σκληρό ζαχαροζύμαρο | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 11:00 am | |
| αυτό grako περί "βανίλιας και ζαχαροζύμαρου" είναι τεκμηριωμένο? | |
|
| |
sakis apos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 27
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 5:47 pm | |
| Πια η διαφορά μεταξύ βανίλιας και ζαχαροζύμαρου; π.χ. το apifonda τι είναι; | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 6:11 pm | |
| - milmos έγραψε:
- αυτό grako περί "βανίλιας και ζαχαροζύμαρου" είναι τεκμηριωμένο?
Φίλε μου , και στο ΙΓΕ μας το είπαν, αλλά το είδα και στα δικά μου. Την βανίλια την εξαφανίζουν αμέσως και την είδα στις κηρύθρες. | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 6:13 pm | |
| - sakis apos έγραψε:
- Πια η διαφορά μεταξύ βανίλιας και ζαχαροζύμαρου;
π.χ. το apifonda τι είναι; Στη βανίλια , ο τρόπος που κατεργάζονται θερμικά την ζάχαρη, την κάνει <<υποβρύχιο>>. Ενώ το ζαχαροζύμαρο απλώς το ανακατεύουν, το ζυμώνουν. Το απιφόντα δεν το έχω δει. | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 7:25 pm | |
| - drakos έγραψε:
- sakis apos έγραψε:
- Πια η διαφορά μεταξύ βανίλιας και ζαχαροζύμαρου;
π.χ. το apifonda τι είναι; Στη βανίλια , ο τρόπος που κατεργάζονται θερμικά την ζάχαρη, την κάνει <<υποβρύχιο>>. Ενώ το ζαχαροζύμαρο απλώς το ανακατεύουν, το ζυμώνουν. Το απιφόντα δεν το έχω δει. ωραία, τα υλικά της βανίλιας και του ζαχαροζύμαρου είναι τα ίδια και διαφέρει μόνο ο τρόπος παρασκευής, ή τέλος πάντων το τελικό αποτέλεσμα. έτσι δεν είναι? τώρα, γιατί να δώσουμε βανίλια αντί ζαχαροζύμαρο ή και το ανάποδο? ευχαριστώ | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 8:31 pm | |
| Ένας λόγος που καπιοι δίνουν μόνο βανίλια στα μελίσσια τους είναι για να αποφύγουνε την μετάδοση διαφόρων ασθενειών στα μελίσσι τους με την τροφοδοσία αφού για να παραχθεί βανίλια θα πρέπει πρώτα όλα τα υλικά (νερό,ζάχαρη,μέλι) να φτάσουνε στους 118 C | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 8:43 pm | |
|
δεν χρησιμοποιώ βανίλια, αλλά έχω να σημειώσω ότι πράγματι σε σε ζαχαροζύμαρο με μέλι πρέπει να προσέχουμε την μετάδοση ασθενειών μέσα απο το μέλι. (το ίδιο και με την γυρεόπιττα)
Αλλά ΠΟΤΕ το μέλι δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοις θερμοκρασίες. Γιατί τότε καταστέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του. ΠΟΤΕ.
| |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 8:52 pm | |
| Στην βανίλια οποίοι βάζουνε μελί δεν το βάζουνε για τα θρεπτικά συστατικά του (τα οποία καταστρέφονται πάνω από τους 45-50C) που μπορεί να αποδώσει στα μελίσσια τους... αλλά μόνο για το άρωμα-γεύση και για την ποιο μαλακή υφή της βανίλιας! | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 9:30 pm | |
| - toadstul έγραψε:
- Στην βανίλια οποίοι βάζουνε μελί δεν το βάζουνε για τα θρεπτικά συστατικά του (τα οποία καταστρέφονται πάνω από τους 45-50C) που μπορεί να αποδώσει στα μελίσσια τους... αλλά μόνο για το άρωμα-γεύση και για την ποιο μαλακή υφή της βανίλιας!
συγνώμη που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. δεν το βάζουν για το άρωμα, αλλά για τα συστατικά. απο όσα γνωρίζω ....................... | |
|
| |
toadstul Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 10:02 pm | |
| βρε NINAS ποιο πάνω λες... <<Αλλά ΠΟΤΕ το μέλι δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοις θερμοκρασίες. Γιατί τότε καταστέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του. ΠΟΤΕ.>> Και λίγο ποιο κάτω λες... <<συγνώμη που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. δεν το βάζουν για το άρωμα, αλλά για τα συστατικά.>> Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις ποια συστατικά του θα μείνουνε εκτός από τα ζάχαρα μετά από βράσιμο στους 118C ? Και επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε πάρα πολύ εύκολα! όλα αυτά που συζητάμε εδώ τα συζητάμε για να ανταλλάσσουμε αποψης,γνώσης,εμπειρίες κ.τ.λ. Εντελώς φιλικά :-) | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 17, 2011 11:35 pm | |
| | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Κυρ Δεκ 18, 2011 11:28 am | |
| Eπισης αναλογα το μελι εχουμε διαφορετικη ανωτερη θερμοκρασια θερμανσης ,γιατι μετα γινετε τοξικο για τις μελισσες.
| |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Κυρ Δεκ 18, 2011 9:57 pm | |
| - toadstul έγραψε:
- βρε NINAS ποιο πάνω λες...
<<Αλλά ΠΟΤΕ το μέλι δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοις θερμοκρασίες. Γιατί τότε καταστέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του. ΠΟΤΕ.>> Και λίγο ποιο κάτω λες... <<συγνώμη που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. δεν το βάζουν για το άρωμα, αλλά για τα συστατικά.>>
Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις ποια συστατικά του θα μείνουνε εκτός από τα ζάχαρα μετά από βράσιμο στους 118C ?
Και επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε πάρα πολύ εύκολα! όλα αυτά που συζητάμε εδώ τα συζητάμε για να ανταλλάσσουμε αποψης,γνώσης,εμπειρίες κ.τ.λ.
Εντελώς φιλικά :-) έγραψα ότι ποτέ το μέλι δεν πρέπει να φτάνει σε θερμοκρασίες 118ο c . γιατί καταστρέφονται τα συστατικά του. ελπίζω τώρα να είναι κατανοητό αυτό που έγραψα. | |
|
| |
| ζαχαροζυμαρο | |
|