Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Σκληρό ζαχαροζύμαρο

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
mamani
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
mamani

Αριθμός μηνυμάτων : 30

Σκληρό ζαχαροζύμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Σκληρό ζαχαροζύμαρο   Σκληρό ζαχαροζύμαρο Icon_minitimeΔευ Ιαν 25, 2010 11:58 am

Γειά σε όλους και καλή χρονιά

Να ζητήσω τα φώτα σας σχετικά με το ζαχαροζύμαρο.
α)Αγόρασα πριν λίγο καιρό και όταν είπα στον πωλητή ότι μου φαίνεται πολύ σκληρό, απάντησε ότι μέσα στην κυψέλη έχει ζέστη και θα μαλακώσει. Πόσο σωστό είναι αυτό; Πέρσι την άνοιξη που ήταν και η πρώτη μου φορά, αυτό που αγόραζα ήταν μαλακό. Στο μεταξύ στα μελίσσια δεν πήγα ακόμη να δω αν το έφαγαν, γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω πότε να πάω. Φοβάμαι να μην τα κρυώσω. Στις 28 Ιανουαρίου θα κλείσω 3 εβδομάδες που έβαλα από ενα 2κιλο σε δύο κυψέλες που έκρινα ότι ήταν ελαφριές.
β) Μια σακούλα ζαχαροζύμαρο που είχα από πέρσι ξεχασμένη στο ψυγείο, την έχω βάλει δίπλα στο καλοριφέρ από προχθές το βράδυ και είναι το ίδιο σκληρό όπως και όταν το έβγαλα από το ψυγείο. Τι να κάνω μ΄αυτό να το πετάξω;

Μαρία, το στραβάδι Smile
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
spyroseva
Μέλος
Μέλος
spyroseva

Αριθμός μηνυμάτων : 238

Σκληρό ζαχαροζύμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σκληρό ζαχαροζύμαρο   Σκληρό ζαχαροζύμαρο Icon_minitimeΔευ Ιαν 25, 2010 3:17 pm

Γεια σου Μαρια,
σιγα μη το βαλουν και στον μικροκυματων οι μελισσες και μαλακωσει. Χαζομαρες λεει ο πωλητης Mad
Αν κανει κρυο, κατω απο 15οC, μην τα πειραξεις.
Εκανες πατατια Sad ,τα ζυμαρια να τα τοποθετεις σε σκιερο μερος και σε θερμοκρασια δωματιου.
Τωρα πως να το μαλακωσεις scratch ? Ή βαλτο πανω στο καλοριφερ ή ζεστανε αρκετα μια κατσαρολα με νερο και βουτα το μεσα μεχρι να μαλακωσει καπως . . . το τελευταιο αναλαμπη ειναι αλλα εχει και καποια λογικη.Οπως και με το μελι αν κρυσταλλωσει το ιδιο κανουμε

Σπυρος
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
mamani
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
mamani

Αριθμός μηνυμάτων : 30

Σκληρό ζαχαροζύμαρο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ζαχαροζύμαρο   Σκληρό ζαχαροζύμαρο Icon_minitimeΔευ Ιαν 25, 2010 6:52 pm

Ευχαριστώ Σπύρο

Σε θερμοκρασία δωματίου ε;;Rolling Eyes Ε, την επόμενη φορά. Rolling Eyes
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Σκληρό ζαχαροζύμαρο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Τροφοδοσία μελισσών-
Μετάβαση σε: