Γειά σε όλους και καλή χρονιά
Να ζητήσω τα φώτα σας σχετικά με το ζαχαροζύμαρο.
α)Αγόρασα πριν λίγο καιρό και όταν είπα στον πωλητή ότι μου φαίνεται πολύ σκληρό, απάντησε ότι μέσα στην κυψέλη έχει ζέστη και θα μαλακώσει. Πόσο σωστό είναι αυτό; Πέρσι την άνοιξη που ήταν και η πρώτη μου φορά, αυτό που αγόραζα ήταν μαλακό. Στο μεταξύ στα μελίσσια δεν πήγα ακόμη να δω αν το έφαγαν, γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω πότε να πάω. Φοβάμαι να μην τα κρυώσω. Στις 28 Ιανουαρίου θα κλείσω 3 εβδομάδες που έβαλα από ενα 2κιλο σε δύο κυψέλες που έκρινα ότι ήταν ελαφριές.
β) Μια σακούλα ζαχαροζύμαρο που είχα από πέρσι ξεχασμένη στο ψυγείο, την έχω βάλει δίπλα στο καλοριφέρ από προχθές το βράδυ και είναι το ίδιο σκληρό όπως και όταν το έβγαλα από το ψυγείο. Τι να κάνω μ΄αυτό να το πετάξω;
Μαρία, το στραβάδι