giorgos500 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 69
| Θέμα: ζαχαροζημαρο , βανιλια ή σιροπι? Σαβ Δεκ 31, 2011 8:57 am | |
| δηλαδη ποιο απο τα 3 εινε το σωστο? για το συροπι οκ , δε το βαζουμε το χειμωνα η με κρυα για να αποφυγουμε την υγρασια , αλλα απο εκει και περα ποιο βαζουμε ? ζαχαροζυμαρο ή βανιλια ? και κατι ακομη που εχω σαν απορεια , με δεδομενο οτι η ζαχαρη στα σουπερ μαρκετ εχει φτασει το 1,08 ευρο το κιλο γιατι να καθισουμε να φτιαξουμε μονοι μασ ζαχαροζυμαρο και να μην παρουμε ετοιμο ( παρηγγειλα ζαχαροζημαρο με θυμολη με 1,30 το κιλο ) ? θα μου πεισ δε ξερουμε τι βαζει μεσα ο τυποσ που μασ το πουλαει . αλλα αυτο βρισκετε ευκολα αν το στειλουμε για αναλυση . οποτε μετα τον κανεισ ρομπα και δε ξενανπερνεισ , απο την άλλη οι μεγαλεσ ετερειεσ δε ξερω κατα ποσο τισ συμφερει να κανουν νοθεια αλλα αυτο εινε αλλο θεμα .
| |
|
mafiaworld87 αποκλεισμένος
Αριθμός μηνυμάτων : 36
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 31, 2011 4:42 pm | |
| - giorgos500 έγραψε:
- δηλαδη ποιο απο τα 3 εινε το σωστο?
για το συροπι οκ , δε το βαζουμε το χειμωνα η με κρυα για να αποφυγουμε την υγρασια , αλλα απο εκει και περα ποιο βαζουμε ? ζαχαροζυμαρο ή βανιλια ? και κατι ακομη που εχω σαν απορεια , με δεδομενο οτι η ζαχαρη στα σουπερ μαρκετ εχει φτασει το 1,08 ευρο το κιλο γιατι να καθισουμε να φτιαξουμε μονοι μασ ζαχαροζυμαρο και να μην παρουμε ετοιμο ( παρηγγειλα ζαχαροζημαρο με θυμολη με 1,30 το κιλο ) ? θα μου πεισ δε ξερουμε τι βαζει μεσα ο τυποσ που μασ το πουλαει . αλλα αυτο βρισκετε ευκολα αν το στειλουμε για αναλυση . οποτε μετα τον κανεισ ρομπα και δε ξενανπερνεισ , απο την άλλη οι μεγαλεσ ετερειεσ δε ξερω κατα ποσο τισ συμφερει να κανουν νοθεια αλλα αυτο εινε αλλο θεμα .
Λοιπόν.... την βανίλα την βάζουμε σε μελίσσια που έχουν έλειψη τροφών και κατα κύριο λόγο τον χειμώνα αποφεύγουμε την τροφοδότηση με βανίλια τους καλοκαιρινούς μήνες διότι η βανίλια αποθηκεύεται και υπάρχει μετά πρόβλημα στην ανάλυση του μελιού... το ζαχαροζύμαρο κάνει για όλες τις εποχές και κατα κύριο λόγο δεν αποθηκεύεται(άν περιέχει πρωτείνη όπως η σόγια ή μαγιά). η βανίλια είναι ποιό ακίνδυνη όσον αφορά την μεταφορά ασθενειών, ενώ κατα την γνώμη μου καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε μέλι ώς μελισοτροφή λόγο πολλών κατά που έχει.... τώρα όσον αφορά την τιμή άλλη τιμή πέρνεις 10 τόνους ζάχαρη και άλλη 1 κιλό οπότε καταλαβαίνεις την διαφορά. Κάτι ακόμα στα + του ζαχαροζύμαρου είναι ότι αντί για μέλι μπορείς να βάλεις ιμβερτοποιημένο σιρόπι που και ποιο φτηνό είναι και καλή δουλειά κάνει και δεν φοβάσαι και απο ασθένειες... όπως επίσης με το ζαχαροζύμαρο μπορείς να ''παίξεις'' με προσμίξεις φαρμάκων, διαφόρων συμπληρωμάτων, εκχυλίσματα και άλλα.... Μιά συνταγή είναι και η κατώθι και την χρησιμοποιώ 1 μήνα πρίν πάω τα μελίσσια στα θυμάρια σε συνδυασμό με διεγερτική τροφοδοσία που επιδιώκω τους μεγαλύτερους δυνατούς πλυθησμούς.... για 100kg τροφής: άχνη ζάχαρη 55kg σογιάλευρο 15kg beefeed 5kg μαγιά 10kg ιμβερτοποιημένο σιρόπι πυκνό 15kg θυμόλη, φρέσκος χυμός λεμονιού 1/5kg, ιώδιο 100ml, και ένα ζεστό ''τσάι'' απο θυμάρι-ματζουράνα-μαλοτήρα-ρίγανη-βασιλικός-δύκταμο-θρύμπι-φασκόμηλο-χαμομήλι περίπου στο 1kg. καλό ζύμωμα και συσκευασίες 2κιλες για κάθε μελίσσι! Επίσης μπορεί να χρησιμοποηθεί κατα την δειάρκεια της παραμονής των μελισσιών στα πεύκα ώστε να φθαρούν οι πλυθησμοί ποιό αργά... το συγκερκιμένο δεν αποθηκεύεται απο τις μέλισσες και έχει υψηλό ποσοστό πρωτεινών και υδατανθράκων. | |
|
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ζαχαροζυμαρο Σαβ Δεκ 31, 2011 4:49 pm | |
|
εγώ τους βάζω ζυμάρι με μέλι. το αγοράζω απο εταιρεία.
όταν αγόρασα πριν 1 μήνα, τους ρώτησα αν το μέλι που βάζουν είναι ελεγμένο.
μου απάντησαν πως το ελέγχουν.
τώρα "πάρ τ΄αυγό και κούρεψτο¨ τι να πιστέψεις;; σίγουρα ρισκάρεις,
Μόνο αν το φτιάχνουμε μόνοι μας ξέρουμε τι γίνεται.
Μάλλον θα τολμήσω αυτές τις μέρες να πασαλείψω την κουζίνα μου. Αλλά και πάλι δεν έχω δικό μου μέλι (πρώτη χρονιά βλέπεις). Άρα πάλι θα ρισκάρω. Απλά θα δω αν μπορώ να τα καταφέρω. Και αν τα καταφέρω..... βλέπουμε την συνέχεια.
Καλή χρονιά σας εύχομαι
| |
|