| Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Τετ Μάης 07, 2014 9:44 pm | |
| Με μια ( τυπου ) βασιλοτροφια που εκανα , μου περισσεψαν 2-3 καινουργιες βασιλισσες που θελω να τις κρατησω σε τρικυψελιδιο που εχω για .... (χτυπα ξυλο ) ωρα αναγκης . Βλεπετε περυσι εχασα 6 βασιλισσες ολη τη σεζον , και οι 6 στα 20 μελισσια που ειχα ειναι τερααααστιο ποσοστο . Εχω ακουσει πως υπαρχει περιπτωση να λιποταχτισουν οι μελισσες στα 3κυψελιδια . Υπαρχει κατι συγκεκριμενο που πρεπει να κανω ωστε να μπορεσω να τις διατηρησω ολο το καλοκαιρι ; Σκεφτομαι να παιρνω το ψημενο γονο , και να αντικαθιστω με χτισμενα η αχτιστα πλαισια | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Πεμ Μάης 08, 2014 6:40 pm | |
| | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Πεμ Μάης 08, 2014 7:00 pm | |
| Μια χαρα την βρισκω την σκεψη σου!Δεν νομιζω οτι υπαρχει και κατι αλλο να κανεις.Αφαιρεις ψημενο γονο για να ελεγχεις τον πληθυσμο και βαζεις αχτιστο για να εχουν και δουλεια . | |
|
| |
περης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Πεμ Μάης 08, 2014 7:04 pm | |
| καλησπέρα. το καλοκαίρι αν δεν είσαι σε κάποια περιοχή με έντονη νεκταρο-μελιτοέκριση, δεν είναι εποχή ανάπτυξης του σμήνους, οπότε δεν πρόκυτε να ζοριστούν από άποψη χώρου. γνώμη μου να μη τους πάρεις γόνο. που άκουσες για λιποταξεία? | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Πεμ Μάης 08, 2014 9:28 pm | |
| Συμφωνω με τον φιλο Περη ως προς τα εξης. Eιναι αληθεια οτι τα μελισσια εχουν την αισθηση του χωρου και μετα την περιοδο σμηνουργιας αυτοπεριοριζονται στα ορια της φωλιας τους.Και επισης ειναι αληθεια οτι περαν του Ιουνιου παρατηρειται μια επιβραδυνση, η και στασιμοτητα στην αναπτυξη τους. Απο την αλλη αν μια βασιλισσα δεν θα μπορουσε να καλυψει με γονο τις δυνατοτητες μιας παραφυαδας 3 πλαισιων( και αυτο σε καθε εποχη εκτος φυσικα της περιοδου ξεχειμωνιασματος),προσωπικα πολυ θα αμφεβαλα για την αξια της.Τα μικρα μελισσια εχουν αφ εαυτου την ταση να εκτρεφουν περισσοτερο γονο αναλογικα με τον πληθυσμο τους και για μακρυτερη περιοδο.Εναποκειται στη θεληση ,στις δυνατοτητες και τους χειρισμους του μελισσοκομου να εκμεταλλευτει η οχι τις οποιες δυνατοτητες τους. Εννοειται φυσικα οτι εκτος της οποιας αναγκαιας ανθοφοριας και τροφοδοσιας ελεγχουμε και τον πληθυσμο ωστε να ειναι παντα τοσος που να μπορει να υποστηριξει την βασιλισσα. | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Πεμ Μάης 08, 2014 10:54 pm | |
| δεν θα έχεις πρόβλημα συγκεκριμένα το κάνω με "τετρακυψελιδια" 9tessera διαμερίσματα) αλλα θα πρέπει να προσεχεις πόλη τα αποθέματα τροφής τους διότι δεν μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Παρ Μάης 09, 2014 1:43 pm | |
| Επίσης πιστεύω ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα σε αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις. Απλά προσέχεις τροφές, ισορροπία πληθυσμού - γόνου και προστασία από λεηλασίες / σφήκες / σερσένια στην διάρκεια του καλαοκαιριού, οτιδήποτε απο αυτά μπορεί να αφανίσει ένα τριάρι μελίσσι.
Προς τα τέλη του καλοκαιριού αρχίζεις να τροφοδοτείς εντατικά και ενισχύεις με γόνο από δυνατά και τα αφήνεις για ξεχειμώνιασμα. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Παρ Μάης 09, 2014 10:29 pm | |
| Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις . Το φθινοπωρο πιθανως θα αντικαταστισουν καποιες ( κοκκινες ) βασιλισσες , Ετσι δεν θα εχω να το κανω του χρονου . Η αποροια ειναι το αδυνατο μελισσι με τη βασιλισσα θα μπει πανω απο το δυνατο που θα εχω αφερεσει τη βασιλισσα ; Εννοω συνενωση με εφημεριδα . | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: Απ: Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας Σαβ Μάης 10, 2014 2:33 am | |
| το ίδιο έχω σκοπό να κάνω και εγώ με τριπλοκυψελίδιο -τράπεζα [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]εχω ακούσει απο εμπειρότερους ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να βαστάς για καιρό ετοιμοπόλεμες κυρίες @ethnic69 με κάθε επιφύλαξη νομίζω ότι το αδύναμο μπαίνει επάνω και ας είναι αυτό που έχει την βασίλισσα | |
|
| |
| Τρικυψελιδια ως τραπεζα Βασιλισσας | |
|