Μήπως ξέρει κάποιος μέχρι πια εποχή μπορεί να γονιμοποιηθεί η βασίλισσα (Αττική) Υπολογίζω ότι η εκκόλαψη θα γίνει 26 Οκτώβρη + 5-6 μέρες για γονιμοποίηση πιάσαμε Νοέμβρη τι λέτε Θα μπορέσουν (2) ή θα μου μείνουν στο ράφι.
Κηφήνες εχω να δω κανα δίμηνο στα μελίσσια ουτε εναν δεν εχω δει, επίσης ουτε κυφηνοκελια υπαρχουν, αν σκεφτεις οτι οι κηφηνες ζουν δυο μηνες. Απο Αυγουστο και μετα δεν εχω δει κηφήνα ουτε κηφηνοκελι , αρα δυσκολα θα ελεγα.
Εγω αν μιλαμε για τοσο μετα θα το συννενωνα ή θα του εβαζα μια μανουλα, τωρα αν μεινει χωρις μανα για ενα μηνα δε θα τη βγαλει το χειμωνα ακομα και αν γονιμοποιηθει.
Τα νεα απο την προγνωση του καιρου για 26 Οκτοβριου και μετα ειναι οτι η θερμοκρασια θα κινειται σε χαμηλοτερα για την εποχη επιπεδα, εκτος απο ενα διημερο. Και μετα απο μια εβδομαδα λιγοστευουν πλεον οι ελπιδες. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Αλλα δεν εχεις τιποτα να χασεις , αν κατι δεν παει καλα, βρισκεις μια μερα με καλο καιρο και κανεις συνενοση.
mikesideris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 87
Θέμα: Απ: Γονιμοποιηση βασιλισσας Δευ Οκτ 14, 2013 9:33 am
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας . Κυφίνες ούτε και εγώ έβλεπα αλλά μία που είχα αγονημοποίτητη γονιμοποιηθικε τέλος Σεπτέμβρη τώρα σε ένα πλαίσιο 'έχω καμία 20αρια κυφινοκελία αλλά αφου βγούν θέλουν και 10 μέρες να ωριμάσουν θα το ρισκάρω . Βασικά δεν θέλω να κόψω παραφυάδα αλλά να αντικαταστήσω την βασίλισσα σε ένα άλλο μελίσσι οπότε ούτως η άλως θα το συνενώσω.