Οι Βασίλισσες που φτιάχνουμε καλό είναι κατά την διάρκεια τις γονιμοποίησης να βρίσκονται σε μεγάλα μελίσσια ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν σωστά την θερμοκρασία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση μιας σωστής γονιμοποίησης, έπειτα και αφού έχουν περάσει οι σμηνουργίες και έχουν αξιολογηθεί μπορούν να τοποθετηθούν για αποθήκευση ώστε να μπορούμε να αντικαταστήσουμε ανά πάσα στιγμή τυχόν απώλειες.
Μιας και χτες είχα χρόνο και δημιουργικό οίστρο έφτιαξα μια τράπεζα Βασιλισσών που μπορεί να χωριστεί από 1 έως και 8 τμήματα
Πολύ ωραία η ιδέα! για δώσε πληροφορίες για τα πορτάκια, τα τελάρα κ.λ.π. Διότι ενδιαφέρομαι και στις διακοπές θα φτιάξω κάτι ανάλογο, μάλλον τετρακυψελίδιο.
δεν ξέρω αν λειτουργήσει με τον τρόπο που σκέφτομαι και για αυτό το έκανα πολυεργαλείο ώστε να μπορεί να έχει και άλλες χρίσεις, όλα τα χωρίσματα είναι κινητά και μπορούν να βγουν. Όταν είναι χωρισμένο σε 8 παίρνει τα σπαστά πλαίσια της tecno (δεν είχα μαζί μου για να βάλω στις φώτο), από εκεί και πέρα , μπορεί να χωριστεί σε 2 ή σε 4 όπως τα τετρακυψελίδια γονιμοποίησης που χρησιμοποιούσε ο κ. Adam για τις Buckfast
Καλησπέρα και από εμένα. Όλα όραια όλα καλά. Αλλά εγώ έχω σκέφτη αλιος όλο το σκηνικό πως? Δλδ αν είναι για δική μου χρήση ή βασίλισσες βέβαια πάντα λέω και όχι για εμπόριο γιατί μετά πάμε αλλού. Λοιπών εγώ το έχω σκέφτη αλιος στο τελείωμα της ανοίξης κάνω μια τελευταία βασιλοτροφια και βάζω της βασίλισσες σε 5 ρακια και της κρατώ εκεί μέχρι να μου χρειαστούν οπότε έτσι και θα γενανε κανονικά βέβαια θα είναι στο καλοκαίρι ολλη η φάση οπότε δεν θα υπάρχει θέμα υπέρ πληθυσμού οπότε ξεχεικονιαζει άνετα ένα σφιχτό πεντάρη αν δεν το χριαστουμε. Αν πάλη το χρειαστούμε απλά το συνενονουμε με το ορφανό που έχουμε και τέλος. Το λέω έτσι γιατί έχω ακούσει ότι η βασίλισσες μέσα στα κλουβάκια καμία φορά δεν γενανε και καθόλου οπότε έτσι από φεύγετε αυτο