| Μέλισσες στον τοίχο μου | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
eirini_pink Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3
| Θέμα: Μέλισσες στον τοίχο μου Κυρ Μάης 04, 2014 12:00 pm | |
| Καλημέρα σε όλους! Βρήκα το φόρουμ σας από μια αναζήτηση στο google, καθώς δεν είμαι επαγγελματίας, αλλά το τελευταίο 24ωρο έχω ένα πρόβλημα με τις πολύ γλυκές μέλισσες. Έχουν εγκατασταθεί στον τοίχο του σπιτιού μου ο οποίος είναι κούφιος... και επειδή υπάρχουν 3 τρύπες, χθες είχαμε και μέσα στο σπίτι μέλισσες. φώναξα μελισσοκόμο, ο οποίος εξωτερικά τοποθέτησε μελίσσι με μελισσόχορτο μέσα μήπως προσελκύσει να βγει η βασίλισσα, και αν ε γίνει αυτό, μας είπε να τσιμεντώσουμε τις τρύπες. εγώ δε θέλω σε καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο... μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; συγγνώμη που σας τα γράφω απλοϊκά, αλλά δεν ξέρω τις επαγγελματικές ορολογίες. | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Κυρ Μάης 04, 2014 2:13 pm | |
| Καλημέρα eirini Πολύ καλά έκανες και ρώτησες στο φόρουμ αλλά και που ζήτησες την συμβουλή μελισσοκόμου. Αν αυτό το μελίσσι εάν είναι στο τοίχο σου τις τελευταίες μέρες τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Μια απλή κυψέλη και μελισσόχορτο δεν θα κάνει δουλειά. Ο μελισσοκόμος πρέπει να καπνίσει καλά και συνεχόμενα το μελίσσι μέσα στο τοίχο από το ένα άνοιγμα για να εγκαταλείψουν οι μέλισσες το νέο τους σπίτι πριν βολευτούν σε αυτό. Αν το παραπάνω αποτύχει βασικά θα πρέπει να εφαρμοστεί η τεχνική που υπάρχει σε αυτό το θέμα https://melissologia.forumgreek.com/t3937-topicΑλλιώς θα πρέπει να ανοίξεις το τοίχο και να το αφαιρέσει ο φίλος σας μελισσοκόμος. Για να μην υπάρχει πρόβλημα μέσα στο σπίτι καλό είναι να εντοπιστούν οι οπές που οδηγούν τις μέλισσες προς το εσωτερικό του σπιτιού και να σφραγιστούν. Έτσι εάν θέλεις μπορείς να έχεις το μελίσσι στο τοίχο, εάν βέβαια δεν ενοχλεί και εννοείτε πως δεν θα μπορείς να επεμβαίνεις σε αυτό π.χ. για μέλι κλπ, απλά θα το έχεις για γούρι! Αν στο μέλλον δεν θελήσεις μελίσσι να ξαναμπεί σφράγισε και τις εξωτερικές οπές. | |
|
| |
tony11020 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 56
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Κυρ Μάης 04, 2014 5:34 pm | |
| Πο πο σασ ζηλεύω. Αυτό κ ειναι ευλογία. Οτι κ να κάνετε μην τουσ κάνεις κακό με υπομονή θα βρείτε την άκρη. | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Κυρ Μάης 04, 2014 8:38 pm | |
| Αν ο μελισσοκόμος δεν μπορέσει να ο βγάλει κάλεσε άλλον. Σε καμιά περίπτωση μην κάνεις κακό στις μέλισσες. Υπάρχουν λύσεις. | |
|
| |
queen Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 370
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Κυρ Μάης 04, 2014 8:56 pm | |
| ποσο μα ποσο τυχερη εισαι!! σε εμας εδω ειναι πολυ μεγαλη τυχη αν μπει κατι τετοιο η εγκατασταθει στο σπιτι μας... μην τους κανεις σε καμια περιπτωση κακο... εδω πχ οποιος κανει κακο σε τετοιο πλασμα θα ειναι πολυ περισσοτερο καιρο γκαντεμης απ το να εσπαγε καθρεφτη!! κ ισχυει... αν μπαινουν μεσα στο σπιτι σου απο τις τρυπες απλως φραξε τις κ μετα ανοιξε το κοντινοτερο παραθυρο για να βγουν εξω... τις εξω τρυπες ασε τις... προφανως δε θα κανουν μονιμα σπιτι εκει αφου δεν αντεχουν τους θορυβους που κανουμε... φωναξε καποιον μελισσοκομο αν θελεις οπωσδηποτε να φυγουν να στις βγαλει απο κει με τον οσο πιο εφικτο γινεται ανωδυνο τροπο ετσι ωστε να μη θελεις μετα ουτε μερεμετια να φτιαχνεις ουτε κ οι μελισσουλες να φρικαρουν... κ παλι εισαι παρα πολυ τυχερη... | |
|
| |
eirini_pink Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Δευ Μάης 05, 2014 11:31 am | |
| παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! αλλά να σας εξηγήσω αναλυτικότερα... εξωτερικά, έχουμε μια μικρή τρύπα στον τοίχο, όπου προφανώς από εκεί ξεκίνησαν τη ''φωλιά'' τους, και καθώς ο τοίχος είναι κούφιος, επεκτάθηκαν και μέσα του. εσωτερικά (στο σπίτι μέσα δηλαδή) μπήκαν από 3 τρύπες που έχει ο τοίχος, οι οποίες όμως είναι μακριά η μια από την άλλη. φωνάξαμε μελισσοκόμο, ο οποίος κάπνισε τις τρύπες, τις βούλωσε με εφημερία, και έβαλε εξωτερικά το μελίσσι με το μελισσόχορτο. το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να τις κρατήσουμε επειδή θα σαπίσει ο τοίχος και γιατί η μητέρα μου είναι αλλεργική, και πάσχουσα από σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορεί να της αποβεί μοιραίο έστω και ένα τσίμπημα. αλλά σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να τους κάνουμε κακό... σκεφτόμαστε να τις κρατήσουμε αλλά δε νομίζουμε ότι μπορεί να γίνει... θα έρθει σήμερα ο μελισσοκόμος που φωνάξαμε προχθές, να δει αν έχει βγει η βασίλισσα. και βλέποντας και πράττοντας.να πω επίσης ότι πρέπει να είναι πολύ πρόσφατο όλο αυτό (Πέμπτη-Παρασκευή, μάλλον) όταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω μήπως μπορέσετε να μου δώσετε εσείς κάποια λύση! α! επικοινώνησα και με τη greenpeace η οποία μου είπε ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα... | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Δευ Μάης 05, 2014 2:58 pm | |
| Πιστεύω ότι ο μελισσοκόμος του οποίου τη βοήθεια ζήτησες κάνοντας πολύ σωστά θα δώσει λύση. Κανένας μελισσοκόμος δεν κάνει κακό στα μελίσσια και δεν αφήνει αφεσμούς. | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Δευ Μάης 05, 2014 6:23 pm | |
| Πολυ φοβαμαι οτι το μελισσοχορτο δεν κανει για την συγκεκριμενη περιπτωση.Το μελισσοχορτο το χρησιμοποιουμε για την προσελκιση αφεσμων πριν την οριστικη τους εγκατασταση και οχι για να αναγκασουμε ενα σμηνος να εγκαταλείψει την φωλια του.Ενα εγκατεστημενο σμηνος θα αφησει την κατοικια του μονο απο υπερβολικη ενόχληση.Σκεφτομαι την πιθανοτητα χρησιμοποιησης καποιας ουσιας που θα προκαλεσει τοση αναστατωση στο σμηνος ωστε να το υποχρεωσει να εγκαταλειψει το χωρο.Π.χ.η θυμολη σε πυκνο αλκοολικο διαλυμα ωστε να εχουμε μεγαλη εξατμιση.Ισως κατι τετοιο να ειναι η λυση.Δεν το εχω δοκιμασει αλλα σκεφτομαι, οτι αν αυτη η μεθοδος εχει επιτυχια και το σμηνος βγει εξω,θα μπορουσαμε να σφραγισουμε την εισοδο,και εχοντας ακριβως διπλα μια κυψελη με 1 πλαισιο γονου θα μπορουσαμε να συλλεξουμε και το σμηνος . | |
|
| |
eirini_pink Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Τρι Μάης 06, 2014 2:05 pm | |
| Ο μελισσοκόμος που ξανάρθε χθες, είδε ότι δεν είχε εγκαταλείψει το σμήνος τη φωλιά του, και είπε ότι θα ξανάρθει να δοκιμάσει κάτι πιο δραστικό σε μερικές μέρες. Μπορεί να είναι αυτό που είπες εσύ, Σάκη. Πάντως, και να μη βγει, εμείς θα τις κρατήσουμε Αποφασίσαμε ότι δε θέλουμε να τις πειράξουμε, πόσω μάλλον να τις χτίσουμε μέσα... Για παραγωγή δεν το σκεφτόμαστε καθώς θέλει πολλή δουλειά και δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος. Τώρα ελπίζουμε μόνο να μη σαπίσει ο τοίχος από το μέλι! | |
|
| |
queen Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 370
| Θέμα: Απ: Μέλισσες στον τοίχο μου Τρι Μάης 06, 2014 2:23 pm | |
| απ οτι γνωριζω δε σαπιζει ο τοιχοσ απ το μελι... εχουν κανει κυρηθρες?? αν τελικα το πιασετε βαλτε το σε μια κυψελη κοντα σας... κ οταν θα ναι για τρυγο φωναζετε το μελισσοκομο τους βγαζει το μελι κ σας το δινει... η μητερα σου ειπες π[ως ειναι αλλεργικη ετσι?? εφοσομ θελετε να κρατησετε αυτα τα υπεροχα κ θεια πλασματα καλυτερα να προμηθευτητε κ φαρμακα για παν ενδεχομενο.. αν παλι δεν καταφερετε να το κρατησετε γτ χρειαζεται φροντιδα (αρρωστιες, οροφο, ενδεχομενη σμηνουργια κ παλι στον τοινο η σε κανενα δεντρο και πολλα αλλα) καλυτερα οταν το πιασετε εφοσον δεν εχετε χρονο να το δωσετε στον φιλο σας το μελισσοκομο η να το αφησετε στον τοιχο... κ δε θα εχετε σφηκες κ αλλα ενοχλητικα εντομα κ εφοσον φραξατε τις εσωτερικες τρυπες του σπιτιου δε θα μπαινουν μεσα κ θα εχετε παντοτε ανθισμενα φυτα η κ μπολικους καρπους απ τα δεντρακια σας η λουλουδακια σας στον κηπο σας.. συν οτι οταν κανουν εκει μεσα πολυ μελι ο τοπος θα ευωδιαζει απ αυτο... λυσεις υπαρχουν πολλες... διαλεξτε την καλυτερη που θα οφελησει κ εσας κ τις μελισσουλες... | |
|
| |
| Μέλισσες στον τοίχο μου | |
|