Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μελίσσι σε τοίχο

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
BaNi
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 129

Μελίσσι σε τοίχο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μελίσσι σε τοίχο   Μελίσσι σε τοίχο Icon_minitimeΔευ Οκτ 08, 2012 11:30 pm

Καλησπέρα σε όλους τους ξενύχτες!
Είμαι νέος μελισσοκόμος και προσέχω όσο μπορώ περισσότερο τα 3 μελισσάκια μου. Πρόσφατα είδα στη χαραμάδα ενός τοίχου της αποθήκης ένα μελίσσι (όχι από τα δικά μου αφού τα έχω σε άλλο μέρος), που από τον αριθμό των εισόδων (πάνω από 100 στο λεπτό) φαίνεται πολύ δραστήριο.

Γνωρίζεται κανένα τρόπο για να το προσελκύσω σε κυψέλη τώρα, ή να περιμένω την άνοιξη που πιθανόν να σμηνουργήσει?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
gmakhs
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 431

Μελίσσι σε τοίχο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μελίσσι σε τοίχο   Μελίσσι σε τοίχο Icon_minitimeΔευ Οκτ 08, 2012 11:42 pm

Εγώ θα έκανα τα εξής .

1) Τοποθέτηση σωλήνα να τις αναγκάζω να περνάνε μέσα από μια κυψέλη με κεριά και βαλβίδα διαφυγής στην είσοδο τους (έτσι θα βγάλεις παραφυάδα από τις ανθοφόρες αλλα μάλλον πως καταδικάζεις το μελίσσι που είναι μέσα.

2) τις αναγκάζεις να περνάνε από την κυψέλη και περιμένεις να βγει η βασίλισσα την ένοιχοι λογικά που θα θέλει παραπάνω χορό Smile αν και πάλι δεν βγει όταν ο πληθυσμός σε εκείνη την κυψέλη είναι αρκετός κόβεις πάλι παραφυάδα Smile

εγώ θα έκανα τον δεύτερο τρόπο και στην χειρότερη έχεις ένα μελισσάκη κάθε χρόνο ίσος και παραπάνω
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μελίσσι σε τοίχο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Μελίσσι σε δέντρο
» Μελίσσι μέσα σε τοίχο
» Μέλισσες στον τοίχο μου
» Νέο μελίσσι
» Αρρενοτοκο μελίσσι

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: