Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα

Πήγαινε κάτω 
+5
PIT
qazx88
stkorts
spithoyras
KostasRs
9 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
spithoyras
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
spithoyras

Αριθμός μηνυμάτων : 565

Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουν 15, 2014 1:12 pm

Δηλαδη τωρα τελειωσε η μενουν Αξονας και βανα ?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
KostasRs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 35

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουν 15, 2014 5:42 pm

Μενει να κοπει σωληνας που θα ειναι ο αξονας και να μπουν ολα πανω του. Δηλαδη τα μασιφ ακρα που φαινονται στις φωτογραφιες και οι βασεις των πλαισιων. Κατοπιν θα ζυγιστει ολο μαζι ωστε οταν γυριζει να μην εχει κραδασμους.
Για βανα δεν βρηκα κατι σε ανοξειδοτο υπαρχει ομως ενα κομματι σωληνα που απο κατασκευης εχει σπειρωμα στη μια πλευρα οπου βιδωνει μια ταπα.
Δεν το εχω αγορασει ακομη γι αυτο δεν εβαλα φωτο.
PIT
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 47

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουν 15, 2014 10:16 pm

Μπράβο πολλή καλή η δουλειά σου! Μακάρι η κανουλα να ρέει μελαλκι!
Για μοτερ τι έχεις σκεφτεί , control box?
KostasRs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουν 15, 2014 11:12 pm

Ευχαριστω φιλε PIT
Προς το παρων θα το δουλεψω με δραπανο, αργοτερα σιγουρα θα μπει μοτερ με control για τις στροφες.
Δεν το εχω ψαξει ομως καθολου, οταν θα τελειωσει η κατασκευη του μελιτοεξαγωγεα θα αρχισω την αναζητηση!
KostasRs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Ιουν 21, 2014 3:47 pm

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Ο αξονας ετοιμος για κολληση

Κολληθηκε και το κατω μερος με το ρουλεμαν. Ακριβως απο κατω κολληθηκε μια μπαρα σε σχημα π που εχει μηκος την διαμετρο του βαρελιου ωστε να μην ζοριζεται ο πατος.

Εδω εχει κολληθει ο αξονας με τις βασεις και εγινε δοκιμη με το πλαισιο.

Αγορασα και την ταπα με κοστος 8 ευρω και κολληθηκε οσο το δυνατον χαμηλοτερα.
KostasRs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Ιουν 21, 2014 4:13 pm

Το υπολοιπο απο τη λαμαρινα θα βγαλει το καπακι του μελιτοεξαγωγεα. Περισσευει γυρω στο μισο τετραγωνικο, αλλα δεν θα παει χαμενο, καπου θα το χρησιμοποιησω!

Το καπακι θα ειναι σε δυο κομματια, το ενα θα ειναι σταθερο με βιδες ωστε να δεσει ακομα πιο καλα το βαρελι, ενω το αλλο θα καθεται σε υποδοχες για ευκολο ανοιγμα. Θελουν αρκετη λειανση περιφεριακα.

Αρχισε και η προετοιμασια για τα υπολοιπα κομματια για να γινει 8 πλαισιων.

Εκανα και μια δοκιμη με το δραπανο να δω πως συμπεριφερεται. Το πηγα στις 3000 στροφες χωρις να εχει κραδασμους. Ξερετε σε ποιες στροφες περιπου γυριζει ο αξονας με τα πλαισια επανω?
PIT
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Ιουν 21, 2014 4:48 pm

Νομίζω 3000 στροφές είναι πάρα πολλές. 400 - 500 χρειάζεται αν δεν κάνω λάθος.
Πάντως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά. Συγχαρητήρια.
Η τάπα που έβαλες κάτω κάτω θα βολεψει που είναι βιδωτή?

KostasRs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Ιουν 21, 2014 9:33 pm

Να'σαι καλα φιλε PIT,
για την ταπα δεν νομιζω οτι θα ειναι μεγαλος μπελας γιατι δεν θα γεμιζω μικρα δοχεια οποτε δεν θα χρειαζεται πολλα "ανοιξε-κλεισε". Βεβαια παρολο που ειναι με γρηγορο σπειρωμα δηλ. με λιγες στροφες σφραγιζει, σιγουρα θα ειναι και λιγο βουτηγμενη στο μελι. Μικρο το κακο, μιας και δεν ηθελα να βαλω βανα υδρευσης.
PIT
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Ιουν 21, 2014 11:01 pm

Αυτές τις κλασικές που έχουν όλοι οι μελιτοεξαγωγείς θα ήταν καλό να έβαζες.... confused 
spithoyras
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
spithoyras

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουν 22, 2014 4:43 pm

Κι εγω νομιζω ότι 3000 στροφες είναι παρα πολλες. Δεν τις εχω μετρησει ποτε αλλα μερικα μελια θελουν περισσοτερες και αλλα λιγοτερες. Το καλοκαιρι τα μελια βγαινουν πιο ευκολα μαλλον λογω θερμοκρασιας.
Μια βανα απλη πλαστικη από μελισσοκομικο καταστημα εχει γυρω στα 8 ευρω και είναι πολύ πρακτικη. Αντε καλοριζικος και περιμενουμε βιντεο από τρυγο Smile
KostasRs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουν 22, 2014 11:38 pm

Ευχαριστω spithoyras, προς το παρον θα το αφησω ως εχει, αν αργοτερα δω οτι δεν με βολευει η ταπα θα βαλω μια βανα, παντως δεν θελω να ειναι πλαστικη - ισως ιδρευσης αν δεν βρω ανοξειδωτη- θα δουμε.
Βιντεακι θα τραβηξω οταν ερθει η ωρα!
spithoyras
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
spithoyras

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουν 29, 2014 1:26 pm

οκ, περιμενουμε νεα σου.
sotto
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 77

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουν 29, 2014 6:14 pm

Καλοριζικος και απο εμενα και πολλα μελια, ειμαι σε αναμονη για να δωσω παραγγελεια οταν αρχισεις να κατασκευαζεις lol! lol!
thoma.sbees
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 298

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Δεκ 18, 2014 8:27 pm

καλησπέρα φίλε
έχω κατασκευάσει πριν 2 χρόνια τέυοιο μελιτοεξαγωγέα και έχω κάποια εμπειρία.
Η φιλοσοφία αυτού του μελιτοεξαγωγέα είναι η χωρητικότητα αρκετών κηρηθρών με απαίτηση λιγότερου χώρου σε σχέση με τους άλλους. Εσύ σε ένα βαρέλι αν δεν κάνω λάθος 80cm έχεις μόνον 4 υποδοχές ενώ θα μπορούσες να βάλλεις 16.
Οι στροφές που απαιτούνται είναι περίπου 300-400 ανάλογα με τα μέλια και τη θερμοκρασία.
Η χρήση συνεχόμενα του δράπανου θα αποδειχτεί αρκετά κουραστική και θα πρέπει κάποια στιγμή να δεις την ηλεκτροκίνηση με ένα μοτέρ πλυντηρίου και ένα αντίστοιχο κύκλωμα που έχει αναφερθεί εδώ σε κάποιο θέμα. Εκτός αυτού θα εκμεταλλέυεσαι το χρόνο του ξεμελίσματος για την προετοιμασία των επόμενων κηρηθρών. Επιπλέον να έχεις υπόψη σου ότι χρειάζεται ισχυρό δράπανο και κατά προτίμηση αργόστροφο γιατί διαφορετικά δεν θα αντέξει.
Στην τοποθέτηση των πλαισίων πρέπει να προσέχεις ωστε να είναι περίπου ισοβαρή τα απέναντι ('οπως και στους άλλους απαιτείται) προκειμένου να είναι πιο ομαλή η περιστροφή. Στο ξεκίνημα αρχίζεις με χαμηλές στροφές και όσο ξαλαφώνουν τα πλαίσια επιταχύνεις
Τέλος εγώ προσωπικά θεωρώ πιο συμβατό αυτό το μελιτοεξαγωγέα και θα κατασκευάσω μελλοντικά κάποιον με μεγαλύτερη χωρητικότητα (τώρα έχω με 8 πλαίσια)

Αυτά σε γενικές γραμμές. Θα χαρώ να τα πούμε κάποια στιγμή

2nios
Μέλος
Μέλος
2nios

Αριθμός μηνυμάτων : 61

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Δεκ 19, 2014 12:30 am

KostasRs συγχαρητήρια και από εμένα. Είσαι χρυσοχέρης και φαίνεται.Περιμένω να δω  video και εγώ. Καλά μέλια και είμαι σίγουρος ότι αν το βάλεις στο μυαλό σου θα τα κάνεις 100 τα κορίτσια σου sostos lol! lol!
KostasRs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Αυγ 29, 2015 11:48 pm

Παιδια καλησπερα.
Πρωτα απ' ολα να ζητησω συγνωμη που εξαφανιστηκα για αρκετο καιρο.
Λογω δουλειάς δεν μπορεσα να ασχοληθω καν με τα μελισακια μου και απλως τα συντηρουσα να μη χαθουν. Απο φετος ομως αλλαζουν τα πραγματα και θα ασχοληθω οσο μπορω.
Να πω οτι εκανα εξαγωγη με 4 πλαισια για δοκιμη και ολα πηγαν καλα!
Περισσοτερα και με video σε λιγο καιρο!
KostasRs
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα   Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 30, 2015 12:06 am

thoma.sbees έγραψε:
καλησπέρα φίλε
έχω κατασκευάσει πριν 2 χρόνια τέυοιο μελιτοεξαγωγέα και έχω κάποια εμπειρία.
Η φιλοσοφία αυτού του μελιτοεξαγωγέα είναι η χωρητικότητα αρκετών κηρηθρών με απαίτηση λιγότερου χώρου σε σχέση με τους άλλους. Εσύ σε ένα βαρέλι αν δεν κάνω λάθος 80cm έχεις μόνον 4 υποδοχές ενώ θα μπορούσες να βάλλεις 16.
Οι στροφές που απαιτούνται είναι περίπου 300-400 ανάλογα με τα μέλια και τη θερμοκρασία.
Η χρήση συνεχόμενα του δράπανου θα αποδειχτεί αρκετά κουραστική και θα πρέπει κάποια στιγμή να δεις την ηλεκτροκίνηση με ένα μοτέρ πλυντηρίου και ένα αντίστοιχο κύκλωμα που έχει αναφερθεί εδώ σε κάποιο θέμα. Εκτός αυτού θα εκμεταλλέυεσαι το χρόνο του ξεμελίσματος για την προετοιμασία των επόμενων κηρηθρών. Επιπλέον να έχεις υπόψη σου ότι χρειάζεται ισχυρό δράπανο και κατά προτίμηση αργόστροφο γιατί διαφορετικά δεν θα αντέξει.
Στην τοποθέτηση των πλαισίων πρέπει να προσέχεις ωστε να είναι περίπου ισοβαρή τα απέναντι ('οπως και στους άλλους απαιτείται) προκειμένου να είναι πιο ομαλή η περιστροφή. Στο ξεκίνημα αρχίζεις με χαμηλές στροφές και όσο ξαλαφώνουν τα πλαίσια επιταχύνεις
Τέλος εγώ προσωπικά θεωρώ πιο συμβατό αυτό το μελιτοεξαγωγέα και θα κατασκευάσω μελλοντικά κάποιον με μεγαλύτερη χωρητικότητα (τώρα έχω με 8 πλαίσια)

Αυτά σε γενικές γραμμές. Θα χαρώ να τα πούμε κάποια στιγμή

Φιλε μου εχεις δικιο σε ολα!
Ο αξονας θα παιρνει 8 πλαισια, αν και προς το παρον ειναι μονο με 4.
Απο τη δοκιμη που εκανα να συμπληρωσω κι εγω οτι λογω χαμηλων στροφων θελει αρκετη ωρα να βγει το μελι, πανω απο 10 λεπτα χωρις να στραγγιξω τα πλαισια.
Ισως αν ανεβαζα στροφες να κερδιζα χρονο αλλα δεν ηθελα να το διακινδυνέψω.
Με δραπανο εκτος το οτι ειναι κουραστικο το πιθανοτερο ειναι να το καψω μιας και προς το τελος αρχισε να μυριζει!
Αυτο που θελει προσοχη ειναι να ξεκιναει παρα πολυ ομαλα και να επιταχυνει με πολυ αργο ρυθμο μιας και τα πλαισια οπως ειναι τοποθετημενα ακτινικα δεχονται την πιεση απο το πλαι και στην αρχη που ειναι γεματα ειναι ευκολο να σπασουν τις κερυθρες τους.
(Στο ενα πλαισιο ραγισε γιατι το ξεκινησα αποτομα)

2nios να εισαι καλα φιλε μου!

Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» D.I.Y. Κατασκευή Μοτέρ Μελιτοεξαγωγέα
» Συζήτηση / Ερωτήσεις σχετικά με την Κατασκευή Μοτέρ Μελιτοεξαγωγέα
» ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ
» Κατασκευή Top Bar Hive
» κατασκευη κυριθρων

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: D.I.Y. μελισσοκομικές πατέντες-
Μετάβαση σε: