Μέχρι τώρα τις μεταφορές μου τις κάνω με επιβατικό 4Χ4 τζιπάκι και δανεικό τρείλερ από φίλο μελισσοκόμο. Δεν έχω πρόβλημα μέχρι στιγμής, αλλά είμαι οριακά σε ότι αφορά στον όγκο και στο βάρος μεταφοράς, πράγμα που σημαίνει ότι στην ελάχιστη αύξηση του μελισσοκομιού κεφαλαίου θα πρέπει να αρχίσω τα διπλά δρομολόγια για να μπορώ να μεταφέρω όλες τις κυψέλες. Επίσης το τζιπ είναι παλιό και ταλαιπωρημένο και ήδη αγκομαχάει με τόσο φορτίο, οπότε τίθεται θέμα ασφάλειας.
Στα άμεσα σχέδια λοιπόν είναι η αγορά αυτοκινήτου για την μεταφορά των κυψελών. Προσανατολιζόμουν σε φορτηγάκι με καρότσα, τύπου Transit, Transporter, Ducato, Canter κτλ τα οποία προφέρουν καλές μεταφορικές δυνατότητες αλλά... 1) θα έπρεπε να συντηρώ και ένα δεύτερο επιβατικό αμάξι 2) Τα μέρη που έχω ανακαλύψει και έχω προσεγγίσει με το 4Χ4 δεν τα πιάνει το φορτηγάκι ούτε με σφαίρες.
Πρόσφατα έμαθα ότι επιτρέπεται πλέον να σέρνεις τρείλερ με το αγροτικό οπότε αυτό μου λύνει πολλά προβλήματα! Το αγροτικό μπορεί να πάιξει και το ρόλο του επιβατικού, μικρές μεταφορές τις έχει για πλάκα (μιλάμε για μονή καμπίνα) και μπορεί να πάει όπου πήγαινε και το τζιπάκι και ακόμα παραπέρα. Με μια κατα παραγγελία κατασκευή τρείλερ πιστεύω ότι θα είναι η ιδανική λύση, ένας αριθμόςκυψελών στην καρότσα και τα υπόλοιπα (τα περισσότερα) στο τρείλερ.
Το ερώτημα είναι αν έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος μεταφορά με αυτό τον τρόπο, θα με βοηθούσε πολύ αν έγραφε τις εντυπώσεις του. Μιλάμε για αγροτικό + τρείλερ όχι για αγροτικό μόνο.