- lpapggia έγραψε:
- Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Δηλαδή και στα μελίσσια που κάνουμε την μεταφορά πρέπει να τα επιθεωρούμε κάθε εβδομάδα αν κατανόησα σωστά αυτό που γράφεται?
Στον επι τόπου τρύγο, τρυγάται σε σκηνή απο ότι φαντάζομαι και όχι στο ύπαιθρο? Έχετε μαζί σας και όλα τα παρελκόμενα που απαιτούνται για τον τρύγο?
Ευχαριστώ
όχι την άνοιξη επιθεωρώ κάθε 5 μέρες διότι χρειάζεται λόγο σμηνουργιών ktlp στην ανθοφορία συνήθως xegoniazoun και δεν υπάρχει τόσο ο κίνδυνος σμηνουργίας "γιαυτο" δεν το θεωρώ απαραίτητο κάθε 5 meres .
(αυτό είναι το πρόγραμμα όπου ακόλουθο εγώ.)
στον επιτόπου τρύγο υπάρχουν 2 εκδοχές.
1) μαζεύω τα πλαίσια και τρύγο σε σπίτι φίλου κοντά στην περιοχή
2) περνώ τα πλαίσια (βάζο στην θέση τους άδεια) το βραδυ τρυγάω και την επομενη μέρα κάνω την μεταφορά
Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με την νομαδική μελισσοκομεία βγάλε ένα πρόγραμμα ανάλογος με τις ανθοφορίες που θες να κυνηγήσεις επίσης καλο θα ήταν να έχεις 2 μελισσοκομεία η και παραπάνω και το ένα σταθερό ώστε να μπορείς να συνεχίσεις αν σου τύχει κάποιο κακό.
Εγώ έχω το ένα κοντά στο σπίτι με πλούσια λουλούδια για ανάπτυξη την άνοιξη και το καλοκαίρι έχει θυμάρι (το οποιο το χρησιμοποιώ για παραφυάδες και βασιλικό πολτό - "βασιλιτροφεια")
και το νομαδικό όπου μεταφέρεται Πορτοκαλια - θυμο - "ασπροθυμο" (σε μεγαλύτερο υψόμετρο) - έρεικα θα πήγαινα και σε πεύκο αλλα είναι πολύ μακρυά 250~km