| Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; | |
|
+7jokey NINAS myrtos MILIBEE gmakhs newbee kourounios 11 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kourounios Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6
| Θέμα: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Σαβ Σεπ 15, 2012 7:35 pm | |
| Διάβασα στο βιβλίο "Μελισσοκομία" του κυρίου Pierre Jean Prost (1979) οτι η μεταφορά με ανοιχτές κυψέλες έχει επικρατήσει στην Αμερική και οτι κατά την γνώμη του η μεταφορά με κλειστές κυψέλες θα εξαφανιστεί. Γνωρίζει κανείς τίποτα; | |
|
| |
newbee Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Σαβ Σεπ 15, 2012 7:42 pm | |
| Γιατί ρωτάς?
Θές να τα μεταφέρεις σε μεγάλη απόσταση? | |
|
| |
kourounios Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Σαβ Σεπ 15, 2012 7:49 pm | |
| Δεν είναι μεγάλη η απόσταση. Υποτίθεται οτι το γεγονός οτι καταλαβαίνουν ότι φυλακίζονται αυξάνει το μέγεθος του σοκ και ίσως να μειώνει τις επιδόσεις του μελισσιού. Έχει κάνει κανείς μεταφορά με ανοιχτές κυψέλες; | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Σαβ Σεπ 15, 2012 8:15 pm | |
| - kourounios έγραψε:
- Δεν είναι μεγάλη η απόσταση. Υποτίθεται οτι το γεγονός οτι καταλαβαίνουν ότι φυλακίζονται αυξάνει το μέγεθος του σοκ και ίσως να μειώνει τις επιδόσεις του μελισσιού.
Έχει κάνει κανείς μεταφορά με ανοιχτές κυψέλες; έκανα καταλάθος σε ένα μελισσάκη μου .. ο πληθυσμός μειώθηκε αισθητά και δεν απόδωσε καθόλου στην ανθοφορία του θυμαριού | |
|
| |
newbee Μέλος
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Σαβ Σεπ 15, 2012 9:37 pm | |
| Δέν μου είχε περάσει απο το μυαλό οτι μπορεί να το νοιώθουν αυτό, νόμιζα οτι υπάρχει πρόβλημα μόνο λόγω της ζέστης αν είναι κλεισμένα αρκετή ώρα | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Σαβ Σεπ 15, 2012 10:15 pm | |
| Στην Αμερικα οι αποστασεις μεταφορας ειναι μεγαλες , επιπλεον σταματουν και καταβρεχουν τα κοριτσια ,κανουν μεταφορα πληθυσμου σε οροφους με σιτα πανω κατω και δεν χρησιμοποιουν και καραβι. Αυτα απο τα ολιγα που εχω συζητησει . Σκεψου να θες να κανεις μεταφορα σε νησι και να πεις στο καραβι (ενω κανονικα πρεπει να ειναι σκεπασμενες και με διχτυ), αααααααα παιδια εγω δεν τις κλεινω γιατι στρεσαρονται Παντως απο ηλικιωμενο μελισσοκομο ακουσα πως εχει κανει μεταφορα με ανοιχτες πορτες. Κατα την γνωμη μου ειναι λαθος, μπορουν να συμβουν 1002 σοβαροτερα απο το στρες των κοριτσιων(με ενα τηλ στον μελισσοψυχολογο ολα λυνονται ) | |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Σαβ Σεπ 15, 2012 11:11 pm | |
| | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Κυρ Σεπ 16, 2012 3:38 am | |
| εγω καταλαβαίνω ότι μόνο ο μελισσοκόμος στρεσάρεται. Το φυσικό περιβάλλον του σμήνους είναι ένα σκοτεινό κουτί, με 2-4 φεγγιτάκια για να παίρνει αέρα, και κάποιες τρυπούλες για να μπαινοβγαίνει. Για ποιά φυλακή μιλάμε ;;
| |
|
| |
kourounios Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Κυρ Σεπ 16, 2012 8:18 am | |
| Αντιγράφω από το βιβλίο του Πρόστ (σελ228):
Ο κ.Bouchardeau έγραψε: "Βέβαια, οι μέλισσες έχουν μεγάλη ανάγκη από νερό για το γόνο τους. Μόλις εγκατασταθούν σε μία καινούργια τοποθεσία τρέχουν στις πηγές και στα ρυάκια. Αλλά η αιτιία του πνιξίματος δεν οφείλεται σε αυτό αφού τα βρεγμένα σακιά που έχουμε μερικές φορές τοποθετήσει αυξάνουν τους πνιγμούς. Μεταφέρουμε εδώ και πολύ καιρό με ανοιχτές κυψέλες και δεν είχαμε ποτέ δυστυχήματα. Οι μέλισσες δεν θορυβούνται και δεν προσπαθούν να βγούν ομαδικά απο τις κυψέλες , αλλά παραμένουν ήσυχες. Πρόκειται λοιπόν για ένα ψυχικό φαινόμενο κλειστοφοβίας που τρελαίνει τις μέλισσες μόλις αντιληφθούν οτι έχουν φυλακιστέι".
Πάντως σε μικρές αποστάσεις (Ελλάδα) ίσως το βέλτιστο να είναι μεταφορά με κλειστές κυψέλες. | |
|
| |
newbee Μέλος
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Κυρ Σεπ 16, 2012 10:33 am | |
| 2 μεταφορές έχω κάνει, η μία και μεγαλύτερη 100 Km και περίπου 1,30 ώρα. Όταν τις άνοιξα πετάχτηκαν έξω | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Κυρ Σεπ 16, 2012 10:44 am | |
| το άνοιγμα δεν είναι καλό να γίνεται αμέσως μόλις ξεφορτώσουμε αλλά μετά από κανένα μισάωρο γιατί τότε είναι πολύ πιο ήρεμες | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Κυρ Σεπ 16, 2012 4:08 pm | |
| - jokey έγραψε:
- το άνοιγμα δεν είναι καλό να γίνεται αμέσως μόλις ξεφορτώσουμε αλλά μετά από κανένα μισάωρο γιατί τότε είναι πολύ πιο ήρεμες
ακριβώς. Μόλις τις ακουμπήσουμε στο έδαφος τις αφήνουμε για αρκετή ώρα, ίσως και πάνω απο ώρα, και μετά ανοίγουμε σιγά - σιγά το πορτάκι. Προτείνεται ιδιαίτερα ο μελισσοκόμος να είναι σε πλήρη εξοπλισμό (μάσκα γαντια κλπ κλπ) | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Κυρ Σεπ 16, 2012 5:43 pm | |
| Πάντως από τότε που έχει γράψει το βιβλίο ο Prost εγώ δεν βλέπω να έχουν σταματήσει οι μεταφορές με κλειστές κυψέλες … Και έχουν περάσει αρκετά χρόνια . Πάντως νομίζω ότι στην μεταφορά με ανοιχτές κυψέλες μπαίνει μελισσοκομικό δίχτυ . | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Κυρ Σεπ 16, 2012 11:13 pm | |
| εγώ προτείνω να τις βάζουμε μέσα στην καμπίνα μην τυχόν και τις πειράζει η καρότσα . ξέρουμε τι μουσική προτιμούν για το ταξίδι ? | |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Δευ Σεπ 17, 2012 1:29 am | |
| | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Δευ Σεπ 17, 2012 6:17 pm | |
| | |
|
| |
giorgos500 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 69
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Δευ Σεπ 17, 2012 6:54 pm | |
| καλησπερα , αυτο που εχω δει προσωπικα εινε το εξησ , κατα την διαρκεια τησ φορτοσησ και του ξεφορτοματοσ των μελισσων καποιοι μελισοκομοι εχουν την μηχανη αναμμενη , ο λογοσ ? οποσ υσχιριζοντε οι ιδιοι , οτι οι μελισσεσ νιωθουν το τρεμουλο του φορτυγου , και εινε πιο ηρεμεσ , για ανοιχτα πορτακια δε το εχω ακουσει και φυσικα δε τολμω να ρωτησω μελισοκομουσ για κατι τετοιο για τι θα γελανε μαζι μου , ειδικα οι πιο παλιοι , | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; Παρ Σεπ 21, 2012 3:44 am | |
| - kourounios έγραψε:
- Υποτίθεται οτι το γεγονός οτι καταλαβαίνουν ότι φυλακίζονται αυξάνει το μέγεθος του σοκ και ίσως να μειώνει τις επιδόσεις του μελισσιού.
...έχω κάνει 2 μεταφορές φέτος (50 και 90 χλμ αντίστοιχα) πάντα βράδυ, δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα με τις πόρτες κλειστές. Το αναμενόμενο στρές δεν είναι τόσο αποτέλεσμα του παροδικού εγκλεισμού (μιάς και το βράδυ όλες μέσα είναι ουσιαστικά) αλλά η αλλαγή στο Γεωμαγνητικό πεδίο που μπορούν και αισθάνονται συνεχώς. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι αυτό το πλάσμα έχει την πιό ευαίσθητη πυξίδα - GPS. Την αλλαγή τοποθεσίας λοιπόν, την καταλαβαίνουν από την στιγμή του σηκώματος, ακόμα και προσπαθήσεις να το κάνεις σε slow motion! Εγώ αυτό παρατήρησα σε όλες τις κυψέλες μου. | |
|
| |
cvlac Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: κοντινές μεταφορες Τετ Φεβ 20, 2013 1:19 pm | |
| Σε σχετικά κοντινές μεταφορές στο νησί μου,5-10 χιλιόμετρα, όταν τις άνοιγα, μετά από λίγο ήταν σχεδόν πάντα επιθετικές. Και υποψιάζομαι ότι χάνονται και αρκετές μέλισσες γιατί είναι νύχτα.Τον περασμένο Νοέμβριο αγόρασα 3 μελίσσια από την Κρήτη (άλλο νησί). Ο κύριος Μιχάλης , που μου τις έδωσε, καλή του ώρα, μου είπε, :μόλις τις βγάλεις από το καράβι, πάρτες κατευθείαν στο μελισσοκομείο σου, και πριν ανοίξεις τα πορτάκια, βρέξε από πάνω όλες με ένα ποτιστήρι για τα λουλούδια.Αυτές νομίζουν ότι βρέχει, και δεν βγαίνουν έξω .Μετά από αυτό, τις άνοιξα , και δεν έτρεχε τίποτα!! Σαν να ήταν του μελισσοκομείου μου!Την άλλη μέρα το πρωί, πήγα να τις δω, δεν είχαν κανένα πρόβλημα.Βέβαια, αυτές οι μέλισσες , σαν ράτσα, είναι αρκετά ήρεμες. Κώστας | |
|
| |
| Μεταφορά με Ανοιχτές Κυψέλες; | |
|