| μεταφορα | |
|
+3NikTheGreek matteus giannisae86 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
giannisae86 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 52
| Θέμα: μεταφορα Δευ Μάης 16, 2016 8:21 pm | |
| θελω να μεταφερω 2 μελισσια τα οποια ειναι 3οροφα και δεν χωρανε στο ιχ.σκευτομαι το ενα που εινα 24 πλαισια να το κατεβασω σε 2 οροφους και το σηκωνω παλι αφου μεταφερθει.το αλλο ομως ειναι 27 πλαισια που θα μπει σε δυο οροφους΄?καμια ιδεα κανεις μπας και παρουμε λιγο μελακι? | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: μεταφορα Δευ Μάης 16, 2016 9:32 pm | |
| Αυτα που λες δεν γινονται φιλε. Θα σκασουν τα μελισσια και ειναι κριμα. | |
|
| |
giannisae86 Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Δευ Μάης 16, 2016 9:48 pm | |
| ευχαριστω γι αυτο ρωταω.απλα η περιοχη που ειμαι δεν δινει και ουτε προκειται απο οτι μου ηπαν οι πιο εμπειροι.οποτε σιροπακι απο αυριο γιατι μελι δεν μαζευουν κι οταν ανοιξει το θυμαρι ισως κατι λιγο να το παρω.ετσι κι αλλιως απο του χρονου θα ειμαι πιο οργανωμενος με τρειλερ.το παρηγορο ειναι οτι πετυχαν ολες οι παραφυαδες που ηταν και ο κυριος σκοπος για φετος.ειδομεν | |
|
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 336
| Θέμα: Απ: μεταφορα Δευ Μάης 16, 2016 10:10 pm | |
| ενα φιλαρακι με αγροτικο ή φορτηγακι και λυνεις το προβλημα...
| |
|
| |
giannisae86 Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τρι Μάης 17, 2016 3:55 pm | |
| δυστηχως νικο δεν εχω καποιο γνωστο αθηνα με αγροτικο.οποτε μενω εδω και βλεπουμε. | |
|
| |
doctor11 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τετ Μάης 18, 2016 9:40 am | |
| Γιάννη πόσους γόνους έχουν τα τριόροφα; Ρωτάω γιατί φέτος και τα 20άρια με 7-8 γόνους είναι, ψόφια πράγματα ..... | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τετ Μάης 18, 2016 11:19 am | |
| Με 7-8 γόνους σε 20 άρι εισαι θεος φιλε μου. Τι θεος ημίθεος που είπε και ο μέγας Βαμβακούλας. | |
|
| |
giannisae86 Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τετ Μάης 18, 2016 4:40 pm | |
| ναι παιδια το ενα εχει 7 και το μεγαλυτερο 8 μιασ και του πηρα ενα τελαρο για μια παραφυαδα.ανεβασα κι απο κατω καποια αδεια πλαισια αναμεσα στο γονο και απο μισο κιλο σιροπι.παντως χθες πανω στο αλογοθυμαρο ουτε μια μελισσα δεν ειδα. | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: μεταφορα Κυρ Μάης 22, 2016 7:46 pm | |
| - mpampis13 έγραψε:
- Με 7-8 γόνους σε 20 άρι εισαι θεος φιλε μου.
Τι θεος ημίθεος που είπε και ο μέγας Βαμβακούλας. Με 7-8 γόνους έπρεπε νάσαι στο θυμάρι εδώ και 15 μέρες... Μελισσοκομία ή μελισσοτροφία;; | |
|
| |
giannisae86 Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Δευ Μάης 23, 2016 11:53 am | |
| το ξερω βασιλη αλλα δεν ειχα τροπο να τα παω.σημερα μετα τις λιγες βροχες δουλευαν καλα.πιστευω κατι θα μεινει και για μενα στο τελος. | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: μεταφορα Δευ Μάης 23, 2016 9:13 pm | |
| Στο εύχομαι ολόψυχα. | |
|
| |
giannisae86 Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τρι Μάης 31, 2016 5:00 pm | |
| τελικα βρηκα τρειλερ απο ενα φιλο και τα μελισσια θα μεταφερθουν σε καστανιες το σ.κ.ευχομαι τα καλυτερα σε ολους. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τρι Μάης 31, 2016 9:24 pm | |
| - giannisae86 έγραψε:
- τελικα βρηκα τρειλερ απο ενα φιλο και τα μελισσια θα μεταφερθουν σε καστανιες το σ.κ.ευχομαι τα καλυτερα σε ολους.
Ωραιος μακαρι να παει καλα η καστανια για ολους : D | |
|
| |
pierios Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 66
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τρι Μάης 31, 2016 10:39 pm | |
| Μήπως είναι λίγο νωρίς για την καστανιά; Η μήπως πιο νότια ξεκινάει τώρα;Ας μας διαφωτίσει κάποιος ειδικότερος. | |
|
| |
giannisae86 Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τετ Ιουν 01, 2016 3:45 pm | |
| τα μελισσια θα μεταφερθουν στο χωριο μου κοντα στην τριπολη.συνηθως η καστανια εκει ανοιγει αρχες ιουνιου.αλλα λογο υψομετρου 900μ εχει και αλλες ανθοφοριες πριν και μετα τις καστανιες και υπαρχει και ρεμα με νερακι εκει κοντα.για να δουμε ........ | |
|
| |
pierios Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Τετ Ιουν 01, 2016 10:30 pm | |
| Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά! Εδώ στην Πιερία είναι λίγο νωρίς για την καστανιά αλλά τα μελίσσια μεταφέρονται ήδη πιο ψηλά επειδή οι κάμποι στερέψανε από ανθοφορίες. | |
|
| |
giannisae86 Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Κυρ Σεπ 25, 2016 1:23 pm | |
| καλημερα σε ολους.χθες μετεφερα τα μελισσια πισω αθηνα οποτε ωρα για απολογισμο.η καστανια ανοιξε κατα τις 10 του μηνα.τελος ιουνου θεομηνια με πολυ νερο και χαλαζι,δεν μενει τιποτα ορθιο μεχρι και τα φυλλα απο τα δεντρα πεσαν.πηρα λιγο μελακι απο ενα μελισσακι τα υπολοιπα στεγνα και μεταφορα στον καμπο της τριπολης.τιποτα ιδιαιτερο εκει απλα συντηρουνταν με αρκετη γεννα αλλα μελι ελαχιστο.τελος αυγουστου τα πηγα σε μερος με ρεικια απο οπου και πηρα 15 κιλα μελακι απο 2 δυοροφα κι ενα δεκαρι.τουλαχιστον δυναμωσαν αρκετα βαλαν μελια και τα μικροτερα.συγκριτικα με περσι που μειναν αθηνα ολο το καλοκαιρι ειναι πολυ δυνατοτερα και με 5-6 τελαρα γενα ενω περσι ειχαν ξεγονιασει απο τον αυγουστο.του χρονου ελπιζω σε κατι αρκετα καλυτερο αλλωστε τωρα μαθαινω.που θα παει θα ερθει και το μελλακι. | |
|
| |
pierios Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Κυρ Σεπ 25, 2016 2:55 pm | |
| Εγώ τα έχω στην Χαλκιδική, σε αναμονή του 2ου βαρέματος του πεύκου. Για την Βόρεια Ελλάδα (αλλά και για την υπόλοιπη νομίζω) δεν έχει κλείσει η μελισσοκομική χρονιά, οπότε δεν κάνουμε ακόμα απολογισμό! | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Κυρ Σεπ 25, 2016 3:35 pm | |
| Εννοειτε πως δεν εχει κλεισει... Τωρα αρχιζει δουλευει η σουσουρα και το πευκο. | |
|
| |
giannisae86 Μέλος
| Θέμα: Απ: μεταφορα Δευ Σεπ 26, 2016 3:57 pm | |
| στο σημειο που τα πηγα τωρα θα ανοιξει το ρεικι και νοεμβρη η κουμαρια.απλα δεν υπολογιζω να τρυγισω λεω να τους το αφησω για το χειμωνα.εκτος αν περισεψει αρκετο.για πευκο λεω απο του χρονου να το κηνηγυσω που θα εχω και περισσοτερες κυψελες. | |
|
| |
| μεταφορα | |
|