| Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? | |
|
+7ΚΑΝΑΡΗΣ KENTRI nikosf13 thodoris981 gmakhs geobees κολεγκας 11 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
κολεγκας Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 246
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Πεμ Μαρ 21, 2013 9:05 pm | |
| Τελικα εκοψα 2 παραφυαδες την τριτη,κλεινοντας τα πορτακια των κυψελων,αυριο θα παω να τα ανοιξω,και η απορια μου ειναι αν μπορω να τσεκαρω και το πλαισιο που ειχα βαλει με τον ανοιχτο γονο? η να τις αφησω ,και να τσεκαρω μετα απο 1 μηνα? | |
|
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Πεμ Μαρ 21, 2013 9:12 pm | |
| Μπορεις να το κοιταξεις, προσεκτικα μην παθει τιποτα το Β.κελι. Μην τιναξεις το πλαισιο να φυγουν οι μελισες,χρισιμοποιησε σκουπα τρυγου, γιατι μπορει να του κανεις ζημια. | |
|
| |
Μιχάλης Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 40
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Πεμ Μαρ 21, 2013 10:57 pm | |
| να κανω μια ερωτηση κι εγω επι του θεματος . Θα μπορουσα να κανω μια παραφυαδα κατα την μεταφορα των μελισσιων μου . να βαλω σε ενα πενταρακι ενα πλαισιο ανοιχτο γονο και ενα μελι και ενα, δυο κλειστα με πληθυσμό και οπως τα μεταφερω να τοποθετηω και αυτο σαν καινουριο . και μια αλλη ερωτηση . οταν κανουμε καινουρια βασιλισσα και δινουμε γονο , κανουμε ελεγχο μετα απο 7-8 μερεςς . μετα τον ελεγχο . αν πανε ολα καλα μπορουμε να το μεταφερουμε σε καινουρια θεση στην εβδομη ογδοοη μερα ? ευχαριστω εκ των πρωτερων | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Παρ Μαρ 22, 2013 8:12 pm | |
| - Μιχάλης έγραψε:
- να κανω μια ερωτηση κι εγω επι του θεματος . Θα μπορουσα να κανω μια παραφυαδα κατα την μεταφορα των μελισσιων μου . να βαλω σε ενα πενταρακι ενα πλαισιο ανοιχτο γονο και ενα μελι και ενα, δυο κλειστα με πληθυσμό και οπως τα μεταφερω να τοποθετηω και αυτο σαν καινουριο . και μια αλλη ερωτηση . οταν κανουμε καινουρια βασιλισσα και δινουμε γονο , κανουμε ελεγχο μετα απο 7-8 μερεςς . μετα τον ελεγχο . αν πανε ολα καλα μπορουμε να το μεταφερουμε σε καινουρια θεση στην εβδομη ογδοοη μερα ?
ευχαριστω εκ των πρωτερων είναι καλύτερο να μην μεταφέρονται εφόσον έχουν κελί διότι μπορεί να σπάσει στην μεταφορά. Επίσης εγώ δεν θα άφηνα μια melissa χωρίς βασίλισσα μαζί με άλλες δυνατές διότι είναι πολύ πιθανόν να την λεηλατήσουν. | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Παρ Μαρ 22, 2013 9:05 pm | |
| - gmakhs έγραψε:
Επίσης εγώ δεν θα άφηνα μια melissa χωρίς βασίλισσα μαζί με άλλες δυνατές διότι είναι πολύ πιθανόν να την λεηλατήσουν.
Συμφωνώ με gmakhs...να προσθέσω και να διευκρινήσω όμως ότι αυτό γίνεται έντονο όταν δεν υπάρχει νεκταροέκκριση έξω, αν είμαστε σε ανθοφορία και μάλιστα καλή δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος. | |
|
| |
Μιχάλης Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Παρ Μαρ 22, 2013 9:26 pm | |
| | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Σαβ Μαρ 23, 2013 6:08 pm | |
| - nikosf13 έγραψε:
- Μπορεις και στον ιδιο χωρο αρκει να τιναξεις και 1-2 πλαισια με μελισσες μεσα στην παραφυαδα για να αντισταθμισεις τις συλλεκτριες που θα φυγουν.Προσοχη να μην τιναξεις και την βασιλισσα.
Συμπληρωματικα σ αυτο μπορεις να κανεις και αναστροφη θεσεων ,η παραφυαδα στην θεση της μητρικης. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Σαβ Μαρ 23, 2013 6:10 pm | |
| | |
|
| |
Μιχάλης Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? Σαβ Μαρ 23, 2013 8:34 pm | |
| δεν το ειχα σκεφτει για τον κινδυνο του βασιλοκελιου . Κρίμα ειναι να παθει κατι εχετε δικιο . ευχαριστω . και η αλλλαγη καλη ιδέα. | |
|
| |
| Ποσο μακρυα η παραφυαδα απο την αρχικη κυψελη? | |
|