|
| Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... | |
|
+4mafiaworld87 LOBE ilias9 MILIBEE 8 απαντήσεις | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Τετ Ιαν 27, 2010 11:26 pm | |
| .... σε ποιες θερμοκρασιες και ολα τα σχετικα. Μια και σε λίγο ξεκινα η νέα μελισσοκομική σεζόν και επειδή ενας απο τους λογους του φόρουμ ειναι να βοηθηθούν οι νεοι μελισσοκομοι νομιζω οτι το θεμα θα βρει ανταποκριση . Να κανω λοιπον το πρωτο ερωτημα. Αφου φτιαξει ο καιρος ( πιθανα αλκυονιδες) και γινει η πρωτη επιθεωρηση, ποτε αρχιζουμε να ταίζουμε και τι? (οι αποψεις διίστανται). Ας μας πει καποιος βημα βημα την διαδικασια . Ετσι θα εχουμε ετοιμο εναν , μελισσοτσελεμεντέ | |
| | | ilias9 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 18
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Δευ Μάης 10, 2010 10:44 pm | |
| Μετα την φολα που φαγαμε με την ανθοφορια της πορτοκαλιας και μεχρι να ανοιξει ο ευκαλιπτος και η ριγανη που εχει η περιοχη σκεφτομαι να ταισω τα μελισσακια με σιροπι. Θα κανω καλα και αν ναι σε τι ποσοτητα? Τι αναλογια ζαχαρης και νερου προτεινετε?Αν σε δυοροφο μελισσι βαλω περιπου 1 λιτρο συροπι σε αυτα που ειναι μονα με 8-10 πλαισια να βαλω το ιδιο η λιγοτερο? Καθοτι νεος και επειδη αυτος που με ξεκινησε με αφησε στην τυχη μου καθε βοηθεια και συμβουλη ευπροσδεχτη Ευχαριστω | |
| | | LOBE Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 133
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Τρι Μάης 11, 2010 12:00 am | |
| Ηλια γεια σου. Εγω ειμαι 100% αντιθετος με το ταισμα των μελισσων.Φετος χρειαστηκα μονο 2κιλα ζυμαρι και 1,5κιλα ζαχαρη ανα μελισι.Το φθινοπωρο μετα απο μια χοντρη μ...... που εκανα τα μελισσα μου μεινανε με 2- 4 πλαισια πληθυσμο.
Τοχειμωνα τα ταιζα μονο οταν εβλεπα να ριχνουν μακροβουτι στι τρυπες. Σημερα ειναι ολα δυωροφα και τριοροφα και το Σ/Κ ετοιμαζομαι για τρυγο στα ελατοδαση της Κ.Ευβοιας. Τα προηγουμενα χρονια ακολουθουσα και εγω τη τακτικη της πλουσιας τροφοδοσιας και ποτε δεν ειχα γερα μελισσια. ΣΥΜΒΟΥΛΗ΄κυνηγα τις ανθοφοριες.ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΙΣΜΑ. | |
| | | Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα | mafiaworld87 αποκλεισμένος
Αριθμός μηνυμάτων : 36
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Τρι Μάης 11, 2010 9:10 am | |
| Ουσιαστικά οι μέλισσες χρειάζονται βοήθεια μόνο το χειμώνα όπου οι συνθήκες και οι ανθοφορίες είναι κακές! Άν κυνηγάς τις ανθοφορίες και προσέχεις πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα! Επίσης να ξέρεις ότι η ζάχαρη και η ισογλυκόζη σκοτώνουν τις μέλισσες..... εκεί που θα χρειαστείς να τις ταίσεις είναι στα καινούργια μελίσσια των 3-4 πλαισίων ώστε να πάρουν δύναμη και να ξεμπλοκάρουν στις κανονικές μέλισσες δέν χρειάζεται, τουλάχιστον όχι τόσο συχνά! Απλά οι ανθοφορίες είναι μεγάλο ρίσκο, και θέλουν συνέχεια κυνήγι..... | |
| | | ilias9 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 18
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Τρι Μάης 11, 2010 6:46 pm | |
| Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα ρωταω καθοτι δεν ειναι ευκολο για μακρινες μετακινησεις (λογω ελειψης μεταφορικου) και εδω στην ευρυτερη περιοχη αυτη τη στιγμη δεν εχει καποια ανθοφορια περιμενω τον ευκαλιπτο αλλα μεχρι να ανοιξει? | |
| | | περης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Τρι Μάης 11, 2010 11:14 pm | |
| στο τελευταίο τεύχος της μελ/κης επιθεώρησης: το μελίσσι θέλει κοντό χέρι. | |
| | | Μπάμπουρας Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Παρ Ιουλ 09, 2010 12:29 am | |
| Καλησπέρα παίδες. Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό σημείο αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής. Ξεκίνησα να ταίζω τα μελισσάκια με σιρόπι μελόνερου(βιολογικού) σε αναλογία 1 μέλι προς 2 με 3 νερό για 2 εβδομάδες. Ο μελισσοκόμος που με μαθαίνει με έφαγε να τα ταίζω ζαχαρόνερο 1 προς 1 γιατί χαλάω τα λεφτά μου. Συνέχισα για 2 εβδομάδες περίπου με ζαχαρόνερο και το γύρισα οριστικά στο μελόνερο τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Αφού η καλή τροφή (βασιλικός πολτός) δύναται να δημιουργεί μέχρι και βασίλισσα αντί για εργάτρια ή κηφήνα, η κακή τροφή μπορεί να δημιουργήσει αδύναμη γενιά ή γενιά ευάλωτη σε ασθένειες; Μπορεί η ζάχαρη, αφού είναι επεξεργασμένο προϊόν, να μεταλάσσει(αργά και στεθερά σε βάθος δεκαετιών ίσως και όχι απαραίτητα σε 2-3 χρόνια) το DNA των μελισσών; Γενικά τρώω βιολογικό μέλι και θα προσπαθήσω στο μέλλον, γιατί ακόμα είμαι σπόρος, να κάνω και μια προσπάθεια για βιολογικά μελίσσια (αφού δεν με νοιάζει η πιστοποίηση, άλλωστε ερασιτεχνικά θα ασχοληθώ, αλλά με νοιάζει ο σεβασμός προς το είδος της μέλισσας και η υψηλή ποιότητα μελιού το οποίο λατρεύω). Ταίζω 2-3 φορές την εβδομάδα από 2 λίτρα την φορά μελόνερο την μία δίπατη κυψέλη μου με τα 15 πλαίσια υψίστης ομορφιάς ξανθόμαυρου πληθυσμού. Κάνω καλά; Τα μελισσάκια είναι μέσα στα πεύκα και τρώνε αγριολούλουδα, αγκάθια, θάμνους(δεν γνωρίζω ονομασίες) και ευκάλυπτο. Όμως με τις ασταμάτητες βροχές 1 μήνα τώρα στην Αθήνα δεν ξέρω τι φαί μπορεί να δώσει ο ευκάλυπτος. Στην περιοχή έχει σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων γύρω στους 50 μεγάλους ευκαλυπτους. Εγώ ταίζω για να μεγαλώσω γρήγορα τα μελίσσια(σκέφτομαι αν δώσει το πεύκο τον Σεπτέμβριο να πάρω 2-3 βασίλισσες και να κάνω καινούργιες κυψέλες). Έρρωσθε.
| |
| | | spyroseva Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Παρ Ιουλ 09, 2010 3:05 pm | |
| - Μπάμπουρας έγραψε:
- Καλησπέρα παίδες. Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό σημείο αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής. Ξεκίνησα να ταίζω τα μελισσάκια με σιρόπι μελόνερου(βιολογικού) σε αναλογία 1 μέλι προς 2 με 3 νερό για 2 εβδομάδες. Ο μελισσοκόμος που με μαθαίνει με έφαγε να τα ταίζω ζαχαρόνερο 1 προς 1 γιατί χαλάω τα λεφτά μου. Συνέχισα για 2 εβδομάδες περίπου με ζαχαρόνερο και το γύρισα οριστικά στο μελόνερο τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Αφού η καλή τροφή (βασιλικός πολτός) δύναται να δημιουργεί μέχρι και βασίλισσα αντί για εργάτρια ή κηφήνα, η κακή τροφή μπορεί να δημιουργήσει αδύναμη γενιά ή γενιά ευάλωτη σε ασθένειες; Μπορεί η ζάχαρη, αφού είναι επεξεργασμένο προϊόν, να μεταλάσσει(αργά και στεθερά σε βάθος δεκαετιών ίσως και όχι απαραίτητα σε 2-3 χρόνια) το DNA των μελισσών; Γενικά τρώω βιολογικό μέλι και θα προσπαθήσω στο μέλλον, γιατί ακόμα είμαι σπόρος, να κάνω και μια προσπάθεια για βιολογικά μελίσσια (αφού δεν με νοιάζει η πιστοποίηση, άλλωστε ερασιτεχνικά θα ασχοληθώ, αλλά με νοιάζει ο σεβασμός προς το είδος της μέλισσας και η υψηλή ποιότητα μελιού το οποίο λατρεύω).
Ταίζω 2-3 φορές την εβδομάδα από 2 λίτρα την φορά μελόνερο την μία δίπατη κυψέλη μου με τα 15 πλαίσια υψίστης ομορφιάς ξανθόμαυρου πληθυσμού. Κάνω καλά; Τα μελισσάκια είναι μέσα στα πεύκα και τρώνε αγριολούλουδα, αγκάθια, θάμνους(δεν γνωρίζω ονομασίες) και ευκάλυπτο. Όμως με τις ασταμάτητες βροχές 1 μήνα τώρα στην Αθήνα δεν ξέρω τι φαί μπορεί να δώσει ο ευκάλυπτος. Στην περιοχή έχει σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων γύρω στους 50 μεγάλους ευκαλυπτους. Εγώ ταίζω για να μεγαλώσω γρήγορα τα μελίσσια(σκέφτομαι αν δώσει το πεύκο τον Σεπτέμβριο να πάρω 2-3 βασίλισσες και να κάνω καινούργιες κυψέλες). Έρρωσθε.
εκει που εχεις τα μελισσια,ακουγεται καλα. . .στις ανθοφοριες δεν χρειαζεται και δεν πρεπει να τα ταιζεις . . . | |
| | | Μπάμπουρας Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Κυρ Ιουλ 11, 2010 12:57 pm | |
| Ευχαριστώ πολύ spyroseva. Σιγά σιγά θα αρχίσω και να τα μετακινώ για να πετυχαίνω και ανθοφορίες άλλων δέντρων. Να είσαι καλά | |
| | | lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... Κυρ Ιουλ 11, 2010 10:41 pm | |
| - Μπάμπουρας έγραψε:
- Μπορεί η ζάχαρη, αφού είναι επεξεργασμένο προϊόν, να μεταλάσσει (αργά και στεθερά σε βάθος δεκαετιών ίσως και όχι απαραίτητα σε 2-3 χρόνια) το DNA των μελισσών;
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί αυτό που φοβάσαι. | |
| | | | Τάισμα , πότε, πόσο, τι , για πόσο.... | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
|
e-mail: melissologia@gmail.com
|
Wherever you are in the world… enjoy your bees!!! | |
|