| ποτε σταματαμε το ταισμα? | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
queen Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 370
| Θέμα: ποτε σταματαμε το ταισμα? Σαβ Απρ 26, 2014 7:05 pm | |
| καλησπερα σε ολους!! νεα συναδελφος απο δω και χρειαζομαι καποιες συμβουλες περι ταισματος... εχω 10 μελισσακια αποκτημενα προσφατα κ θα ηθελα να μαθω ποτε να σταματησω το ταισμα.. εχω ακουσει απο γυρω οτι αρχες μαη σταματαει η τροφοδοσια.. τους βαζω σιροπι 1:2 λογω του οτι καποια εχουν λιγο πληθυσμο οντας παραφυαδες κ σε καποια προσφατα τους "σηκωσα" οροφο... ποτε ειναι καταλληλη εποχη να διακοψω κ ποτε να ξαναξεκινησω?? υπαρχει περιπτωση για φετος (αν κ χλωμο) να τρυγησω?? | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Σαβ Απρ 26, 2014 7:18 pm | |
| Καλησπέρα και καλώς ήρθες στον υπέροχο κόσμο των μελισσών! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] ρίξε μια ματιά θα σε βοηθήσει πολύ.Επίσης καλό είναι να ρωτήσεις για τις ανθοφορίες της περιοχής σου ώστε να πιάσουν τόπο τα θεωρητικά. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Σαβ Απρ 26, 2014 7:20 pm | |
| Επίσης να συμπληρώσω ότι σε κάθε μελίσσι ενεργούμε διαφορετικά. Δηλαδή στα μικρά(παραφυάδες κτλ) ταίζουμε ακόμα και σε ανθοφορία για να γίνουν γρήγορα δυνατά. Τα δυνατά(όπως τα δυόροφα που έχεις) δεν έχουν ανάγκη ταίσματος καθώς συλλέγουν μόνα τους την τροφή και είναι παραγωγικά μελίσσια. | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Σαβ Απρ 26, 2014 7:49 pm | |
| ακριβώς αυτό που λέει ο φίλος από επάνω δώσε περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσουν να καταλάβουν οι παλαιότεροι εδώ 1)τί δυναμικότητας είναι πλυθησμό -γόνο 2) τι επάρκεια έχουν από τροφές μέσα στην κυψέλη π.χ πόσα πλαίσια μέλι -γύρη ή μέλι μόνον στα στεφανώματα (γύρο από τον γόνο ) ή ούτε εκεί έχουν 3) μπορείς να επισκέπτεσαι το μελισσοκομείο συχνά ?........ αν όχι το ζυμάρι είναι μονόδρομος 4) δουλεύουν γερά ? κουβαλούν πράμα από έξω ; βοήθα να σε βοηθήσουμε φίλε μου | |
|
| |
queen Ενεργό Μέλος
| |
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Σαβ Απρ 26, 2014 8:41 pm | |
| [quote="queen"] - Στέλιος1 έγραψε:
-
βοήθα να σε βοηθήσουμε φίλε μου
κοιτα ξανα στο προφιλ μου... χαχαχαχα!! ρε Στέλιο έχουμε κοριτσάκι στη παρέα!χαχαχαχα!!! Το 2όροφο δεν θέλει βοήθεια..Τα άλλα άν τα βοηθήσεις σωστά μπορεί να κάνουν δουλίτσα στα θυμάρια. | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Σαβ Απρ 26, 2014 9:46 pm | |
| βοήθα να σε βοηθήσουμε φίλε μου κοιτα ξανα στο προφιλ μου... [/quote] γενικα εχει φαι εξω αν κ στα μεσα μαη θα ξεκινησουν να ξεραινονται κ να ανοιγουν τα καλοκαιρινα (θυμαρι κ καποια δεντρα εποχης πχ ευκαλυπτος)[/quote] ζητώ ταπεινά συγνώμη κυρία μου είσαστε τόσες λίγες εδώ μέσα που πρέπει να σας αναγνωρίζουμε κατευθείαν και να σας φερόμαστε με την ίδια προσοχή που φερόμαστε στις βασίλισσες μας έτσι όπως μου τα λες δεν θέλουν σκάλισμα ειδικά τα μεγάλα ...... ίσως σε παρατεταμένη κακοκαιρία να θέλουν κανένα ζυμαράκι ... αυτά θα έκανα εγώ ........... αλλά ας απαντήσουν οι παλαιότεροι για πιο σίγουρα γιατί εγώ είμαι και νέοπας | |
|
| |
queen Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Κυρ Απρ 27, 2014 9:52 pm | |
| @ στελιος1 : αληθεια ειμαστε τοσο λιγες εδω μεσα???
καποιοι παντως μου λενε πως τωρα εχει γυρη κ δν κανει να τα ταιζω γτ θα τους δημιουργηθει δυσεντερια.. αλλοι μου λενε να τα ταιζω κανονικα για να δυναμωσουν που ειναι νεα.. ρωταω κ εγω εσας που εχετε (καποιοι) μεγαλυτερη πειρα για να πραξω σωστα κ να μην τα "βαραινω" με διαφορους χειρισμους που μπορει να τους αποβει κ επικινδυνη... | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Κυρ Απρ 27, 2014 10:22 pm | |
| - queen έγραψε:
- @ στελιος1 : αληθεια ειμαστε τοσο λιγες εδω μεσα???
καποιοι παντως μου λενε πως τωρα εχει γυρη κ δν κανει να τα ταιζω γτ θα τους δημιουργηθει δυσεντερια.. αλλοι μου λενε να τα ταιζω κανονικα για να δυναμωσουν που ειναι νεα.. ρωταω κ εγω εσας που εχετε (καποιοι) μεγαλυτερη πειρα για να πραξω σωστα κ να μην τα "βαραινω" με διαφορους χειρισμους που μπορει να τους αποβει κ επικινδυνη... δυσεντερία με ένα απλό τάισμα???Τελικά υπάρχουν πολλά τσακάλια!Δυσεντερία δημιουργείς με κακές τροφές και ξινισμένες. Οι επιλογές που έχεις είναι 2! ή ταίζεις ή δεν ταίζεις!(τι είπα τώρα εεεε???) ή ταίζεις τα αδύναμα για να δυναμώσουν πιο γρήγορα ή δεν ταίζεις καθόλου και τα αφήνεις με ότι μπορούν να κάνουν απ'έξω,με ότι αυτό συνεπάγετε. Γενικά σε ότι κάνεις,θα έχεις και το ανάλογο αντίκτυπο(καλό ή κακό).. | |
|
| |
dunba Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Πεμ Ιουλ 10, 2014 8:10 am | |
| Λογικά απο το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να ταϊζεις με σιρόπι 1:2, γιατί έτσι ξεγελάμε την βασίλισσα που νομίζει ότι έξω έχει ανθοφορία και γεννάει τακτικά. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Πεμ Ιουλ 10, 2014 10:31 am | |
| - dunba έγραψε:
- Λογικά απο το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να ταϊζεις με σιρόπι 1:2, γιατί έτσι ξεγελάμε την βασίλισσα που νομίζει ότι έξω έχει ανθοφορία και γεννάει τακτικά.
τύποτα δεν είναι λογικό και τίποτα δεν πάει βάση ημερολογίου σε όλους. Και εξηγούμαι: στην κρήτη τον ιανουάριο έχουν 10 ρώσει τα μελίσσια,στη μακεδονία τον ιανουάριο έχει ακόμα χιόνια και τα μελίσσια είναι μπάλες.Οπότε ο καθένας κανονίζει τους χειρισμούς του ανάλογα με την τοποθεσία των μελισσιών.Το λέω αυτό για να μην πάει κανένας αρχάριος και ταίζει σιρόπια όταν έξω έχει χιόνια... | |
|
| |
dunba Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: ποτε σταματαμε το ταισμα? Πεμ Ιουλ 10, 2014 10:29 pm | |
| Φίλε Pontest έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ μίλησα με βάση την περιοχή. Στα δωδεκάνησα που είμαι εγώ, το πολύ τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου πρέπει να αρχίσει το τάϊσμα, φυσικά γιατί το κλίμα είναι ήπιο και οι καιροί συνήθως καλοί
| |
|
| |
| ποτε σταματαμε το ταισμα? | |
|