Καλησπέρα και ευχαριστώ γιά την φιλοξενία σας!!!!
Μένω στη Σαλαμίνα εδώ και αρκετά χρόνια. Η αγάπη που έχουμε τόσο εγώ όσο και ο σύζυγος γιά τα ζώα, τα πουλιά, το πράσινο και γενικώς την ηρεμία της φύσης, που τόσο απλόχερα δίνεται, μας οδήγησαν εδώ μετά από πολλά χρόνια παραμονής στον Πειραιά.
Από πέρυσι άρχισα να προσέχω πως σε μερικά λουλούδια μου μαζεύονταν μέλισσες καθημερινά και οφείλω να ομολογήσω πως το όλο θέαμα με συνεπήρε. Άρχισα να παρατηρώ τις κινήσεις τους, τον τρόπο που μάζευαν τη γύρη, πως μετά είχαν ανακαλύψει το νερό και πήγαιναν να πιούν, το πέταγμά τους.
Μετά από πολύ σκέψη και συζητώντας το θέμα με τον άντρα μου αποφασίσαμε να το ψάξουμε λίγο πιό βαθιά.
Είπαμε πως μπορούμε να ασχοληθούμε ερασιτεχνικά με μελίσσια αλλά παρ'όλο που υπάρχουν 3-4 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Σαλαμίνας κανένας δεν φάνηκε διαθετημένος να μας διδάξει.... μέχρι που βρήκα στο internet και μιά συσκευή της Philips γιά παραγωγή μελιού μέσα από το σπίτι αλλά μετά με έπιασαν τα γέλια χα χα χα
Η ουσία όμως γιά να μην σας κουράζω είναι μία....
Δεν έχουμε ιδέα τι χρειάζονται οι μέλισσες .... είμαστε πιό αρχάριοι και από τους αρχάριους.
Διάβασα πολλά από τα θέματα του forum και πολλές λέξεις είναι γιά μένα άγνωστες π.χ. << μελίσσι>> εννοούμε μόνο το σπιτάκι ή αυτό μαζί με τους κατοίκους του? << παραφυάδες>> τι σημαίνει?
Η καλύτερη εποχή γιά ξεκίνημα ποιά είναι τελικά γιατί σε ένα θέμα διάβασα Φθινόπωρο και σε άλλο Ανοιξη.
Είμαι σίγουρη πως εδώ που ήρθα θα με βοηθήσετε όλοι οι παλαιότεροι.
Θα ψάξω επίσης να βρω μήπως γίνεται και κάποιο σεμινάριο εδώ στην περιοχή γιά να βοηθηθώ περισσότερο
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας βρήκα!!!!