θωμά καλημέρα,
κάτι δεν κατάλαβα καλά απο το μήνυμά σου.
Πήρες τρύγο, μετά έβαλες σιρόπι, και αμέσως μετά ξαναπήρες τρύγο απο το πεύκο-κουμαριά;;;;
αν ναι, αυτό είναι αντίθετο με τις μελισσοκομικές αρχές, δεν ταίζουμε όταν κάνουν συλλογή.
όσο για την γεύση εξαρτάται απο τα φυτά που κάνουν συλλογή. Σίγουρα το να υπάρχει κισσός είναι πολύ σημαντικό όταν γίνεται μελιττοσυλλογή γιατί τους συμπληρώνει την διατροφή σε γύρη. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά τα πάνε σε ρείκι. Γιατί έχουν εξαντληθεί απο την έλλειψη γύρης.
΄
Ακόμα θα σου έλεγα ότι δεν μπορείς να τις περιορίσεις να παίρνουν μόνο πεύκο, ή μόνο φασκόμηλο, ή μόνο ..............
Πάντως όλα τα μέλια, ότι γεύση και να έχουν, αν έχει γίνει σωστή δουλειά (όχι τροφοδοσία πριν την ανθοφορία) είναι super διατροφικά. Η γεύση είναι πως ταιριάζει στον καθένα που θα το φάει.