| Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
artemis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 14
| Θέμα: Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) Παρ Μάης 29, 2009 11:49 pm | |
| Ειμαι ετοιμη να παρω τα πρωτα μου μελισσια αυτην την εβδομαδα. Μετα την αγορα μετα απο ποσες μερες να τα ανοιξω να τα δω? Να βαλω νερο διπλα? τροφη? η να το αφησω να την βρει μονο του, την τροφη τουλαχιστον? Ευχαριστω πολυ Αρτεμις | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) Σαβ Μάης 30, 2009 7:40 am | |
| Άρτεμις καλωσήρθες στην παρέα των μελισσάδων. Σίγουρα το μελισσάκι που θα πάρεις χρειάζεται και από τα δύο που ανέφερες. Θέλει προσοχή όμως στο σιρόπι που θα το ταΐσεις να το βάζεις όσο πιό αργά μπορείς (μετά τις 8 μ.μ). Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις πιθανές λεηλασίες από άλλα γειτονικά μελίσσια. Φρόντισε να υπάρχει στην περιοχή που θα το βάλεις καλή ανθοφορία και κυρίως γύρη για να αναπτυχθεί γρήγορα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία. | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) Τρι Ιουν 02, 2009 1:01 pm | |
| Καλώς ήρθες στη παρέα artemis Να συμπληρώσω για το σιρόπι ότι δεν χρειάζεται να τους δίνεις πάρα πολύ αλλά όσο μπορούν να καταναλώσουν σε ένα βράδυ. Υπάρχουν στα μαγαζιά και κάποιες έτοιμες ταΐστρες που διευκολύνουν το τάισμα αλλά πριν αγοράσεις ρώτα πρώτα εδώ στο φόρουμ να σου πούνε τη γνώμη όσοι τις έχουν χρησιμοποιήσει… γιατί δεν είναι όλες σόι Τα νέα σου μελίσσια φαντάζομαι θα έχουν βασίλισσες, οπότε καμιά εβδομάδα μετά την εγκατάσταση τους στη νέα τους φωλιά μπορείς να ρίξεις μια γρήγορη ματιά για να δεις βασικά αν χτίζουν σωστά τις κηρήθρες. Από την στιγμή που θα στρώσει ο γόνος τα δουλεύει κανονικά | |
|
| |
IxNiLaTiS Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 146
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) Τετ Ιουν 10, 2009 11:19 pm | |
| Μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Θα πάρεις μελίσσια ως παραφυάδες ή κανονική κυψέλη των 10 πλαισίων; Όταν αγοράζεις μελίσσια, θα πρέπει πχ για 5άρι να είναι 3 τουλάχιστον πλαίσια με γόνο, 1 με μέλι και 1 με μέλι και γύρη. Για 10άρι, 7με γόνο κλπ ... και όοοοοολα τα πλαίσια καλυμμένα με πληθυσμό. !!!!
Μήν πάρεις ( τουλάχιστον ως αρχάρια ) μελίσσι που έχει ένα πλαίσιο γόνο, μιά χούφτα μελισσούλες και μισοκτισμένα άδεια πλαίσια. | |
|
| |
artemis Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) Παρ Ιουν 19, 2009 8:56 am | |
| Τα παιρνω σημερα τα μελίσσια και θα ειναι το ενα δεκαρι και το αλλο πενταρι... έτοιμα. Για το σιροπι που ειπαμε το κανω 1/1 ? το βραζω η απλα το ανακατευω? | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) Σαβ Ιουν 20, 2009 5:30 pm | |
| Άρτεμις δεν το βράζουμε το σιρόπι απλά το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρι και το δίνουμε στα μελίσσια μας πολύ αργά το απόγευμα (σούρουπο). | |
|
| |
artemis Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) Δευ Ιουν 29, 2009 12:07 pm | |
| Πηγα και ειδα τα μελισσια την Κυριακη, ηταν ταραγμενα ειχαν φαει το σιροπι που τους εβαλα την Παρασκευη (οπως μου ειπε ενας μελισσοκομος εκει), γιατι ειχε βρεξει πολυ και η καστανια ειχε λιγα πραγματα. Ειχαν μελι την Κυριακη και πολυ γυρη!! τελικα μηπως το σιροπι ηταν περιττο? εχω μια επιφυλαξη σχετικα με την τροφοδοσια. Και θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις καποιο βιβλιο μονο για μελισσοκομικα φυτα.
Ευχαριστω πολυ Αρτεμις | |
|
| |
Melissologia Διαχείριση
Αριθμός μηνυμάτων : 682
| Θέμα: Απ: Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) Δευ Ιουν 29, 2009 2:42 pm | |
| - artemis έγραψε:
- ... θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις καποιο βιβλιο μονο για μελισσοκομικα φυτα...
artemis, για την παραπάνω ερώτηση σου, θα σε παρακαλούσα να ανοίξεις νέα ανάρτηση στη [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Όλο και κάποιος θα ξέρει κάτι
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Melissologia στις Πεμ Μαρ 18, 2010 1:32 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Εdit αρχείο) | |
|
| |
| Τα πρώτα μου μελίσσια - κάθε αρχή και δύσκολη (τάισμα) | |
|